jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2013 20:45


Här kommer ett inlägg av den lite privatare sorten, men det är väl ingen större hemlighet att vi gärna skulle vilja ha fler barn. Ians förlossning slutade med akut kejsarsnitt och snitt var inget som jag varit inställd på under graviditeten.

Graviditeten fortlöpte och när jag var inne på den 18:e (!) dagen över tiden blev jag äntligen igångsatt. Ian började svara dåligt på det värkstimulerande droppet och det spelade ingen roll att jag öppnats de där magiska 10 centimetrarna.

Efter kejsarsnittet blev jag informerad om rekommendationen att vänta i 1,5-2 år innan jag blev gravid nästa gång. Det här var inget som vi reflekterade över då - vi hade ju just fått vår efterlängtade bebis.

Men tiden har gått och det här är något vi funderat över. Så istället för att googla mer kontaktade vi Antenatalmottaningen för att få reda på hur det låg till. För vi vill ha fler barn, men vad värre är att min kropp verkar vilja det ännu mer också.

Min menstraution kom igång i samband med att jag började dra ner på amningen. Mensen är sig lik men ägglossningen är så otroligt annorlunda. Med Ian fick vi ta till ägglossningstest för att träffa rätt. Nu skriker hela kroppen befruktning när ägget är på gång. Det gör inte ont, men Jon blir ännu mer intressant om man säger så och lämnar det där. ;)

Dagens besök slutade mycket positivt för vår del. Det var vi ju inte alls inställda på. Vi kom dit för att prata om förlossning och för att få reda på hur stor eller liten risken egentligen var för att livmodern skulle kunna brista när värkarna startar.

Istället gick vi glada därifrån med beskedet att det är fritt fram för oss att skaffa barn snart, vi behöver bara vänta två tre månader. Det kändes väldigt skönt att i alla fall få den betungande väntetiden undanstökad.

Nu är det platsfrågan och ekonomin som vi ska fundera över. Hur många kvadrat måste man egentligen ha? Och hur mycket pengar behöver det sitta på kontot? Ska det vara det som det hänger på?

Kanske har vi allt som behövs, säkert är i alla fall att vi skulle älska Ians syskon precis lika mycket som vi kommit att älska honom. Så mycket att det inte finns en måttenhet för det i världen, så mycket att det inte finns ord för att beskriva kärleken vi känner för honom, så mycket att det händer att vi blir tårögda av gläjde och tacksamhet över att vi fått någon så underbar.

Vi älskar Ian så mycket. ♥ /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juni 2013 19:41

Dagen innan röd dag har ibland Jon bara halv arbetsdag. Då känns det lite "onödigt" att åka till jobbet för bara de timmarna, det är ju ändå en bit att åka fram och tillbaka som kostar pengar också.

Så kan han flexa så händer det att han gör det. Som idag då han passade på att följa med oss till Familjecentralen för att sjunga, leka och blåsa bubblor med Ian.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2013 22:15

... en lekstuga som inte mådde så bra. Lekstugan hade haft många barn på besök och blivit gammal. Det hade börjat göra ont i stugans sockel och sakta men säkert började stugan att längta till lekstugehimlen.

Och en dag fick gammelstugan sin önskan uppfylld och lämnade plats åt framtiden. Den nya lekstugetiden kunde snart ta sin början.

Men unga friska lekstugor växer inte på träd... Sökande efter ett nytt litet hus påbörjades och familjen letade på en magisk plats som kallades Blocket. Och där hade de tur! Det fanns en stuga som kunde bli deras. Mamman hoppade jämfota av glädje!

På en glänsande springare kom den nya lilla villan hem till familjen. Helt utan att pappan i familjen beklagade det hela något!

Men familjen var rädda om sina familjemedlemmar så de hade stängslat in trädgården. Och det var just innanför stängslet som stugan skulle stå.

Men pappan viftade med sitt trollspö som han givit namnet Nokia och som från ingenstans kom en stor mäktig örn flygande och lätt som en pannkaka tog den tag om stugan och lyfte den. Den lyfte stugan så högt upp att garaget såg pyttelitet ut!

Det dröjde inte länge innan stugan stod stadigt på sin grund.

Jättelätt bortsett från att det vackert grönskande körsbärsträdet med det mystiska hålet blev uppäten av en orange bäver med gigantiska huggtänder....

Här skulle man ju kunna tro att allt var redo för tebjudning. Men så var inte fallet. Den nya stugan hade haft några år fyllda med barnlek och börjat se lite vissen ut på utsidan. Den behövde en uppfräschning!

Nya glada färger gjorde susen och nystugan började åter att skina som en sol. Det här var precis vad den längtat efter så länge.

Stugan blev som pånyttfödd. Och även om den hittills levt ett lyckligt liv som inte tärt så mycket mer än på ytan, trivdes den bra med sina nya nyanser.

Det var ju ett tag sedan som barnen lekt hos stugan. Den såg verkligen fram emot att åter höra barnskratt eka mellan sina knutar.

Särskilt nöjd blev nystugan med sin framsida. Flaggan vajade vackert i topp, välkommen-skylten var på plats och en postlåda var uppsatt så stugan kunde ta emot brev med O.S.A. om framtida tepartyn.

Det här var ju bara för mycket för en sedan en tid tillbaka bortglömd lekstuga. Men det kom mer! Stugan hade fått ett namn. Nu hette stugan Lilla Lekvilla! Det lät så underbart vackert i stugans takpapp att verandan log brett.

Lilla Lekvilla har redan träffat den lille killen som ska leka med stugan framöver. Och stugan tror att de kommer att få många lyckliga lekstunder tillsammans. Lilla Lekvilla är så euforisk över den här nya vändningen som stuglivet tog. Det här kommer att bli så bra, tänkte Lilla Lekvilla.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2013 20:30


Jag hade turen att kamma hem en Relaunch-t-shirt från Exclusive Kids i en tävling hos Volanen. Att välja motiv för att delta i den tävlingen var inga problem. Stålmannen blev det förstås!

Jag var under min tonårstid smått besatt av Dean Cain som spelade Stålmannen i tv-serien Lois & Clark. Jag spelade in alla avsnitt jag kunde, skrev till USA om att få hans autograf - fick den också, med mera. Min omöjliga kärlek! Det var mycket under den tiden som kretsade kring Superman! Kanske för mycket.

Men det var ju ett tag sedan och i år, den 31 juli, fyller gubben 47 år... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2013 20:09

Nattnapparna som jag beställde från Apoteket fungerade inte alls. Jag gjorde en reklamation. Hade först tänkt lämna in dem på Apoteket, men de fanns ju inte på mitt lokala så jag hörde av mig till Mam. Istället blev det att jag fick göra en retur till dem.

Och vilket serviceintriktat företag! Så smidigt och dessutom fick jag ett extra par nappar och en napphållare.

De dåliga napparna var rosa och nu fick jag istället blåa i två nyanser och en vit. Får se om de här fungerar bättre. De lös då i början... /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se