jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 20 februari 2013

Alla knoppar är på plats

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 februari 2013 19:45

Nu sitter alla knopparna från Nillas Handelsbod uppe (så här har vi gjort tidigare). De vita knopparna i porslin med grå ränder sattes upp i köket, och när vi drog isär gardinerna som tidigare bara hängt rakt ned kändes fönstret plötsligt större.


 

Plötsligt blev köket lite mer shabby chict.


Att på det här viset använda knopparna till omtag är kanske bland de vanligare sätten, men knoppar på lådor och skåp är ju förstås ännu vanligare. I stora rummet nyttjade vi den svarta porslinsknoppen med blommönster till att hålla upp spagettidraperiet till altanen. Mycket smidigt att bara samla upp alla trådar på det här viset. Tidigare använde vi tråkigt nog en påsklämma till detta, det fungerade men särskilt snyggt var det ju inte.


 

Den här knoppen passade bra ihop med tråddraperiet.


I gästrummet, som ska få en ordentlig uppfräschning, bytte vi mer än gärna ut det här "handtaget" som sitter på garderoben där. Den blommönstrade porslinsknoppen passar mycket bättre - och när rummet är helt klart kommer det att bli ännu bättre.


 

Som natt och dag...


Knoppen som vi tycker sitter allra snyggast är den som hamnade vid den öppna spisen. Det svarta smideshandtaget till spjället hade redan ett hål på ena sidan - som om det bara väntade på en knopp. Hålet behövdes bara göras lite större för att en svart knopp med dekor i silver skulle få plats. Skruven fick kapas av lite också för att inte sticka ut för mycket. Tjusigt!


  

Den här snirkliga knoppen blev jättefin på spjällhandtaget.


(Pssst... Missa inte att delta i tävlingen där du kan vinna ett presentkort från Nillas Handelsbod.

Tävlingen avslutas den 24 februari.)

 
 
Malin

Malin

20 februari 2013 20:49

Så fint det blev :)
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

20 februari 2013 21:14

Tack! Vi är också nöjda. Tänk vad små detaljer kan göra mycket i det stora hela. :) /Jon

 
Ingen bild

Britta Högström

20 februari 2013 21:54

Tänk vad en liten knopp kan göra :D

Jenny och Jon Sjöberg

21 februari 2013 02:01

Ja, att något så litet jan göra en sådan skillnad. Möbler och skåp skulle säkert kännas som nya om man bytte ut t.ex alla knoppar på skåp. Billigt förnyande! /Jenny

 
Nathalié - Äntligen gravid! BF 27/3

Nathalié - Äntligen gravid! BF 27/3

20 februari 2013 22:48

Men vad fint det blev! Ser ju jättemysigt ut. Tänk att små knoppar kan gära så stor skillnad :).

sv Ja men nu vet jag vem du menar :). Jag skyller på att graviditeten stigit mig åt huvudet.. Haha ;).

Aha, på det viset. Det är som en lotteri om man får en sovbebis eller inte, haha. Får se vad vi lyckas dra för lott ^^. Det är ju jobbigt för de små kan jag tänka mig när de inte sover så mycket heller utan att vakna upp emellanåt. Tack för tipset om flytande alvedon :).

Haha, nä fy skråen.. Man är inte bortskämd med god sömn under graviditeten :P. I början var jag väldigt trött och sov jättebra, men de tvar ju innan man märkte av att magen började växa och ta plats. Nu går jag upp mellan 4-8 ggr per natt för att kissa. Hatar det där kisseriet, haha.

Åh! Men det är ju perfekt ju med Ullared, haha, två flugor i en smäll ;).

http://yarp.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

21 februari 2013 02:26

Men nuförtiden är det inte lika lätt att vara så effektiv som man var förr. För oj så mycket vi har att tag i här. Knoppuppsättning tog sin lilla tid. Nu är i alla fall ett litet rum, pysselrummet, nere i källaren snart klart. Även om det här bara var den lättaste och billigaste lösningen så tog det tid. Gästrummet är på gång också men den renoveringen vet vi inte om vi ska börja med eller ej då vi kanske har besök på gång. Vi får försöka göra en tidsåtgångsuppskattning först.

Ian var aktiv i magen också och jag hörde någon säga att det kunde fortsätta hålla i sig även på utsidan då. Stämde i vårt fall. Ligger han i vagnen kan han sova så länge den är i rörelse och ibland lite till, sedan sover han två-tre timmar någon gång mellan tolv och fyra på eftermiddagen. Somnar för natten runt nio och har jag tur behöver jag inte upp med honom fler än två gånger per natt. En matning är väl att räkna med överhuvudtaget. Sedan är det lite olika hur länge han sover på morgonen. Beror på hur mycket han ätit, om jag ligger kvar hos honom osv. Det är i alla fall bättre än under den första tiden då jag var uppe varannan timme under nätterna och då tog amningen mycket längre tid.
Han har ätit en gång i natt redan, därför jag svarar mitt i natten, så vi får väl se hur länge han sover nu...
Andra bebisar verkar göra fler sovpass om dagarna, kanske inte så långa men det är inte riktigt Ians grej. Kram! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

21 februari 2013 06:40

Riktigt fint, gillar speciellt knoppen till spagettitrådarna, ser ju ut som att vara gjord för det :)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

21 februari 2013 07:59

Jupp, blev ju så mycket snyggare än påsklämman även om den fyllde samma funktion. :) Kram! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards