jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 augusti 2013 19:30

Här verkar det inte bara gå att göra en grej utan att det leder till något mer... Vi hade "bara" tänkt ta bort fusksockeln som omgärdar altanen så det skulle bli lite luftigare. Men hejsan, hoppsan så visade det sig att några av altanens pelare svävar i luften. Vi har ju inte jord här utan lerjord och den har sjunkit undan så det var väl kanske tur i oturen att vi började gräva i det här också. Merjobb, merjobb, merjobb...


 

En hel duplobit går att få in under...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 augusti 2013 16:45

   

Man måste tydligen åka till Netto i Hjo för att upptäcka nya saker. Nej, kanske inte alltid, men just där hittade vi i alla fall något som var nyhet för oss: paraguayo. Jag trodde först att det här var något genetiskt framodlat av fruktproducenterna. Kanske av utrymmesskäl, eller för att persikorna inte ska rulla runt så mycket under transport? Eller bara som en kul grej? Spekulationerna var många...

Paraguayo smakar inte helt oväntat som en vanlig persika. Och Wikipedia - denna outtömliga källa till visdom - berättar att "vildpersika" är en underart som odlades i Kina redan på 1800-talet och kom till USA 1869. Den slog visst aldrig riktigt igenom, trots sin munkform. Kanske för att det ser ut som om någon satt sig på den. Jag tyckte dock att den var helt okej, och det gjorde bananflugorna också. Men så verkar de ju gilla både det ena och det andra. Återstår att se när paraguayo dyker upp på fler ställen än i Hjo. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 augusti 2013 20:30

Tills nyss tyckte inte Jon att sockeln under altanen skulle rivas men ändrade sig.

Jenny: "Värst vad dina känslor svänger fram och tillbaka. Hoppas att det inte gäller allt..."

Jon svarar med den mest romantiska komplimangen ever: "Nej, det gör det inte. Du är ingen sockel".

_____________________________________


Jon slog i huvudet på väg ut från lekstugan med Ian i famnen.

Dunk!!!

Jenny till Ian: "Pappa är för lång".

Pappa svarar högmodigt: "Lång som en amason".

Jenny: "Är inte det en kvinna...?"

______________________________________


Jon är i trädgården och spelar fotboll med Ian i famnen.

Jenny, på väg förbi för att hämta trimmern: "Jag trodde att vi kommit fram till att han skulle bli fotbollsproffs".

Jon: "Ja, det hade vi".

Jenny: "Ska du lära honom spela då?!"

______________________________________

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 augusti 2013 18:30

Vi har sett några bra filmer på sistone och den här gången var det faktiskt ingen som var animerad. En romantisk komedi, en sci-fi-film och en actionrulle blev det.


  

Die Hard 5: A good day to die hard

Cloud Atlas

Silver linings playbook (Du gör mig galen!)


Ingen av uppföljarna i Die Hard-serien slår den första. Den är ju otroligt bra. I den femte filmen  A good day to die hard utspelar sig handlingen i Ryssland där John McClane stöter på sin son som han inte haft någon vidare bra relation till. Sonen har hamnat i trubbel och de båda får samarbeta för att förhindra en terroristplan.

Cloud Atlas förvånade på många positiva sätt. Flera utav rollerna görs utav samma skådespelare och sminkningen är fantastisk. Likaså historierna som kopplas samman under flera århundraden. Det här var verkligen en filmupplevelse utöver det vanliga.

Men lite romantik behöver man i livet också och det får man med feelgood-filmen Du gör mig galen! även om det finns en viss dramatik i den också. Jennifer Lawrence som spelar den kvinnliga huvudrollen vann en Oscar för sin prestation (som hon snubblade fram för att hämta...). En man, Pat, som vårdas i flera månader på en psykiatrisk klinik efter att ha misshandlat sin frus älskare, blir frisläppt. Han är fast besluten att försöka lappa ihop äktenskapet med frun, även om hon flyttat, han har kontaktförbud osv.

Vid en middag hos en av Pats bästa vänner är också Tiffany (Lawrence) inbjuden. Hon är en nybliven änka. Eftersom hon då och då träffar Pats fru går hon med på att lämna ett brev till henne. Men hon vill ha något i gengäld: han måste träna med henne för att ställa upp i en danstävling. Inte helt oväntat utvecklar de båda känslor för varandra men handlingen under tiden är långt ifrån ointressant.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 augusti 2013 18:20

Ian badade äpplen i trailern...


... och Nalle såg sugen ut.


Men lillkocken tog för lång tid på sig så Nalle hämtade sina äpplen själv...


Så kunde lillkocken serva bilen istället...


... och plaska i vattnet så det stod härliga till!

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 augusti 2013 20:00

Att det skulle bli så sent som första augusti innan vi tog oss till stranden för första gången i sommar. Men är man viktig och upptagen så är man...;)

Det här blev Ians första besök med bad på en strand, även om det bara blev ett snabbt dopp för det var iskallt i Vättern. Vi for till Hammaren helt spontant efter att Jon kommit hem från jobbet. Det var ju fortfarande soligt och varmt i luften så varför inte. 

Ian lekte mest i sanden medan Jon vadade ut med Nalle så han fick simma. Vi lät Nalle ha flytväst på sig för han har inte simmat så mycket på sistone och han får ju jobba ändå.

I och med att Nalle sett flytvästen så visste han nog vad som var på gång, för han satt upp i bilen hela vägen och flåsade spänt - riktigt förväntansfull alltså.

   

Ians första besök på stranden. Först lite tveksam... men sen så!

 

Nalle och Jon busade men något dopp blev det inte för husse...

och inte för matte heller för den delen. 

Ian var den som badade näst mest efter Nalle,

men efter ett snabbt bad åkte badkläder av och varma morgonrocken på.


Vi for nöjda hem... med sand överallt, en trött hund och en bebis som fortfarande inte somnat... /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 augusti 2013 12:30

Vare sig vi vill det eller ej så kommer Ian att fylla ett och vår bebis blir en stor kille. Försök med tillverkning och gravidtiden var så fruktansvärt långsam medan det här året bara har rusat fram. Helt otroligt!

Och utvecklingen har varit otrolig för oss, Ians har ju inte varit så dum den heller. ;) Men oj, vad vi har fått lära oss nya saker.


Nu har vi har börjat kika runt lite på födelesedagspresenter till Ian. Vi har ju varit dåliga på att "hålla" på sakerna som vi köpt till honom tidigare, utan givit honom dem direkt. Mycket för att vi velat leka med honom och dem.Nu har Jon hittat en leksak som han fastnat för som vi beställt: Musse Piggs gåvagn i form av en flygmaskin! Leksaken har: "lysande propeller, realistiskt flygplansljud, musik och massor av aktiviteter". Jon kommer säkert att få jätteskoj med denna. /Jenny

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se