jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 september 2013 16:46

 


Återigen har dagarna som Ians farmor och farfar varit här och hälsat på gått superfort. Och Ian har väl varit lite svårflörtad, men idag satt han länge och väl i farmors knä och bläddrade i en bok. Så gulligt att se!


 


Dagen till ära hade Ian på sig Skellefteå-t-shirten. Men nästa helg tänkte vi fylla på hans garderob med något från FBK-shoppen istället. Och vi är sugna på ett och annat också. ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 september 2013 20:47

Marianne: "Vilken strömming blev det?"

Jon ler och svarar: "Kallax".

Marianne lyser upp: "Den är ju godast."

Jon nickar medhållande.


Grannen gick förbi häromkvällen när jag var ute och målade och på något vis började vi prata surströmming. Det var något som hon aldrig varken smakat eller känt lukten av - bara sett burkarna i affären. Så vi kom fram till att om det fanns tid till det under norrlänningarnas besök, skulle vi bjuda på surströmming. Och i eftermiddag kunde vi allihop.Tunnbröd, lök, kokt mandelpotatis och annat förbereddes och kalaset var igång! Tursamt nog hade vi vädret på luktens sida så vi kunde sitta ute. För den där strömmingsodören släpper vi helst inte in i huset.


 

Burken öppnades i vattnet och så här kan en surströmmingsklämma se ut.


Granngästerna var jätteglada över att ha fått ta del av detta "exotiska" tillfälle - med äkta norrlänningar och allt. Dock var inte dessa jästa fiskar något som föll dem i smaken. Inte direkt i alla fall... Det är kanske en smak som man måste vänja sig vid?


Jon instruerade gästerna vid ätandet på surströmmingspremiären.


Och eftersom det inte blev love at first taste med fiskarna plockade vi fram efterrätt istället. Nutella-semifreddon smakade förhoppningsvis lika gott som fiskarna smakade mindre gott. Mätta och belåtna blev vi i alla fall - alla på sitt sätt. :)


Efterrätten gillade alla!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 september 2013 20:41

 

Bingo blev det!


Ja, ska Nalle ändå rastas så kan vi väl lika gärna ta med honom på en bingopromenad? Dessutom hjälpte nog Ian med att sänka medeleåldern något. ;) I Boulognerskogen i Skövde anordnade PRO tillsammans med SLA promenaden som vi gick allesammans. Nalle blev rastad, vi fick en fin promenad, Folke vann en ljusstake och Ian fick en rolig åktur.


Roligt med siffror.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 september 2013 20:42

 


Till och med när vi har gäster kan vi inte hålla oss ifrån att få klart sakerna på husets att göra-lista. ;) Nu är husnummerskylten på plats och den blev jättesnygg!

Dessutom har vi fått besked om att nya dörren är på väg och vi har ordnat med montering i nästa vecka. Flyter på bra nu. Till nästa helg kanske vi kan provelda i spiskassetten också...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 september 2013 20:34

Farmor Marianne fyller 70 år senare i år, och detta uppmärksammade vi redan idag. Vi hade ordnat med en liten överraskning till henne som innefattade helkroppsmassage och ansiktsbehandling. Vi hade våra aningar om att detta skulle vara något som hon skulle uppskatta, men smygkollade ändå med en av hennes väninnor innan. Igår kväll berättade vi vad vi tänkt göra med henne så att hon skulle vara lite förberedd.


 


Ví har bara hört gott om Maria och Hela Dej i Åsen så där lämnade vi av Marianne idag. Hon fick sin behandlingspresent och vi hämtade upp henne när hon var färdig. Under tiden roade vi oss i Karlsborg, besökte bland annat Jons jobb och passade på att mata Ian där. Marianne såg väldigt avslappnad ut efter besöket i den söta lilla stugan och verkade mycket nöjd med den tidiga födelsedagspresenten.

Att vi sedan intog maten på en av våra favoritrestauranger, Sanny Thai, bidrog också till att det blev en riktigt fin dag. Resten av dagen tillbringades i vårt hems lugna vrå där vi har tagit det lugnt, pratat och myst framför teven.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 september 2013 18:30

Smörgåstårta och vegetarisk landgång.


När man fyller ett år behöver man faktiskt inte vara med hela tiden på sitt kalas. Och ligger man istället och sover lääänge i vagnen så blir mamma och pappa bara glada. För då kan ju de sitta och mumsa på allt gott i lugn och ro.


   Vi åt upp Ian... ;)


Tårta med Ian-oblat, cupcakes, chokladbollar och annat sött och gott bjöd vi på. Och inget kalas utan roliga hattar.


Hattifnattar...?


Och även om det tog emot lite att erkänna att vår lille kille redan har blivit ett år så hade vi köpt en och annan present till honom. Linda hade varit snäll och skickat några presenter också, och även tänkt på Nalle. Vi tackar så jättemycket för de fina gåvorna och vi tror att Ian blev extra förtjust i kortet.


     

Nalle fick också öppna present.


Sedan fick födelsedagsbarnet några fler presenter som han intressant utforskade. Några presenter är tänkta till vintern. En snowracer som pappan i huset gärna testkör med honom, och en snöskyffel så vi får lite hjälp med skottningen i vinter.


  

Ian kollade in vad som köpts åt honom.


Men den roligaste leksaken verkade ändå vara den lilla flygmaskinen som vi nämnde i tidigare inlägg. Han hade jätteroligt när han flög runt på den i TV-rummet.


Ian - den lille piloten!


Ian har ju inte alls förstått vad som har pågått runtomkring honom, men det har vi. Och vi är jättenöjda med den här dagen. Fast fortfarande känns det så overkligt att vår lille Baby I är ett år nu. Tänk som vi väntade på honom, och den här dagen såg helt annorlunda ut i fjol.


  

För ett år sedan...


Året har gått så fruktansvärt fort, graviditeten var så lång och långsam. Men nu är det nu och idag har vi fått tillbringa dagen med vår älskade Ian. Vi älskar honom över allt annat och kommer alltid att göra. ♥


Ian skämdes bort med ett och annat. :)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se