jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2012

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2012 12:22

 

Ian testar åkpåsen för första gången... och den gick det bra att somna i. :)


I april (!) köpte vi Ians åkpåse, en Brio Shiny som matchar barnvagnen - och nu har jag använt den för första gången! Det var så råkallt igår kväll och imorse låg frosten på marken. Men solen värmde snart... och Ian sover än. :) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2012 12:11

"Hanna:  Hej!
Tack för en trevlig blogg! Jag har följt er i några månader och hittade bloggen av en slump. Jag har själv en liten son på 3,5 månader som heter Sixten, så det är roligt att följa er lille Ian:) Vilka fina kläder han har på denna bilden, kommer dom ifrån? Gillar ugglor:) Kram Hanna"


Hej Hanna!
Så roligt att en av våra "hemliga" läsare gör sig till känna. :)
Leggingsen kommer från en rea hos Nelly och de verkar finnas kvar i storlekarna 56 och 62 just nu för 90 kr. De känns jättesköna! Länk: http://nelly.com/se/tjej/kläder/byxor-shorts/ej-sikke-lej-100164/leggings-9822-75/
Bodyn är arvegods från snälla vänner i Skellefteå så den vet jag inte när den är inköpt men den kommer från Lindex enligt lappen.

Ledsen att jag inte kunde vara till mer hjälp...


Det är inte en uggla men väl en fågel som vi har ovanför skötbordet som Ian tycker mycket om. Det finns dock att köpa en uggla också. Vi hittade pippin hos Minimango, länk: http://shop.minimango.se/produkt.php?id=276

Hoppas att du fortsätter att följa oss! Ha det så bra och hälsa lille Sixten så mycket från oss. Många kramar! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 november 2012 19:15

För oss är det fortfarande helt obegripligt varför Ian inte sover några längre stunder på natten, eller på dagen heller för den delen. Då är det i alla fall skönt att inte ha något måste att behöva gå upp till. Dessutom blev det en utdragen frukost, och just som vi var färdiga kom Ians morbror och blivande fadder Johan förbi och hälsade på lite grann.

Under dagen fixades det med antennen till gästrummet, vi tog några promenader, varav en till ICA och Pressbyrån för lite inhandling och omspelande av Lotto, rester till lunch och lite slappande inför en ny vecka. En vecka som bland annat ska innehålla dopsamtal. Och när den 25:e är en söndag blir det löning först på måndagen. Trist, trist. Hoppas att det ramlar in några slantar från Försäkringskassan innan...

Nu ska det ramla in lite gott och onyttigt i våra magar. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2012 18:09

Nu har vi kanske skrämt slag på grannarna med att vara ute alldeles för tidigt med julbelysningen... Men snön kommer ju aldrig och det är så mörkt i trädgården och vi är ju ute en del med Nalle och oss själva. En röd slinga på garaget och ljusslingor på altan och i ett av träden är på plats.

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2012 18:03

Det såg så gott och mysigt ut när Johanna Westman i senaste numret av Buffé gjorde blåbärsgrottor med barnen... Frestelsen blev för stor och nu har vi våra egna grottor att mumsa på.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2012 14:15

Under en amning häromkvällen var det matlagning i Go'kväll och det var pizzatårta som tillagades. Vi gillar pizza och tårta så varför skulle vi inte gilla pizzatårta? Det "riktiga" receptet finns här.

Vi gjorde en egen vegetarisk variant och tog ingredienser som vi trodde skulle passa - och det blev jättegott! En matig och kanske lite nyttig pizza som var enkel att göra men som ändå blev festlig.

Först stekte vi färska skivade champinjoner, vegetariska baconbitar och skivad rödlök. Sedan fräste vi färdig babyspenat tillsammans med morotsstavar, skivade rädisor och hackad vitlök. Smördegsbotten grundades med krossade tomater smaksatta med vitlök och både på och under fyllningen hade vi västerbottensost.

Efter garnering med utskurna smördegsbitar och äggpensling fick tårtan gräddas i ugnen knappa tjugo minuter, tills skalet var frasigt gyllenbrunt. Det blev som sagt väldigt gott redan på första försöket och bra är att fyllningen går att variera efter egen smak. Pizzatårta kommer nog att stå på menyn snart igen.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2012 16:15

Jorå, den här ihopstressade tigerkakan går att äta och det går att amma på köksgolvet. ;) Lite kaka, och säkert något mer, till fredagsmyset ska det alltså bli. Ikväll blir det X Factor, men nästa fredag får det programmet stå åt sidan för då är det - äntligen! - säsongsstart för favoritprogrammet På spåret.

Hoppas att ni får en trevlig helg, allesammans! Har ni några särskilda planer kanske...? Vi ska krångla med Försäkringskassan, skriva räkningar, fortsätta med julljusslingorna, kanske få till en pizzatårta med mera... Så vi ska nog kunna fördriva dessa dagar också. :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2012 16:00

Grattis på födelsedagen, faster!

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2012 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards