jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 21 september 2013

Hockey i Karlstad: FBK-LIF

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 september 2013 22:15

Ian på sin första hockeymatch.


Det var ju förstås synd att Färjestad inte vann, matchen slutade 2-3 till Leksand, men i övrigt gick resan över förväntningarna. Det gick så mycket lättare att göra den här turen med Ian än vi föreställt oss. Målade lite fan på väggen innan. 

Vi hämtade upp Johan, en sådan där leksing, och for iväg. Vi yrade runt i Kristinehamn innan vi hittade COOP för där skulle de sälja supporterprylar. Hittade en del och köpte resten på plats i Löfbergsarena.

I Kristinehamn stannade vi till och åt på McDonald's och Ian fick sitt livs första Happy Meal. Han mumsade gott på en massa strips och hävde i sig Coca-Cola. Näej, så var det ju givetvis inte, men hur många chockade tankar hann ni tänka ärligt talat...?

Det stämde dock att han fick ett Happy Meal (med en smurf i), men han åt hamburgare och bröd, drack vatten och åt äppelklyftor. Vad vi andra åt innehöll några fler kalorier, men bara några. ;) Och vem räknar?

I Kristinehamn snyggade vi till bilen innan vi fortsatte till Karlstad.


Pimpat Opeln.


Innan vi gick in på Löfbergsarena gick vi ett varv med Nalle. Vi gick i jakt på lite issnö och vi fann också en hög - och Nalle blev lyckligast i världen. Han älskar snö och ser säkert, till skillnad från oss, fram emot vintern massor.


  

Septembersnö!


Utanför den stora kaffeburken hade Frölunda gjort ännu en reklamkupp och nu fanns det en ny text att läsa. Men nu var det ju mycket snack och lite verkstad från dem blev vi ju varse häromdagen.



Att Ian inte skulle vara så förtjust i att sitta still hade vi räknat med, men det gick ändå bra i några stunder. Fast det blev en del tittande på matchen på storbildskärmen ifrån korridoren.

Det var ju skitsvårt att få tag i matchbiljetter när alla lag släppte sina samtidigt. För att i alla fall få sitta bredvid varandra och någorlunda bra blev det ganska högt upp. Kanske lite för högt upp för de med lätt höjdskräck. Men man såg matchen väldigt bra!


Bänkade...


I supportershoppen hittade vi nästan allt vi sökte, dock inte en stor flagga så vi fick nöja oss med en liten tills vidare. Vi hittade ju så mycket annat så nu kommer nog inte Färjestad att gå omkull inom det närmsta. Många utav inköpen blev till Ian med vi tog till i storleken så en del plagg får dröja lite innan han kan ha dem.


 

Familjen Färjestads garderob. ;)


Och på tal om Ian så gjorde han sitt första besök på jumbotronen. Någon gång i framtiden kanske det istället blir som målgörare för Färjestad...? Man kunde sms:a in och pengarna gick till ungdomsverksamheten och det lät som en bra sak så vi drog iväg ett textmeddelande. En kul grej!


 

"Ian 1 år ser Färjestad live för första gången av många. Kom igen!"


Och för att inte fastna i trafikstockningen som brukar bli efter matcherna avvek vi lite tidigare. Det är skönt att slippa bli stående i långa köer på hemvägen.


Smet innan slutsignalen.


På hemvägen somnade Ian och fortsatte att sova medan han blev ombytt till pyjamas och det är inte helt omöjligt att han drack vällingen i sömnen också. Hoppas att han sover gott och framför allt länge på sin första hockeymatch. För det vill vi göra. Men kan man begära mer när det redan gått så bra? Kanske inte, men just därför så pratar vi redan om att åka upp i början på januari och se de båda lagen mötas igen. Vi får väl se...

 
 
Malin

Malin

22 september 2013 09:51

Vilka fina bilder :) Härlig dag verkar ni haft.
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

22 september 2013 10:36

Vi hade verkligen jätteskoj! Vill tillbaka NU. Hade glömt hur kul det är att se hockey live. :) /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards