jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2013

Vissa förändringar blir det

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 oktober 2013 13:30

Livet förändras med barn. Hemmet förändras med barn. Vi har försökt kompromissa, för vi har inte velat ta bort allt. Vi har inrett med begränsningar här och var, men det finns också plats för "nej". För att lära sig att allt som finns framme inte är tillåtet måste ingå, tycker vi. Men en del saker är ju rent livsfarliga. Och när det gäller andra saker vill vi få ett litet försprång för att förhindra en eventuell olycka. Säkert är det fler inredningsmässiga förändringar som vi fått göra, men det här är några av dem.


Sammanlagt har vi nu tre grindar uppsatta inomhus, varav en som man kan använda åt två håll. Utomhus har vi två grindar. Grindarna spärrar av och stänger in - allt för att ta det säkra före det osäkra. Ingen kommer här fram.



Kontakter och sladdar har vi en del och vi tycker inte att de är så där jättespännande. Men det är vi tydligen ensamma om här, ett och annat skydd för elen har det fått bli. Några stickproppsskydd, men de fungerar ju inte när det redan sitter en sladd i som går att dra ut. Några tillgängliga sladdar finns det, medan vi har ställt för andra.


 


En del skåp har fått barnspärrar som de under diskbänken till exempel. Grävande i sopor och kompost slipper vi gärna, och Nalles hundmat äts av Nalle och ingen annan.



För att det inte ska ske några olyckor med vassa hörn satte vi upp hörnskydd. Dock sitter inte många utav dessa kvar, inte ens efter en extra vända med dubbelhäftande tejp. För hörnskydd är tydligen skitkul att pilla bort!



Och på tal om bord och soffbord så kunde vi ju ganska snart glömma att ha fjärrkontrollerna på bordet. Ljuslyktorna på duken kunde inte heller stå kvar för trollkarlstricket "dra undan duken" övades utan framgång. Och ibland, läs ofta, ligger inte ens duken på plats.


 


Teknikprylarna på tv-bänken är superintressanta. Knappar, knappar, knappar! För att inte allt ska gå att komma åt har vi skjutit ut tv-bänken en bit, men det fungerar ju bara så länge Ian inte växer. Och det gör han ju! Tveksamma till att intresset växer bort i samma takt...



Att ställa för en del grejer har vi också fått göra. Som väggsladdar till exempel. Och bokhyllan med våra viktiga papper. Här står det en pall, där står det en Big Boy.


 


I badrummet brukar vi ställa in tidningar och kataloger. Inte för att det finns någon tid till att läsa dem där ändå, men då har de en plats i alla fall. Men någon i hushållet har däremot tid att "läsa" kataloger på sitt sätt, så ofta hamnar hela tidningsstället i badkaret. Och ännu oftare är det faktiskt helt stängt till badrummet, för bada i toaletten gör man inte.



Vilka förändringar, om några, har du gjort?

Ian
 
 
Fru P

Fru P

10 oktober 2013 15:52

Visst är det helt omöjligt med hörnskydden, Egon fick bort sitt första innan limmet hade torkat tror jag......

http://frupblog.wordpress.com

Jenny och Jon Sjöberg

10 oktober 2013 16:51

Vi har länge varit på jakt efter ett ovalt soffbord, inte runt, utan något i stil med IKEA:s Vejmon. Tyvärr utan att ha hittat något lite mindre och till bra pris. Tills dess får detta bord stå kvar, förhoppningsvis utan att det sker någon olycka.
Hörnskydden är ju roliga att leka med i alla fall! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

11 oktober 2013 12:36

Jag tror framförallt att jag inte väljer att göra precis så som jag tänkt för att jag vet att det inte kommer fungera med lilldamen. Och i bokhyllan har lägsta hyllplanen bara innehåll vi kan leva med att hon leker med. Dock är det lite smått problematiskt eftersom hon växer och når allt högre. Och nej, intresset för det mesta växer inte bort lika snabbt och fler tillkommer dessutom.

Jenny och Jon Sjöberg

11 oktober 2013 15:34

Flexibilitet är en väldigt bra egenskap som småbarnsförälder, har jag märkt. Men det gäller att vara observant; än så länge kan ju vår lille upptäcktsresande inte klättra eller springa. Ändå har jag redan nu fullt sjå med att hänga med i svängarna...
Att vira in sina barn i bubbelplast, ovanpå en komplett hockeymålvaktsmundering, kan ju också vara en lösning. Men barn måste ju få pröva sina vingar och begränsningar. Det svåra är att hitta balansen. Kramar! /Jon

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 25 mars 14:43


En perfekt fika innan Sia skickas iväg på gympa!  

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards