jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

På tal om vargjakten

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 februari 2013 21:13

Vi såg vargar på Järvzoo 2010. Mäktigt!


Trots kritik från flera håll fattades ändå ett beslut om jakt på 16 vargar i landet. Vi är positiva till vargar och anser att det många gånger är oförståelse som ligger bakom "varghatet" och tror att det visst skulle kunna finnas fler vargar. 

Det finns mycket att vädra i vargämnet men vi vill fokusera på något positivt med den pågående vargjakten (förutom att vargarnas lidande vid skjutningen förhoppningsvis inte blir lika stor som när vargarna jagas med skotrar, förgiftas med mera).

Jägare i Dalarna vägrar att skjuta det vargpar som håller till i Våmådalens revir.

Johan Frost, rovdjursansvarig i Mora norra jaktvårdskrets, säger till TT:

– Det är speciellt just här. Det är det enda vargparet i hela Sverige som inte attackerar hundar och inte attackerar våra fäbodar. Det är helt fel för jägare att skjuta vargar som sköter sig. Det är precis de vargarna vi ska vårda för framtiden.

Det låter som en väldigt sund inställning till vargskötseln. Tyvärr verkar det dock som om hanen i flocken är steril och det kanske inte kan bli valpar från just detta par. Men ändå!

Läs hela artikeln "Dalajägarna vägrar att skjuta varg" hos Metro.

 
 
Mamma Brötis

Mamma Brötis

2 februari 2013 22:11

Håller med er helt i den här frågan - och då bor jag ändå i det "vargtäta" Dalarna och vistas i skogen nästan dagligen...

Ha det så gott!

http://Mamma Brötis

Jenny och Jon Sjöberg

2 februari 2013 22:31

Intressant, för det är också viktigt att lyfta fram att de finns de som bor i vargområden som faktiskt inte har något emot vargen. Som du. :)
Vi lever ju inte med varg alldeles runt knuten och har inga sådana erfarenheter men tycker ändå inte att det ska vara en omöjlighet att flera vargar ska kunna få plats i detta land.
Vi har samma inställning när det kommer till björnar, och det finns det väl också några hos dig...?

Trevlig söndag! /Jenny

 
Mamma Brötis

Mamma Brötis

3 februari 2013 14:03

Ja, det ska finnas björn också, men än har jag inte sprungit på någon. Varg har setts på en åker alldeles utanför byn, och när vi släppte ut grisar i en hage kraxade olyckskorparna... Nu har vi haft mer eller mindre lösgående djur i snart tio år utan några problem.

Är man mycket ute i naturen så märker man ju att djur är helt fenomenala på att hålla sig undan. Ganska sällan man ens ser ett rådjur (när man klampar fram till fots alltså) med tanke på hur otroligt många de är.

http://www.brotisen.blogspot.com

Jenny och Jon Sjöberg

3 februari 2013 15:19

Det låter fantastiskt att ni haft lösgående djur så länge utan några problem med rovdjur.

Jag och Jenny har velat se en vild varg (eller björn) länge nu, men det har bara blivit i fångenskap. Inte riktigt samma sak.

Fast jag var med och radiopejlade varg i Värmland för länge sen, och var som närmast ynka hundra meter ifrån ett alfapar. Häftig känsla att veta att de fanns alldeles bakom en kulle! :) /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 12 nov 12:45


  Varsin Bläckfisk är tagen på senaste omgången av simskolan. Det går framåt! Fortsätt simma, fortsätt simma... ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 11 nov 19:30


Vi tänkte att vi skulle göra ett försök att få Loe att sova i sin säng hela natten. Han brukar alltid komma upp och lägga sig i vår säng. Det är inga problem att natta honom i sin säng men varje natt vaknar han till så pass att han knallar upp. Det ä...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 10 nov 10:13

I natt kom säsongens första snö. Inte alls mycket och den lär ju snart vara borta. Men det lilla gladde barnen som var ute tidigt på morgonen. Det här med att ta sovmorgon har ju aldrig varit deras grej så lika bra att ta oss ut. Det blev bland annat...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 9 nov 16:19


Idag var Ian på barnkalas på Stellas lekland i Skövde och vi andra hängde på för att skjutsa honom och hans kompis. Men vi gjorde annat också. Som att mumsa på Donken och ta oss upp på Billingen och leka loss där. Idag låg det en tjock dimma över ber...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se