jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under oktober 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2013 21:00

 


Ordnar kommunen något utöver det vanliga är inte vi sena att hänga på. Arrangemanget för ikväll, och även nästa torsdag, är Ljusvandring i Tibro centrum. Och nu funderar ni förstås: har Tibro ett centrum? ;)

Jomenvisst, stort är det inte här men plats för diverse ljusinstallationer finns det och även butiker som också hade kvällsöppet just för detta. Så här många människor är det knappast ute och rör sig om kvällarna annars, så det var roligt att se att så många slöt upp.

Vandringen startade på torget där det delades ut karta (för att hitta attraktionerna alltså, inte för att hitta runt i stooora Tibro...), reflexer till vuxna och bryt-ljusstavar till barn.


 


Första stoppet var vid ljusmålningen. En kamera stod uppställd och med lång slutartid fångade den bilder målade med ljus så att det såg ut som att det brann. Och ingen eld utan brandkåren som också var på plats och hade uppvisning.


 


Det fanns inte bara materiell konst, utan även levande i form av en avatar som delade ut godis till förbipasserande. Avataren stod under själens träd.


 


Verket som måste ha involverat flest var den glödande parken som barnen i kommunens för- och grundskolor skapat. De hade tillverkat ljuslyktor som varierade stort i utseende men som flöt samman till en enhet.


  


Ljusdekorationer i olika färger och former fortsatte att komma i vår väg. Flera av dem har suttit upp länge, men kanske inte fått den uppmärksamhet som de förtjänat, medan andra blivit nya med ett litet ljuslyft.Störst behållning hade vi av vår lilla stadspark som ljussatts lite här och var. Ankdammen var vackert upplyst. I vattnet simmade ankorna omkring med varsin färgglad lampa på huvudet, skämtades det om i alla fall. I parken hängde ljusnät, träden var belysta och hela miljön såg mycket spännande ut. Där var det mycket mysigt att promenera omkring. Hoppas att dessa ljusinstallationer får vara kvar under hela den mörka tiden som följer, det skulle verkligen skapa en mer levande miljö i den annars lite ljussvaga parken. För vi fortsätter gärna att vandra omkring bland dessa ljusfenomen, men vi är glada över att vi fick se allt detta ikväll. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 oktober 2013 14:53

Än är det väl för tidigt att avgöra om vällingstoppet på morgonen gjort skillnad eller ej. I natt sov Ian från tjugo över sju till tjugo över ett utan att vakna. Sex timmar i sträck är inte dumt för att vara honom. Varför sov inte vi då också?!?!

Sedan blev det ett par, tre timmar till innan han vaknade igen.

Det är i alla fall svårare att få honom att somna om utan välling, så jag flyttade över honom till vår säng och där blev det ett par timmar till. Förutom det har vi inte märkt någon skillnad.

Innan tyckte jag att det skulle vara så mysigt att ha barn i sängen. Men jag kan inte alls slappna av när Ian sover hos oss, för rätt som det är vaknar han och är på väg ut över kanten. Så det gäller att vara med, helst vill jag att han ska sova hela natten i sin säng.

Men anledningen till att vi flyttade in honom till sitt rum för ganska länge sedan nu var att han är så lättväckt. Han väcktes av oss och av Nalle, och det löste sig bättre så här. Vi har babyvakten på så vi har koll ändå.

Han är i alla fall inte hungrigare än vanligt när det väl blir dags för riktiga frukosten och han har inte varit så ledsen vid tidpunkten som han brukat få välling som jag fruktade.

Vi testar ett tag till. /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2013 20:45

Tur är väl det. Finaste Ian! /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 oktober 2013 20:33

På sistone har det inte blivit så mycket bakat som hamnat i frysen. Desto mer har försvunnit därifrån... Häromdagen gjorde jag i alla fall några äppelgrottor och några jordgubbsgrottor. Idag blev det två ananaspajer (varav i alla fall en hamnade i frysen...), några kokostoppar, några muffins och några cupcakes med snöstjärneströssel på. Passar ju finfint nu i vinter! Jag försökte ta lite revansch för min misslyckade rulltårta som jag gjorde nyligen med att göra en massa andra bakverk. Man ska inte ställa in plåten med smeten snett, man ska inte försöka kleta på smörkrämen innan kakan svalnat. Det här vet jag ju egentligen, men hade lite bråttom. Jag ville slänga eländet men Jon propsade på att äta upp det. Det smakade kanske gott, men någon rulltårta såg det verkligen inte ut som. Några utav kakorna från dagens bakning, som blev betydligt mer lyckad, hamnade i vår fina våningskakburk i plåt. Men det finns mer plats i frysen. Borde verkligen få till några bullar någon gång också... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2013 18:00


Ett vitkålshuvud, några morötter, en purjolök och ett par pumpor. Jag gjorde en sallad på allt utom pumporna för de tänkte jag göra Halloween-lyktor av. Jag var på Blommans frukt & grönt, och affären är lika mysig som namnet. Varför vi inte handlar där oftare vet jag inte... Jag fick dessutom ett mycket bra tips om pumpadekorationerna: skär locket snett så att det inte rasar in när pumpaköttet skrumpnar ihop av värmen från ljuset. Har aldrig gjort detta förr, så det ska bli roligt att testa. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 oktober 2013 13:00

Vi vet att vi har många kunniga läsare där ute, både de som upplevt och de som vet ändå. Nu behöver vi tips för vi ska eventuellt göra ett försök att sluta med Ians välling på morgonkvisten (eller snarare sen natt...) när han vaknar. Att ge honom den är lätt för oss, för han somnar oftast om lite grann, men vi har börjat ställa oss tveksamma till att han verkligen behöver den. Inte av hungerskäl i alla fall, utan kanske mer av vana. Om vi kan få den vanan att upphöra kanske han sover sig förbi vakna-för-välling-stunden så småningom? Att det skulle bli lätt tror vi ju knappast att det skulle komma att bli. Sedan kommer vi kanske att känna oss lite hemska som nekar honom...


Har ni tips på hur man går till väga?  Hur gjorde ni? Hur lång tid tog det? Vad bör man inte göra?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 oktober 2013 16:45

På förmiddagen blev det en vända till Familjecentralen och där var det lugnare än lugnast. Knappt några barn alls - riktigt skönt alltså.

Ian åt där och somnade på hemvägen och jag fick tid till att få undan annat. När Jon kom hem tog vi en liten promenad tillsammans allesammans. Och mycket mer har vi inte på gång. Har ju saker vi borde göra, men vi överlever nog ändå. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 oktober 2013 18:00

Solens strålar glittrade i Vätterns vatten.


Vi har fått njuta av ännu en underbar höstdag. Ovanligt varma och soliga dagar och hösten bjuder på otroligt vackra färger. Naturen riktigt brinner nu! För att verkligen få ut det mesta av denna dag tog vi en förmiddagstur till Hjo och stadsparken och hamnen där. Ian ville skjuta vagnen själv och vi provkörde Hogwartsexpressen.


 

Kan själv. Men det här var nog inte Kings Cross Station, perrong 9¾, för tåget stod kvar... 


Vi har redan glömt hur pjäserna stod...


Moster Elins glassrestaurang har stängt för säsongen, och tackade för en glassig säsong. Men det var nästan så att det hade smakat gott med glass denna sköna dag.


Glassrestaurangen har stängt på grund av kylan.


Omgivning var jättefin, vädret ljuvligt, men det var ändå de här två älskade killarna som fulländade denna dag liksom så många andra och många, många fler som ska komma. Käraste Nalle och Ian. ♥ /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se