jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 november 2012 17:45

I fredags fick vi en del gjort och i det spåret fortsatte helgen. Eftersom det mesta är klart för vintern utanför husväggarna tog vi istället tag i lite av varje härinne.

Vi gick igenom våra garderober och sorterade bort plagg vi inte vill ha längre. Dessa tvättade vi upp och det blev några kilo. Får se om vi lämnar iväg dem till second hand eller ej. Det skulle vara roligt att ha en egen garageloppis för här pågår det rensning och iordningställning lite varstans.

Datorn är säkerhetskopierad för vi vill inte förlora alla våra babybilder, vi har skickat iväg brev och paket med innehåll som vi hoppas ska komma till bättre användning än att bara ligga och drälla i våra lådor. Lotto är omspelat och för miljonte gången håller vi tummarna för åtminstone en miljon. Fällgrinden in till Ians rum är på plats, det är dammat och slangdraken har fått lämna sin grotta och sett sig om, vi har klistrat fast lite möbeltassar, plockat bland kläderna i hallen och nu har vi bättre koll på våra vinterkläder...

Och på tal om kläder, längtan till Ullared är stor. Alla åker ju dit nuförtiden! Kanske också skulle ta oss dit? Någon gång nästa helg kanske...? Eller blir det för jobbigt med och för en liten bebis... och vår plånbok? ;)

Men det skulle vara kul att komma dit och komma hemifrån lite.

I den kommande veckan är det utbildningsdags för Jon igen, en ny utbildning som ska lära honom hur man kör fyrhjuling. Låter ju jättetrist... Inte. ;) För mig och Ian är det dags för sista babymassagen och för Nalle väntar väl nedkissande av lyktstolpar. Något kul för alla alltså! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 november 2012 17:15

  

Ni som hängt med ett tag vet ju att baby I, det vill säga Ian, var otroligt aktiv i magen. Han levde ju om så det stod härliga till ibland och många gånger blev jag väckt av honom när han sprattlade runt där inne.

Och han är fortfarande lite tokig när det handlar om vatten. Titta bara vilka bensparkar! :) /Jenny

(Oroa er inte, både mamma, pappa och hund fanns i badrummet som badvakter...)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2012 15:04

... utan så gott som varje dag som jag tänker på två människor som fattas mig

så mycket som två människor kan fattas en annan människa.

 

Saknar er massor! Nu brinner två ljus för er där ni vilar. Finaste farmor och finaste farfar. ♥ /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2012 15:00

... den här Twist & Tango parkasen för 400 kr + ev. frakt? Oanvänd i storlek 34. Mejla vid intresse: jenjonsjoberg@hotmail.com

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2012 14:52

Hela flocken får plats i sovrummet och så här ser det ut nu. Ian ligger i spjälsängen med öppen långsida bredvid mig och Nalle sover i sin nya säng bredvid Jon. Trångt - men mysigt.

Vi måste ju återigen visa upp det fina överkastet som vi fick från Camilla. Det är så vackert och passar perfekt. Jättesött med hjärtan och dessutom står det Ian på det. Visst är det fint?!

  

Det vackra överkastet från Camilla till Ian!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 november 2012 14:42

Ian - årsmodell 2012.


Vi hade ju så mycket för oss igår så vad som hände på Vårdcentralen med Ian kanske inte riktigt gick fram. Vi tog oss i alla fall till provtagningen för att kolla om Ian hade diabetes. Han hade somnat i sitt babyskydd och vi brydde oss inte om att krångla upp honom. Hon som skulle ta provet kom ju lätt åt fingret ändå.

Vi var helt övertygade om att han skulle börja gallskrika av smärta. Men där fick vi. Han vaknade inte alls av sticket. (Och nu oroar vi oss för om han verkligen har känsel i fingrarna... Hahaha! Alltid ska det vara något...)

Efter provet knallade vi bort till BVC och Ian sov vidare. Vi skulle få resultatet ganska omgående och det fick vi. Ian har inte diabetes. Han blir väl bara så där skakigt exalterad när det är matdags.

Vi berättade att vi börjat med Minifom men att vi inte märkt någon skillnad och det har vi fortfarande inte gjort för han sover inte längre, men vi testar väl dropparna ett tag till. Och om han lider av magknip eller ej var vi inte säkra på innan i alla fall.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 november 2012 21:00

Klockan halv sju gick vi upp för att ligga lite före i tid och hinna med allt som stod på schemat idag. Och det rullade på ganska bra, men under resten av helgen får vi nog ta det lite lugnare...


Vid niotiden togs det blodprov på Ian, ett stick i fingret, för att kolla honom för diabetes. Svaret fick vi lite senare hos sköterskan på BVC som han träffade igår och det var negativt. Som vi trodde. Och lille tuffingen sov sig igenom sticket! Det trodde vi aldrig...


Tuffingen med plåster på fingret.Vid tiotiden köptes det en pall pellets som lastades på släpet som vi hyrde efter BVC-besöket. Pelletsen lastades av och bars ner i källaren och Nalle rastades.


En pall dalaguld...


Vid elvatiden köptes det två kubik färdigklyvd ved, som lastades på och som vi sedan lastade av och travade fint inne i förrådet. Ved för att göra upp mysbrasor med. Yay!


Mysbraseved!


Vid tolvtiden lämnades det skräp och annat som till exempel den gamla torktumlaren på återvinningscentralen. Och där var det som vanligt fullt av folk som lämnade det ena och andra.


Släp med skräp...


Vid ettiden fick vi äntligen tid över för en välförtjänt lunch och vi valde favvopizzerian Bar & Grill - självklart! Vi åt på plats så Ian var med och charmade tjejen i kassan så det stod härliga till. Hon ville behålla honom... ;)


Äntligen lunch!


Vid tvåtiden var vi på Granngården i Skövde och köpte Nalles reserverade hundsäng. Det blev en grå den här gången som kommer att få bättre plats i sovrummet.


Nalles nya säng och lite gratis blötfoder.


Vid tretiden sålde vi en snowboard som bara blivit stående och köpte en antilopstol med bricka och dyna av en privatperson. 100 kr tyckte vi var ett bra pris, brädan sålde vi för 200 kr så där blev det plus. Allt via Blocket. Någon gång kommer det väl snö, och någon gång kommer Ian att kunna sitta upp.


 

Brädförsäljning och stolinköp.


Vid fyratiden var vi i centrum av Skövde på Commerce och köpte lite kläder till Ian, bland annat en skjorta med fluga som han kanske kan ha på sin dopdag. Vi köpte en almanacka samt pärm och register för 2013. Bara att börja föra över födelsedagar och annat i den nya plankalendern när tid finns.


 

Redo för 2013...


Vid femtiden var vi in en vända på Systembolaget för Jon var vinsugen och dessutom väntar vi ju gäster så småningom...


Ekologiska viner vinner...


Vid sextiden lämnade vi centrum och for ut till ICA Maxi och handlade mat och annat som blöjor och tvättlappar. Vagnen blev fort full när vi valde att ha Ian i babyskyddet i vagnen.


Tur att de har stora vagnar på Maxi...


Vid sjutiden hade vi till slut kommit i ordning hemma med allt vi köpt och Ian var ombytt till pyjamas och redo för kvällen medan vårt fredagsmys tog sin början.


En trött liten kille som är lite kvällsmissnöjd.


Det här blev en mycket händelserik och ganska dyr dag så den kommer vi inte göra om i första taget. Uppvärmning kostar och dessutom tankade vi bilen, och tusenlappar rullade snabbt iväg. Men nu har vi fyllt på alla förråd, så nu ska vi väl klara oss ett tag. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se