jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under april 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 april 2013 12:03

Tipspromenerar!


Vi började dagen med att gå tipspromenaden som den här gången anordnades vid Ånaplan. Annars brukar promenaderna ske på fritidsområdet i Rankås, men dit är det är det en bit att ta sig. Det här var ju alldeles bredvid!

Promenaden hade ingen skiljefråga, istället var det vinst på slutsiffran på tipskupongen och tur var väl det med våra svar... Tipspromenaden stack ut på fler sätt än så, för när vi svarat på tolfte och sista frågan satt en skylt uppsatt med texten: "Valfri väg tillbaka". Inte helt enligt mallen, men nu hittar vi ju ganska bra i området. Jon, som hade norpat åt sig båda kupongerna för att fylla i medan jag gick med Nalle, hade tagit kupongen med min favoritsiffra, nummer 9. Så grattis till honom då för på den siffran var det vinst. Men man vann ju ingen robotgräsklippare eller så utan en tjuga eller en fikakupong. Vi skänkte vinsten till boulearna. /Jenny


Coolingen på första tipspromenaden!




Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 april 2013 19:24


Det var knappt att vi visste var i trädgården vi skulle börja när vi fick chansen. Men Jon gick lös på några rötter som blivit kvar från i fjol - med yxa! Det gjorde susen. Jag planterade om tomat- och chiliplantor. Sedan grävde jag upp fyra ölandstokar som Jon grävde ner på ett annat ställe i trädgården. Vi sådde igen, krattade och snyggade till.



När Ian senare på dagen tröttnat och ville in drog Jon fram motorsågen. Men först hjälpte han grannen att såga ner en stubbe i deras trädgård. Det hade liksom inte gått att undgå deras problem som de hade med sin motorsåg eftersom de försökte starta den typ en miljon gånger. Sedan fick Ian sitta lite i bärslen medan vi pratade ihop oss om vilka grenar och stubbskott som skulle bort. Jag hade tidigare tagit det jag kunde med grensaxen, men även jag har mina begränsningar... Dessutom la vi ut flera liter jord för att jämna till gräsmattan här och var och sådde gräsfrön. Det lär ju inte bli någon golfmatta här men nu är i alla fall en och annan bunker borta.

Om vi blev färdiga...? Inte då. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 april 2013 19:14

Vi behövde köpa mer jord, en häcksax, en slägga med mera till vårt trädgårdsarbete så vi for till Skövde. Och just i Skövde hittade vi en säljare som via Blocket sålde ett regnställ så nu är det fixat också. Tänkte att det skulle bli smidigt för Ian att ha i vår leråker till trädgård när han kan krypa... 200 kr för ett knappt använt ställ tyckte vi var ett bra pris.


Men någon UV-dräkt har vi inte. Är det något ni använder till era små?

Ska det vara med långa ärmar och ben? Tips på någon bra och gärna billig?

När vi var små hade vi kepsar med något tygfladder som hängde ner för nacken...

Inte några dräkter, inte.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 april 2013 19:11

Tror minsann att i alla fall rädisorna har klarat sig och är på väg upp i odlingsbädden. :)

Kanske kommer något mer att dyka upp...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 april 2013 19:09

En gul hink!

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 april 2013 18:00

... för det var 70% på alla barnkläder på den lokala klädaffären som ska upphöra med försäljning av just barnkläder. Istället blev det 248 kr för dessa plagg. :)



Att köpa kläder till Ian är jätteroligt. Det är ju bäst att passa på medan vi fortfarande får välja åt honom och klä honom som vi vill. Men ett regnställ fattas fortfarande för det hittade jag inget. Och sedan var det kanske något mer också... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 april 2013 12:15

... i trädgården och på COOP. Mellan varven som Ian tillät påbörjade jag vårens trädgårdsarbete. Jag klippte ner dött, tog bort några grenar, flyttade runt lite plantor, krattade med mera. Det blev ju inte färdigt, men tanken är att vi ska fortsätta i helgen. Då får nog Jon kanske dra igång motorsågen för det är grövre grenar som behöver bort.



På sena eftermiddagen for vi till Skövde och COOP där vi storhandlade, men vi köpte även gräsfrön, jord och ett cykelställ. Kanske kan det bli en premiärtur på cyklarna med Ian i helgen. Vi har lite helgplaner alltså, på söndag är det till exempel tipspromenad inte långt ifrån där vi bor. Jon klämmer några dagar nu så han blir långledig. Skönt! På onsdag blir det nog Mariestad för vår del för då är det vårmarknad där. Och det är ju så kul. Hoppas att ni får en fin helg! /Jenny

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards