jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juni 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juni 2013 14:36

För inte så länge sedan stängde Familjecentralen för sommaren. Men då skapade en av tjejerna en fb-grupp för oss som setts där under våren (och tidigare) så att vi kan hålla kontakten och ses över en fika eller så ändå.

Idag var första daten för de som hade lust och tid. Jag hade först inte tänkt gå för det har ju varit en intensiv helg. Men morgonen flöt på bra så jag kände att tiden fanns och jag och Ian knallade iväg.

Eftersom vädret var fint kunde vi sitta på caféets uteservering och det var ju smidigt eftersom det blev några barnvagnar. En handfull barn med föräldrar och så ett par hundar på det dök upp för att prata och fika. Jätteroligt att sådana här gruppträffar inte behöver stanna upp bara för att det blir sommar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juni 2013 09:15

Jag tycker att det stått lite still med gåvor i Pampersklubben. Hur roligt är det att beställa batterier typ...? Men nu har det kommit in en rolig barnbok Bäbis Tittut (som vi redan har...), Nicke Nyfiken-DVD:er och Duplo Zoo Keeper. Hoppas att det kommer in fler skojiga saker! Och att beställningen går igenom. Har inte alls varit så duktig med att spara alla kvitton som de verkar vilja att man ska göra...



I Liberos poängshop finns det lite fler saker att välja bland, men inget som lockar ändå. 650 poäng för en sådan där barnvagnsleksak känns lite saftigt. Man fick ju det biet gratis i en av gravidboxarna om jag inte minns fel. Och sedan är Ian ändå för stor för den leksaken. Inväntar med spänning något annat... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juni 2013 22:30

Jag såg en snygg jumpsuit på Lindex hemsida som verkligen föll mig i smaken. När jag såg den i butik kunde jag inte hålla mig. Måste ha! Djungelmönstret är så fint i stretchigt tyg med knäppning på axel och i grenen. Gillar, gillar, gillar! /Jenny


  

Summer fiesta jumpsuit med djungelmotiv, 129 kr, från Lindex.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juni 2013 22:15

... efter en händelserik tid. Jons föräldrar for ner för att fira midsommar med oss och vi hade inte alls mycket planerat. Tänkte mer ta det som det kom. Både jag och Jon är lite trötta efter en längre tid där Jon varit mycket på och iväg med jobbet.

Att jobba på vårt eget är inte lika betungande, då kan man lägga upp tiden som man vill. Men Jon hade mycket extra jobb redan innan det blev bestämt att han behövde åka på jobbresa och bli borta i fem dagar, och sedan var det plötsligt midsommar.

Det har liksom gått i ett. Så det ska verkligen bli skönt när Jon går på semester efter den kommande veckan. Då kan vi i lugn och ro ta tag i projektet att måla om huset. Men det är då det.

Idag for Ians farmor och farfar hem igen. De kom som "bara" farmor och farfar och for som mormor och morfar också. Jons systers bebis hade bråttom ut till den här världen och föddes sju veckor tidigare än beräknat.


Nyblivna mamman Eva med lika nybakad bebis.


Men kunnandet när det gäller att rädda för tidigt födda bebisar är ju så bra nuförtiden och allt ser jättebra ut för mamman och den än så länge namnlöse lille killen. Vi hade köpt presenter för länge sedan men kläderna var ju alldeles för stora för den här lille grabben så det blev en shoppingvända till Skövde där vi satte sprätt på både våra egna pengar och de nyblivna morföräldrarnas. ;) Vi köpte flera gulliga pytteplagg - och nu är man ju inte mindre bebissugen precis...


Presenter till Engelbrekt, Nemo, Loke, Sigvard, Alexander eller vad det nu blir för namn.


Vi tvättade upp kläderna i 60 grader som prematuravdelningen på sjukhuset rekommenderade och ett plagg körde jag i en egen 60-graders tvätt för att inte riskera att färga de andra, något som miljövännerna (Jon och svärmor!) i min omgivning kanske inte riktigt förstod sig på...

Nu är kläder, leksaker och gosedjur inslagna och på väg mot pyret (som inte kommer att få vårt fantastiskt fina namnförslag Nemo vad det verkar...). Mormor och morfar ska överlämna presenterna till helgen är det tänkt.

Trist att vi inte kommer att få se honom i kläderna eller snart överhuvudtaget... Ians nya kusin bor ju cirka 87 mil bort.

Vi har under de här besöksdagarna pratat om att grilla men när det gällt det har vi inte riktigt haft vädret på vår sida. Istället har vi blivit bjudna på mat. Gästerna bjuder oss på mat! Så är det ju inte riktigt tänkt, men vi är glada för det.


Gofika på uteserveringen hos Brödboden.


Fika och annat har vi också fått som vi är mycket tacksamma för. Vi har hunnit väldigt mycket under en kort tid. Det brukar bli så, och vi vet inte riktigt hur det går till. Idag, sista dagen, blev grillningen äntligen av, och Jon fick chans att briljera med matlagningen.


Korv, kött, quorn, majs, färskpotatis, halloumi - inget undgick Jon.


Det är ju som det är med dessa avstånd i landet. Ian har sin farmor och farfar cirka 110 mil bort, fast nu är tanken att vi ska komma igång med Skype så att han i alla fall får se dem på så vis. Nästa gång vi ses kanske blir i samband med Ians ettårsdag. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juni 2013 09:17

Ians nyfödde kusin. Välkommen till världen!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2013 19:24

Nu har vi testat alla sorterna i Arlas nya serie med mjukglass: vanilj, jordgubb och choklad. Vi gör glassen i glassmaskin och det går jättesmidigt. Klart på drygt 30 minuter. Favoriten blir vanilj för den var god och går ju dessutom att smaksätta hur man vill, men den är tätt följd av jordgubb. Choklad tyckte vi inte alls så mycket om.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2013 19:23

I en kundkorg med en galge...

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 juni 2013 12:15

 

Bebisen kunde inte vänta, den skulle egentligen ha anlänt den 9 augusti, men redan i natt kom det en liten kille till världen. 43,2 cm kort och 1984 gram lätt. Stort grattis till Eva och Ola från oss allesammans. /Jon, mycket stolt idag

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards