jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juni 2013 08:15

I början kändes den här odlingsbädden så liten, men hej vad det växer bra på så liten yta ändå. Hinner ju knappt med... :)

Morötter, rädisor, plocksallad, gräslök, purjolök och dill.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2013 18:30

Jag har mycket svårt för "sporter" som går ut på att skada sig själv, andra eller djur. För mig är det helt obegripligt att folk vill få sparkar och slag, eller utdela dessa till andra där konsekvenserna kan bli förödande. Djuren, till exempel i tjurfäktning, har inte ens bett om att få delta i dessa idiotiska påhitt. I "sportsammanhang" kanske de som tävlar är med på det i alla fall, men jag tycker ändå inte om det. Och när någon sedan blir skadad ska de ha behandling. Jag tycker att vården först och främst ska vara till för de som inte gör sig illa med mening (eller till de med en sjukdomsbakgrund). Det måste finnas vettigare saker att lägga sin energi på. Att träna för självförsvar är en helt annan sak. Där är syftet i första hand att skydda sig själv - inte att göra någon annan illa. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2013 15:45

Det var ju alldeles nyss som I hemmets lugn skickade ett paket till oss med en massa fina och spännande saker. Och nu har hon gjort det igen! Och den här gången var paketet ännu större.

Så fint och roligt innehåll! En massa gott som Jon kommer att äta. Vita tänder ska vi få och dessutom ska jag försöka få till cupcakes. Lyckades killen i Masterchef igår som aldrig gjort en cupcake i hela sitt 28-åriga liv vinna utmaningen så ska väl jag inte kunna misslyckas helt i alla fall. Vi tackar än en gång så jättemycket. Du är alldeles för snäll! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juni 2013 11:32

Nöjd hund med en massa bollar i munnen. Bollar som en gång var fräscha och runda, fast inte särskilt länge... Men hur många bollar tror du att Nalle har i munnen...? Klicka på lilla bilden nedan för att få svaret.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2013 12:46

På torsdag fyller snyggaste Nalle tio år och nedräkningen till kalasdagen pågår för fullt. Nalle håller själv räkningen....

"Nu är det bara så här många dagar kvar..."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2013 11:18

Jag har inte testat fler menstruations-appar än den här, period tracker, men jag träffade nog rätt direkt för jag är jättenöjd! Den håller koll på ägglossning, man kan fylla i hur stor blödningen är, humör med mycket mera. (Och skulle man bli gravid går den att ställa om för nedräkning.) Man kan göra flera fiffiga inställningar och man får en bra översikt.

Appen fanns för windows phones och då finns den säkert till iphone och android. Gratis var den också. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2013 11:00

... blev det bestämt att Jon behövde resa iväg via jobbet. Han for i fredags och det var ju förstås extra tråkigt att det skulle bli över en helg.

Det var ju inte heller planerat att Ians första tand skulle börja komma i samma veva. Som vi har väntat på denna tand och så kommer den nu. Och tro inte att den dyker upp särskilt snällt. Ian som är väldigt emotionell annars har ju varit det ännu mer nu om man säger så.

Vädret har varit skit också: regn, hagel, åska och sol i någon rörig ordning. Och till råga på allt så fick jag min mens precis samma dag som Jon åkte iväg. Och med mensen kom också en jävla mensvärk. Så för den skull kanske Jon hade det lite bättre härifrån för med honom vore nog inte tålamodsstubinen lika lång som den är med de andra två.


 


Innan graviditeten led jag inte särskilt mycket då det var dags, hade lite ont i ryggen någon gång. Men nu har jag ont hela tiden i "njurområdet" på ryggen. Innan märkte jag aldrig av någon ägglossning heller. Kan ju dra en slutsats, typ:


Eftersom jag numer märker av ägglossningarna och blir "översexuell" vid dem: bli med barn!

Eftersom jag numer märker av mensen med en otrolig värk: bli med barn så du slipper den smärtan (och får andra istället...)!


Inte helt ologiskt kanske, om det nu är fortplantning som det är frågan om. Dålig tajming var det i alla fall och jag hoppas att jag snart blir människa igen.


 


Så denna ensamtid med gänget har väl gått så bra som den kunnat, och gått har det nästan gjort i ett. Men det har gått och det är ju det viktigaste. Fast innan nästa jobbresa hoppas jag på lite längre förvarning innan det bär av. Och ingen jobbig tandsprickning. Och inget dåligt väder. Och ingen mensvärk. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juni 2013 10:50

Det märks på statistiken när bloggen får stå lite åt sidan. Men det är ju kul att några fortsätter att kika in här fastän uppdateringarna inte duggar lika tätt, eller är särskilt intressanta heller för den delen...

Det står still i statistik och med gillande och prenumeranter också. Men det vågar man väl kanske inte skriva för då kanske någon slutar gilla/prenumera istället. :O

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se