jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 11 juli 2013

Kanske att vi klarar oss :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 juli 2013 20:30

Det sägs att det första året som småbarnsföräldrar är det tuffaste. Barnet som kommer vänder upp och ned på allt och livet tar en helt ny vändning. En vändning som det kanske var helt omöjligt att sätta sig in i.Förhoppningsvis är det till största delbara lycka som råder. Men det nyalivet med en liten kan också vara riktigt tärande. Sömnbrist, stress, brist på egentid och ibland ska man mer eller mindre fungera som en maskin och ta sig an roller och sysslor som man aldrig tidigare kommit i närhetenav.

Att bara få ta en duschkan vara rena lyxen och att sitta ner och äta mat i lugn och ro likaså.Att vara småbarnsförälder är verkligen inte det lättaste. Men all energi som en negativ situation med barnet kräver kan återvända lika snabbt när man får det där leendet från världens sötaste lilla ansikte, eller den där kramen av de därgulligt knubbigasmå armarna.

Iallt kaotiskt som kan uppstå är det lätt att man både tappar bort sig själv och varandra. Det kan bli för mycket som brister ochmånga föräldrar separerar under barnets första år.

När man ser till bebisen är tiden mellan tre till åtta månader en mycket viktig anknytningstid och att få denna nära relation ändrad kan bli en traumatisk upplevelse. En skräcksiffra vi hört är att hälften av alla förhållanden spricker under bebisåret... Nu finns det sällan några garantier här i livet, men för oss ser det ganska lovandeut och då har vi ändå haft tusenandra bollar i luften.

Första året som småbarnsföräldrar är snart avklarat och vi kommer att hänga ihop ett tag till vad det verkar. Det kommer väl inte som någon direkt överraskning för någon att det här året har innehållit flera stunder då det varit riktigt tufft och man önskat att man varit någon annanstans... Men vi har tagit oss igenom det kämpiga hittills.

Vad det är som krävs för att få ett förhålllande att fungeraär säkert olika för alla, fast kommunikation är förstås viktig. Vi träffades inte heller igår, utan det dröjde tio år innan vi skaffade barn. Om det spelar någon roll eller ej vet vi inte, men vi har hittat en trygghet i varandra. Även om den här tiden var omöjlig att föreställa sig ändå.

Sedan är det inte säkert att alla relationer går att rädda. Kanske kan det vara bäst för de inblandande att bryta upp?Vissa väljer att stanna, och kommer kanske senare att ångra det. En del kanske väljer att göra ingenting för att hitta tillbaka till varandra och bara hoppas på det bästa medan tiden går?

"Vår" låt är Peter LeMarcs "Du och jag mot världen" (text lånades till annonsenom vår förlovning, annonsen som syns i headern, och på vårt bröllop spelades också denna låt). Texten är verkligen passande och vi förstod den inte lika väl då som vi gör nu. Det är bara storleken på boendet som inte stämmer...


"Som fångade fåglar i två rum och kök på fyrtio kvadrat
Bland blöjor och barnskrik, Lego och intrampad Sempermat
Vi hade ingen plan
Ingen given manual
Fick aldrig något arv, inget sparkapital
Vi kunde skilts åt där och då
Men gjorde än en gång ett val
Vi älskade, vi slogs
Men hade mod att stanna kvar
Fick inget gratis på den här färden
Det var du och jag mot världen
Så var då, så är det nu
Du och jag mot världen
Alltid jag och du"


Peter LeMarc - Du och jag mot världen, se och hör musikvideon här.

 
 
Nathalié - Mamma till Charlie

Nathali - Mamma till Charlie

11 juli 2013 21:18

så fint skrivet. och det är så mycket som stämmer. jag och jonas fick barn fort.. det var inte planerat, jag trodde inte jag kunde bli gravid eftersom jag varit utan skydd i 6 år och inte blivit gravid. men så blir jag det efter 6 månader med jonas, ganska underligt :P.

jag tror också ni kommer hålla ihop livet ut, ni t.o.m ser ut att passa så bra ihop. och det är så mysigt att läsa om er och er vardag, ni älskar verkligen varandra och ian och nalle. otroligt fint är det!

http://yarp.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

11 juli 2013 21:57

Tack! :)
Det låter ju nästan som om det var meningen att ni två skulle ha barn ihop...
Man kan ju aldrig veta vad som väntar i framtiden, men man kan ju hjälpa till så gott man kan om det är något som man vill.
Vi har skitdagar som alla andra, men än så länge är de betydligt färre än de som är bra.
Vi hoppas att vår kärlek till varandra ska räcka och bli över under en lång, lång tid framöver. ♥ /Jenny

 
Ingen bild

Lina

12 juli 2013 10:21

Jättefint skrivet! Och jag tror att det gäller att kämpa på och inse att som min far hade sagt: livet är kanske ingen dans på rosor men dock en stilla stäpp i en nässelhög. Så man får helt enkelt ta guldkanten på tillvaron och vara glad över det man har. Att dela sitt liv med en trevlig partner som man känner samförstånd och glädje med även i det lilla är så mycket mer värt än lyx och flärd.

Jenny och Jon Sjöberg

12 juli 2013 11:24

Bra sagt av din pappa! Han sa säkert fler minnesvärda saker ändå, verkar ha varit en sådan man. :)
Människor sätter väl sin ribba olika högt för vad de vill få ut av livet och det är ju bara att hoppas att man får det man vill ha ut. Eller kan förändra så att man kan få det liv som man vill. Till viss del.
Kanske att man kan få både en massa pengar och kärlek, men vi har i alla fall fått den viktigaste delen av de båda. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 5 april 08:30


Mitt i projekten med Påskharens äggjakt, glasstester och annat så påbörjades ett annat moment också: att fixa ett fönster till Loes rum. Vi lyckades ju med att hitta ett utrymme för rum till Loe men då kändes ett fönster självklart för att han skulle...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 4 april 18:24


Barnen har fått den stora lyckan att testa åtta utav säsongens glassnyheter. Smakerna var förstås delade, men ingen av dem gillade Glassbåten Hallon och Saltlakrits och det var ju inte helt oväntat. Solero Mango blev inte heller någon favorit....

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 april 20:00

Med knappt en vecka kvar till påsk så gjorde Påskharen ett tidigarelagt besök hos oss. Några godispresenter, ett brev med viktig information om den kommande äggjakten lämnades. Spända barn! Redan på förmiddagen så hittade Isa en halv morot i postlåda...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 3 april 06:18


En liten "påskby" med 3D-effekt. Loe och Isa gjorde varsin. ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

M Ti On To Fr L S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis blogg p www.bloggplatsen.se