jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under augusti 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 augusti 2013 07:00

För sju år sen utbytte vi förlovningsringar i Taube-lunden på Liseberg. Känns som så länge sedan nu. Och så passande att det är just till Liseberg som vi tänkt ta oss idag. Tillbaka till brottsplatsen... ;)



2002 blev vi ett par

fortfarande tillsammans efter 4179 dar

2006 var vårt förlovningsår

och vårt äventyr fortsatte i samma spår

2008 blev vi herr och fru

och kärleken är ännu starkare nu


Vi har inte älskat varje sekund och minut,

dygn utan att vi setts har passerat förbi,

men från början till oväntat slut

har vi ändå vetat att det alltid borde vara vi

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 augusti 2013 20:00

Det blev en intensiv dag och tid till att skriva ordentliga blogginlägg om allt får vi ta oss en annan gång. Natten med Ian gick riktigt bra. Han vaknade till vid halv fem, fick välling och i samma veva var Nalle ute på morgonrastningen. Sedan var Ian vaken någon timme innan det blev sovmorgon till tjugo över åtta. Höll ju nästan på att missa frukosten som bara serverades till halv tio. Hahaha!


Efter mumsiga hotellfrukosten styrde vi Opeln mot Varberg. Första stoppet blev vid Träslövsläge där vi promenerade omkring i den gedigna hamnen och bland gamla hus. Vidare mot centrala Varberg och den kända fästningen.Vi kikade runt på det området och såg även kallbadhusets fina byggnad, men det mest roliga där var nog faktiskt lekplatsen Spöökitetsparken, där Ian gungade och busade.



Vidare mot stadskärnan och vi vandrade över det stora torget för att hitta ett matställe. Vi fick tips av några "infödingar" att testa Campino - så det gjorde vi. Pizza på uteserveringen i snålblåsten men maten var riktigt god. Vi lämnade Varberg och eftersom dagen var ung knappade vi in Ullared på GPS:en. Ja, IGEN. Men vi kom inte fram direkt.


Världsarvet i Grimeton, en gammal radiostation, lockade oss först och sedan var vi också och vände på parkeringen för Bexells talande stenar. Det kändes som en alldeles för lång promenad att ta för att komma fram till stenarna, så efter det blev det Gekås igen. Vi hade tydligen inte fått med allt igår... ;) Fler leksaker till Ian. Bland annat.



Imorgon väntar ännu ett litet äventyr som vi ser fram emot... Kanin te bli annat än skoj. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2013 19:00

Ian tillsammans med några kända (papp-)figurer!


Ja, går det att göra något annat när man är där...?! Nej, skulle inte tro det. Det enda som var lite synd var att vi inte hittade - för att det inte fanns - en vinterjacka till Ian. Men vi hittade en hel del annat. Både födelsedagspresenter och julklappar. Det blev också mycket kläder till honom. Godis med mera till Nalle. Och allt möjligt till oss.

Resan till Ullared gick finfint med Ian. Kanske för att vi åkte iväg så pass tidigt att han var trött. Sedan tog det bara två timmar och fyrtio minuter.

Vi var framme tio över åtta, tog ut Nalle en sväng innan vi shoppade loss i några timmar. Betalade för det vi hittat och gick ut till Nalle och promenerade med honom. Tillbaka in för att äta lunch innan vi shoppade lite till. Så bra restaurangen var planerad för barnfamiljer. Förra gången nyttjade vi amningsrummet på samma plan och det var mysigt inrett och avskilt. Den här gången blev det bara skötrummet, men också det är väldigt bra. I restaurangen finns en avdelning bättre lämpade för de med barn. Tillgång till mikro, barnmatstolar, pappershaklappar, barnskedar i plast, porslinsskålar till mat - och i restaurangen sålde de också burkmat, dessert och squeezisar. Men vi släpade med vårt. Det blev både frukost och lunch för Ian på Gekås, och tre blöjbyten...

Nu slappar vi på hotellet här på Skrea strand. Trötta efter en lång dag. Där det jobbigaste är all planering. När behöver Nalle ut? Har Ian bajsat? När ska Ian ha mat? Har Nalle fått sin medicin? Plus flera andra frågeställningar. Och så all packning på det. Både Ian och Nalle fick varsin väska med sina grejer men än så länge har vi inte kommit på något som vi skulle ha glömt.

Bara att hoppas på att vi får sova gott i natt på vår lilla minisemester. Vi har ju inte varit något långt borta i sommar och har verkligen sett fram emot den här lilla turen. Så skönt att komma bort från allt husjobb för ett tag. Vi ska försöka att njuta, även om vi kanske borde tagit tag i att måla färdigt insidan på altanen...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2013 18:45

Jag hittade den här i våra gömmor och plockade fram den för att kika vad det egentligen var för något. Och antaglien blir det en grej som vi kommer att använda en hel del framöver - så himla smart pryl!


   


"Muggen" heter Snack 'n' sip cup och är inte bara en mugg. Den har också ett litet fack där man kan stoppa till exempel fruktbitar, hälla dryck i muggen och över sugröret går det att fälla över ett typ av lock. En mycket praktisk mellanmålsmugg! Minns dock inte riktigt hur jag kom över den... men den verkar finnas lite varstans att få tag på. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 augusti 2013 05:08

 ! :)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2013 13:55

Ian somnade sent igår, han fick välling tidigt på morgonen och sov sedan till tio över åtta. Det händer ju inte varje dag precis att han sover så länge. Men efter att han vaknat har det rullat på rätt bra. Vi tog vår promenad som vanligt på förmiddagen, men promenaden i sig blev lite ovanlig.


   


Vi lämnade en massa återvinning (brukar ju "gubben surkart" sköta annars...) och sedan hamnade vi i skogen. Nalle fick busa av sig ordentligt. Han var så trött, eller om han inte ville gå hem, att han slängde sig i diket och blängde på mig när vi var på väg hemåt. :)



Jag hade ju hoppats på att Ian skulle ha somnat i vagnen på vägen hem men inte då. Så han fick istället vara med när jag drog fram häcksaxen och förlängningssladdar och klippte av de fula spretande kvistarna. Nu blev det mycket bättre. Jag krattade ihop och Ian fick en egen kratta och "hjälpte" till. Det ska börjas i tid...



Ian fortsatte att vara vaken så då fick han vara med när jag städade bilen. Jon har börjat att åka buss till jobbet när det passar med tider så bilen stod hemma. Vi satte på en barnskiva i bilen som vi lyssnade på under tiden. "När myggorna klappar takten..."

Fortfarande ingen trött Ian så då gjorde vi lunch istället och när han ätit klart såg han sömnig ut. Men när jag la honom i sin säng så ställde han sig bara upp hela tiden. Då fick det bli ett bad. Och det älskar han! Även om han försökte ställa sig upp i badkaret också...


  


Men efter torkning, lite insmorning med massage och påklädning var han trött på riktigt och nu sover han sedan strax efter ett. Idag får det nog bara bli en sovstund när han somnade senare än vanligt, för annars får vi vara uppe hela natten.

Och efter att ha busat med Nalle i trädgården sitter jag nu väldigt bekvämt vid datorn och tänker sitta här tills att det börjar låta i babyvakten. /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 augusti 2013 13:47

Ian bjöd på te (tror jag det var...) häromdagen.

Eller ja, bjöd och bjöd, han serverade sig själv. ;) /Jenny

Ian

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards