jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2013 13:41

Oj, vad många småttingar det var med på babyleken på Familjecentralen. Tror att det var runt femton stycken små godingar. Några utav dem var bara några veckor gamla. Ian såg ut som en jätte där han kröp omkring... Det blev många intryck för sinnena och i vagnen hem somnade han gott. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2013 13:26

Vi var ju borta några dagar i förra veckan och under den tiden hade äppelträdet släppt en massa frukt. Vi började plocka i skottkärran. Och nu från torsdag i förra veckan tills alldeles nyss är skottkärran nästan full. Ändå är det en massa frukt kvar på trädet...

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2013 22:00

... och även gårdagen med Ian var ingen höjdare. Han var gnällig på dagen och sov dåligt på natten. Det är frågan om en tandattack igen. Som tur var håller attackerna inte i sig så länge och imorse fick jag och Ian en mysig sovmorgon till halv nio. Hoppsan!

Han sov ju inte länge, men det blev ingen brottningsmatch i sängen som annars när han vaknar och vill att dagen ska börja genast. Nu sover Ian en gång om dagen, någon gång mellan 12-15 försöker vi få det till, för att sedan komma i säng någon gång 19-20. Men det blir fortfarande en flaska välling någon gång mellan 4-6, fast då brukar Jon vara vaken och sköta det, om han inte är ute med Nalle just då förstås.

Efter förmiddagspromenaden idag med Nalle och Ian la jag ut markduk under våra fuskstensplattor nedanför rampen. Det har börjat tränga upp lerjord mellan springorna och sett så fult ut. Och Ian som kryper upp och nedför rampen behöver ju inte bli smutsig redan där... Hoppas att det här löser problemet.

Under förmiddagen var mannen som utförde provtryckningen här, och den slutade ju lyckligt. Jag matade Ian under tiden och väntade själv med att äta. När Ian somnat lagade jag mat och lite extra så det blev tre matlådor till Jon och en portion till mig för imorgon också.

Imorgon väntar höstpremiären på Familjecentralen. Det är samma babylek som vi varit på tidigare. Åldersgränsen går vid ett år, men där är vi ju inte än och de var visst inte så petiga med gränsen i alla fall. Det kommer nog snarare att märkas när det är dags för barnet att kliva upp till de äldre barnen.

Ikväll har Jon fasadtvättat altanen och jag hann måla lite medan han var iväg och köpte en fleecejacka med mössa som vi hittade via en köp- och säljgrupp på facebook. 200 kronor för de båda plaggen och det var väl ett fynd för märket var Polarn o. Pyret.Vi hann också med att klämma in ett snabbt Skype-samtal med Jons föräldrar, syster med sambo, barn och hund samt ett par av Jons mostrar. Första samtalet någonsin med varandra. Att skajpa har ju inte varit aktuellt tidigare när det inte varit några barn med i bilden. Men nu så finns det ett par!

Ian var dock inte riktigt med på noterna. Han var redan sömnig och somnade inte långt efter att samtalet var slut. Och figurer som pratar och rör sig (precis som med lisebergskaninerna och även när Babblarna inte sjunger...) är ju skrämmande. Riktiga personer går bättre men snart kommer ju hans farmor och farfar hit.

Nu ska vi dra oss mot sängen så vi kommer upp och iväg till babyleken, Ian sover ju sedan länge och Nalle somnade nyss han med. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2013 19:15

Vi fortsätter att försöka få till en kassett i vår öppna spis. Energiförlusten är ju stor som det är nu. En bygganmälan är inskickad till kommunen, och vi ser väl inte att det ska bli något krångel med att få igenom den. Idag har det provtryckts i skorstenen och den är tät. Ett mycket skönt besked. Det hade blivit dyrt att behöva täta/sätta in rör. Bygganmälan och provtryckning kommer att kosta, men då har vi i alla fall koll på det. Bara att undersöka saken vidare...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2013 18:58

Ännu ett i raden av projekt: snygga till och måla på altanen. Vi har flyttat ut alla möbler för att städa - och dammsugaren var en lattjo liten pryl tyckte Ian. Tur att Tomten redan kände till Ians intresse för dammsugare... ;)


  

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 augusti 2013 20:42

När vi var på Liseberg nåddes vi av den glada nyheten att ett par av våra vänner fått sitt trejde barn. Tre veckor för tidigt men allt hade gått bra. Välkommen Ville! 

Och eftersom vi var där vi var så köpte vi några små mjuka presenter i en av shopperna på Liseberg. De har slagits in idag och är redo att skickas iväg. Är det förresten inte många killar som föds nuförtiden...?


Till en nybakad liten pojke.


I samma veva blev också Ians födelsedagspresenter inslagna tillsammans med ett par andra födelsedagspresenter, en julklapp som ska iväg till en annan kille och så några presenter till.

I julsäcken finns några fler presenter till Ian och Nalle men de får ligga oinslagna för vi tror att den säcken kommer att fyllas på. Killarna har ju varit väldigt snälla i år. :)


Till en snart 1-årig stor pojke.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 augusti 2013 21:30

Vi försöker att ta oss till Liseberg minst en gång per år, antingen för att besöka nöjesparken på sommaren eller för att gå på julmarknaden - eller för att uppleva båda två!

Det här blev Ians första Lisebergsbesök och en grön kanin mötte oss ganska snart innanför entrén och den var ju riktigt läskig...


 


Till nästa år har han förhoppningsvis övervunnit denna skräck för vi vill tillbaka. Nytt för i år på Liseberg är Kaninlandet - ett land särskilt riktat till barnfamiljer.Här fanns det mycket skoj att titta på och att åka - och även en del som var skrämmande här också. Farfars bilar blev väl inte den stora succé som vi hade trott, men Ian klarade uppkörningen och fick sitt körkort.


 


Ian åkte också Kaninresan och red på en häst i en karusell. Han drog upp en morot i trädgårdslandet och fick en verktygslåda. Perfekt - vi behöver ju all hjälp med huset vi kan få. ;)


   


Pappa åkte en och annan vuxenkarusell, mamma spelade bort pengar och Ian fick en ballong som mest var ivägen hela tiden på Liseberg och även i bilen där det var trångt redan innan. Men en ballong blev det hursomhelst.Vi rastade Nalle när vi kom fram till Göteborg och efter att vi varit inne ett par timmar på Liseberg så gick vi ut till honom igen (fick stämpel för att komma in igen). Vi tog en längre promenad med honom och gick mot Ullevi innan vi gick in lite till på Liseberg. Det gäller ju att passa på när man väl är där - för där är det ju så himla skoj! Vill tillbaka NU!!!


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se