jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2012 18:15

... är avklarad och vi knallade dit och hem med Ian i detta fruktansvärt tråkiga ihållande regnande - hela trädgården är ju snart lagd under vatten! Temat för eftermiddagens träff var Vara förälder enligt "programmet" vi fick hemskickat för länge, länge sedan. Den här gången kändes det som om mycket av det som togs upp låg väldigt långt i framtiden, eller också kanske är det för att vi inte vill att Ians framtid ska komma så fort. Det är synd att mycket av det som togs upp inte är självklart för alla. Vi läste nyss om att en viss styvpappa blivit frisläppt. Bobbys styvpappa. Bara namnet Bobby ger oss rysningar då vi tänker på alla hemskheter som detta stackars barn fick utstå för att slutligen sänkas i en sjö. Nu finns det många barn som råkar illa ut, men just det här fallet berörde oss av någon anledning extra djupt. Och det var inte så att pojken vid bara något enstaka tillfälle misshandlades (även om en gång är en gång för mycket!), hans så kallade föräldrar höll utstuderat på i runt en månad och plågade honom på sätt som bara sjuka hjärnor kommer på! Vi blir så förbannade när vi tänker på hur många grymheter som vuxna utsätter barn för. Vuxna som ska vara barnens trygghet och istället sviker dem på både fysiska och psykiska sätt. Det finns så många, flera runt omkring oss, vars högsta önskan är att få barn - och så finns det de som inte alls bryr sig om de barn de har. Men nu var det ju inte det här som inlägget skulle handla om utan vår näst sista föräldraträff och det kommer att kännas lite sorgligt när dessa träffar är över. Vi har ju följts åt länge nu, och vi kommer säkert att ses igen men det har varit kul att följa hur alla blivit föräldrar och hur barnen utvecklats på sina egna sätt. Det här var sista träffen på Familjecentralen, nästa träff hålls på biblioteket - då ska vi lära småttingarna läsa. ;) 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 november 2012 11:30


Tåget var i tid och Ians farmor och farfar har kommit! :)


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2012 20:30

... att Ian sov så pass länge i natt. Hela sex timmar och inte var han hysteriskt hungrig när han väl vaknade heller.Vi får hoppas att det här inte var en engångsföreteelse. Ian har förresten sovit ovanligt mycket under dagen också. Vaknade faktiskt nyss efter ännu en länge tupplur. Annars så fortsatte väl dagen så där...

Det är inte varje dag man hänger på dörren när Apoteket ska öppna men ärendet där och resten av morgonen och dagens krångel som detta medförde får hamna inom ramen för vårt privatliv. Men för att inte säga för mycket eller för lite utan bara det viktigaste så tror vi att det hela är löst. Punkt. Slut. ;)

Det har regnat hela natten och hela dagen och regnar ännu - det är dyblött överallt. Inte alls roligt väder att behöva vara ute i. Tur att vi i alla fall fick "hjälp" med en promenad. Tack Johan!

Vi var en sväng till Ica på sena eftermiddagen och handlade mjölk, fil och annat som en sista handling innan gästerna kommer. Skönt att ha det avklarat. Håll nu tiden, tåget! Vi har förresten föräldraträff imorgon, den nästa sista, så Nalle får "barnvakt" här hemma och det är ju inte stort i vårt nya hem så gästerna lär inte gå vilse... ;)

Ikväll är det återigen en brasa tänd men den här elden är både en mys- och måste-brasa, för av någon anledning har pannan stannat någon gång under natten/dagen och detta upptäcktes när det aldrig kom något varmt vatten i duschen. Typiskt. Men nu är det uppstartat igen även om det kommer dröja ett tag tills det är lämplig duschtemperatur. Tur att vi har vår lilla eldstad så vi i alla fall inte fryser ihjäl! ;)

Förresten... vad konstigt vår kaktus växer - en "gren" verkar köra sitt eget race! :D

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 november 2012 19:35

Fler färger än två!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 november 2012 19:00

... som stod på vår lista för helgen och där stod allt från bullbak till adventsfix.

 

Nybakade bullar och en pappstjärna som är lila - förstås!


Efter loppisen igår började Jon pyssla med att få ordning på antennkabeln till gästrummet och det tog sin lilla tid men nu är det fixat. Det blev bild till slut. Vi gjorde fler blåbärsgrottor och även en pizzatårta som vi frös in för framtida middag innan vi gjorde kväll med bland annat Så mycket bättre. Darin är sååå bra! Ian var lite extra krånglig inatt och hade han fått välja hade vi gått upp klockan fyra imorse för då var han pigg... Men vi hann faktiskt med allt vi tänkt ändå.

Teven har stått på med Vinterstudion, ett intressant och spännande program som vi saknat även om vinterkänslan inte riktigt infunnit sig. Dock har vi idag ställt fram adventsljusstakar och satt upp adventsstjärnor för i veckan vill vi istället umgås med Ians farmor och farfar som kommer. (Men vi struntar i att byta till julgardiner...)

Det är ju dopdags till helgen och Ians klänning är struken och redo. Redo är också gästrummet i källaren - städat, bäddat och klart. (Det finns ett lite brådskande korsord som väntar på dig, Marianne...) Vi har bakat en väldans massa bullar så det luktar så himla gott här nu. Jon har sotat pannan och gjort upp en brasa och vi har hunnit provsmaka våra bullar - med mjölk till förstås. Vi har spelat om Lotto och storstädat hela boplanet. Japp, flitiga som små myror har vi varit! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 november 2012 14:03

... på förmiddagen och hittade ett babygym och några extra leksaker att hänga i gymmet eller någon annanstans. Det blev också ett par pyjamasbodies med korta ben, något som vi letat efter. Lyckad tur!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2012 21:21

Det var bara två färger på våra non stop... Ska det inte vara fler...? ;)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se