jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 11 februari 2013

10 viktigaste bebisprylarna x2

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 februari 2013 08:34

BarnNet.se kom nyss ut med sammanställningen av vilka som blev de tio viktigaste bebisprodukterna framröstat av sidans besökare. Den listan ser ut så här (finns i sin helhet här), och vi håller inte riktigt med:


1. Bärselen – ger både närhet och frihet
2. Nappen – för tröst och trygghet
3. Vagnen – ett självklart köp
4. Babysittern – den första fåtöljen
5. Babygymet – lek och träning
6. Snutten – en trogen följeslagare
7. Vyssan Lull – ger spjälsängen gung
8. Nappflaskan – med den kan pappa mata
9. Gåstol – kul sätt att hänga med
10. Babygunga – som gungar själv


Vi kontrar med att presentera vår egen lista med sådant som vi har mest användning av. Saker som kläder, leksaker och blöjor är ju självklarheter och finns därför inte med.


1. Babyskyddet

Hur skulle vi fått hem bebisen annars...? Smidigt transportmedel. Och här är det förstås viktigt att det är ett säkert skydd.


2. Babysittern

Man orkar inte bära runt hur mycket som helst hur gärna man än vill. Den roliga bågen och vibrationen i rumpan är extra bra. Och att sitta och gunga kan faktiskt bebisen tycka riktigt mycket om. Inte så dum att sova lite i heller.


3. Barnvagnen

Rörelse gillar de flesta bebisar och frisk luft gör gott. Ganska självklar grej egentligen.


4. Napparna

Ett bra sätt att tillfredställa ett stort sugbehov och ge tröst. Ingen amning som påverkades negativt av nappanvändande här, men nu verkar tyvärr fingrarna duga bättre att suga på...


5. Nässugen och koksaltet

Väldigt användbart när lilla näsan är täppt. Inte lätt att sova eller äta med snorig näsa. Den har tråkigt nog använts flitigt under vissa perioder.


6. Skötbordet

Det blir en del blöjbyten och sedan är det smidigt att ha det mesta samlat på ett och samma ställe. Vi har dessutom gjort tvättkorg av en av lådorna under skötbordet så det bara är att slänga i tvätten där. På sidan hänger blöjpapperskorgen. I de små lådorna ligger det våtservetter, nagelsax, bebistops, febertermometer, mjuk borste, krämer av alla de slag, babyolja, nappar osv. En skojig mobil hänger över som underhållning.


7. Spjälsängen

En egen liten plats och lugnande musik från mobilen gör gott för sömnen (ljusprojiceringen är dock överflödig). Spjälskydd så ingen arm eller något ben trillar igenom och kisskydd ifall det skulle ske en liten olycka finns också. Kudde ska bebisar ha nuförtiden för att undvika platt huvud.


8. Bröstpumpen med flaskorna

Ibland kan man hamna i osynk med amningen och spända bröst kan göra ont, mjölk kanske måste tömmas ut efter intag av medicin eller av annan anledning. Eller om ersättning behöver ges och då är flaskorna bra att ha till hands.


9. Babyvakten

Ökar möjligheten att lämna ett sovande barn så man har koll fast på avstånd. Vår har dessutom en liten lampa i form av en måne som kan vara mysig på natten, och den kan spela vaggvisor. Smidig att ha i spjälsängen, barnvagnen eller var den nu behövs. Att den inte har någon monitor har vi aldrig saknat.


10. Morgonrocken

Smidigt plagg att snabbt ta på sig för att inte frysa när man ska upp på natten. Kanske inte ett bebisköp men den har blivit betydligt mycket mer använd sedan bebisen kom. Skönt att sitta och amma i t.ex


På BarnNets lista finns babygunga, babygym och vyssan lull-tassar med och dessa prylar har vi haft väldigt lite användning av. Babygungan ligger numer ute för försäljning för Ian har aldrig tyckt om den, babygymmet har vi plockat ihop och ställt upp på vinden och vyssan lull-tassarna sitter visserligen på spjälsängen men vi använder aldrig dem till gungning.

Vi har en bärsele från ErgoBaby men än har vi inte fått mycket användning för den. Bärsjalen testade vi någon gång men den var så krånglig att den packades ner i kartongen igen. 

Och det är först nu som gåstolen har börjats användas, tidigare var Ian för kort och ostadig för att vi skulle våga ha honom i den. Detsamma gäller barnstolen Antilop, först nu som han kan sitta kortare stunder i den.

Vad kan man då dra för slutsats av det här? Jo, att vi har en jäkla massa grejer... ;)

Ian
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards