jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under maj 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2013 18:45

Så småningom ska vi testa dem allesammans. :P

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 maj 2013 15:14

Gamla diskmaskinen...


Det kom aldrig någon diskmaskin igår och på förmiddagen ringde de från butiken och berättade att det inte skulle bli någon idag heller. Leveransen var försenad. Kraftigt. Tidigast den 7 juni, men det fanns inga garantier för det, skulle vi kunna få just maskinen som var på kampanj.

Det kändes för länge att vänta så jag hörde om de hade något annat alternativ inne. Vi återkom till varandra och istället blev det en Bosch-maskin. Den fanns inne, installatören hade tid och kom direkt med den nya maskinen och forslade bort den gamla.

Då gick det undan minsann. Den här maskinen kostade en tusenlapp mer men det här gick snabbt och smidigt och Bosch-maskinen är något bättre än den andra så det får det vara värt.  /Jenny


... och nya diskmaskinen.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2013 22:30

På eftermiddagen, eller det lilla som var kvar av den, for vi till Skövde. Vi uträttade på kort tid en himla massa ärenden. Först Dollarstore för vi hade fått tips av Nathalié om en billig och bra kolsyremaskin där. Jon ville ha en sådan, och det var ju hans födelsedag så det passade bra. Det blev lite gott till Nalle också och en hel del liter cola till mig för just här fanns ju glasen!


Nu har jag glas också!


Uppe på vinden har jag nu några stycken kartonger med cola-prylar - en dag öppnar mitt Coca-Cola-museum!

Vidare till Granngården för Nalle behövde mer glukosamin. 399 kr kostar en burk där, vi köper till häst för det blir samma sak fast lite billigare. Nästa stopp blev på Jysk för under dagen hade jag reserverat en studsmatta med nät där. Officiellt var det Ian som ville ha den. ;) Sedan behövde vi en parasollfot också. På Clas Ohlson fanns ett bra erbjudande på en batteridriven trimmer från Black & Decker till medlemmar. I helgen hoppas vi på att testköra den för nu börjar det bli svårt att se ut genom fönstrena i källaren för gräset som växer. En helg med trädgårdsarbete väntar.


 

Marshmallowstårta. Och jordgubbstårta.


När vi kom hem hade vi hoppats på att Ian skulle slockna direkt efter välllingen så vi kunde äta Jons födelsedagstårtor (vi kunde inte enas om en sort...) ifred, men efter vällingen blev han istället pigg. De senaste två kvällarna har han somnat vid sju, men nu blev klockan närmare halv tio.


Inte trött!


Han var inte ledsen eller så, bara när jag försökte lura ner honom i sängen. Så han fick vara uppe och busa lite tills han blev trött och nästan somnade i min famn när vi satt och myste i soffan. Så nu har lugnet lagt sig. Jon svarar på gratulationer här och på facebook och jag surfar ikapp.

Vi väntar på att Ian ska börja krypa (får väl ångra oss sen...), eller att en tand ska komma för det har stått lite still ett tag med det mesta nu, även om det säkert händer saker som vi inte förstår oss på. Vi är ju oerhört glada över hur bra Ian har börjat sova och det är säkert utvecklingsrelaterat.

Killen har ju aldrig sovit bra tidigare i sitt liv. Vi testade allt möjligt. Flyttade runt spjälsängen, försökte trötta ut honom, försökte ge honom stillsamma kvällar, somna i egen säng, somna hos oss, gav honom ersättning på kvällen för vi trodde att det hade med bröstmjölken att göra och så vidare, men ingenting fungerade.

På BVC trodde de att de nya sovvanorna hade med utvecklingen att göra. Nu känner man sig riktigt bortskämd när man får fem timmars sammanhängande sömn!

Något som Ian lärt sig nu, även om det inte riktigt är perfekt styrsel på det hela, är att vinka hej då. Alltid något. Och låter det inte som att han vid i alla fall två tillfällen härmar orden hej och då ganska bra...?



 


Nu ska vi dra oss mot sovrummet. Måste passa på, man vet aldrig hur länge Ian tänkt sova. Imorgon väntar en dag med bland annat helgstädning och så ska ett par maskiner tvätt köras. Ihopsättning av studsmatta ska vi väl också få till så Ian vi kan få roa oss lite! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 maj 2013 04:30

Det är inte bara Alfons pappa som är en sliten 36-åring... ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2013 20:15

Efter Familjecentralen gick jag till Elspar och beställde en ny diskmaskin. Jag velade lite mellan att ta en snygg, alltså dyrare, eller den enkla som de hade på kampanj. Jag kom fram till att huvudsaken är att disken blir ren.

Det blev den billligare maskinen, en Elektro Helios för 3000 kr och sedan installation och bortforsling av den gamla för en femhundring. Vi kom undan ganska billigt ändå tycker jag, och vi bockar hellre av saker på vår lista istället. Maskinen väntas komma in imorgon och har vi tur så har vi en ny maskin innan helgen.

Och på tal om tur så har jag haft det i två tävlingar på sistone också. Bara att hoppas att allt passar. Arbetskläder och en sittdyna till vagnen - och veckan är ju inte slut än... ;)

På vägen hem köpte jag med mat från Baan Thai, vårrullar och ris och jag har mat i två dar. Sedan vidare till zoo-affären som jag ringde igår. Jag la undan en present till Nalle för det är ju inte bara Jon som fyller år inom det närmsta. Nalle blir hela tio år och jag har hittat olika uppgifter om hur många år det är i hundår. Alltfrån 65 till 80 år. Gammal är han i alla fall och firas ska han.

I affären blev jag tipsad om att den 1 juni kommer flera av butikerna i Tibro ha en gemensam lagerrensning. I den här djuraffären skulle det vara 30-70% på utvalda djurartiklar. Det låter som att man kan fynda! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2013 14:00

Minns ni att vi la ut en bild på Ian och hans coola skor med dödskallar på...?

Om någon råkade bli avundsjuk på dessa så finns nu chansen att tävla om ett par. (Och kan man inte hålla sig utan känner att man bara måste ha ett par genast så finns de att köpa hos Skitungar.)


En lycklig vinnare kammar hem ett valfritt par, antingen svarta med vita dödskallar på eller vita med rosa dödskallar på. En riktigt häftig tävling alltså i samarbete med Skitungar!


Tävlingsregler:

- Gilla Skitungar på Facebook: https://www.facebook.com/Skitungar?fref=ts

- Kika in hos Skitungar och välj skor

- Berätta i en kommentar vilka skor, svarta eller vita, som du vill vinna, till vem och varför

- Dela det här inlägget på Facebook genom att trycka på Dela på Facebook under inlägget här nedanför



Tävlingen pågår till och med den 6 juni och är öppen för deltagare i Sverige. Efter det väljer Skitungar ut en vinnare. Vinnaren publiceras här på bloggen. Har ingen kontaktinformation lämnats i form av mejladress i kommentaren eller bloggadress så är det upp till vinnaren själv att höra av sig. Lycka till!


Tävlingen är avslutad. Grattis Annika Nilsson!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 maj 2013 09:00

Desenio har utsett en vinnare och det är...

Vi har mejlat dig, Caroline. Tack till alla som deltog och tack till Desenio för det smidiga samarbetet!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 maj 2013 19:56


... då kan man ju i alla fall roa sig med att testa regnkläderna. Premiär för det! Ians regnställ från Lundmyr hittade vi på Blocket och det var nästintill helt oanvänt och kostade 200 kr. Det är fortfarande lite stort så det kommer att komma till användning under ännu en tid framöver. Perfekt.

Stövlarna är från klädbytardagen och på prislappen stod det tio eller tjugo kronor. Helt okej regnoutfit!

Jag försökte lura på honom solhatten i det här vädret, men se den gubben gick inte! Av med den... en sisådär femton gånger. /Jenny


Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards