jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under november 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 november 2013 13:00

Vi har blivit uttagna - vi ska få chansen att testa Loppis senaste blogbag riktad till oss med 1-åringar. Ska bli superkul, mycket fint innehåll som ska hitta hem till oss!

För er som bloggar och är gravida och/eller nyss har fått barn finns möjlighet att anmäla sig till nästa blogbag "Gravid & Baby". Besök Loppi Event på Facebook och läs mer: https://www.facebook.com/loppievent

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 november 2013 21:00


Ja, så står det i ärenderaden på lappen som låg i postlådan idag: Ärende: Övning med Försvarsmakten. För min del får de gärna öva för sig själva för jag har ingen lust att delta. ;) Men indirekt kommer det att bli så ändå, för just i vårt område kommer det i nästa vecka att ske en övning som kommer att bedrivas med helikopter och trupp. En mindre övning står det, men lös ammunition ska användas och de ber oss ha överseende med att det kan bli en del buller och höga ljud i området. Och det är ju precis vad man vill ha i sin närhet när man har både hund och småbarn. Dessutom ska övningen ske under dagen på torsdagen - men även under kväll och natt på onsdagen. Då vill ju i alla fall vi ha det så tyst som möjligt.

Det ska bli intressant att se hur det här slutar, för Försvarsmakten, eller Försvarmakten som de skriver på lappen, är ju bra på så sätt att de gör att Jon har ett jobb. Men det här kan bli lite för mycket försvar för nära. Jon kommer till råga på allt att vara bortrest just då så blir det en vakennatt med Ian får jag ta den - och även de dagliga konsekvenserna själv. Nu ska vi ju inte måla fan på väggen, men kanske i alla fall lite militärgrönt... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2013 21:00

Jag hade ingen aning om det... men å andra sidan har jag inte många aningar om någonting nuförtiden. Fast det gjorde mig inte mindre glad i morse, när jag satt och tittade på morgonnyheterna. Vad sas det där då? Jo...


 

Å T E R F Ö R E N A S ! ! !


Det här brittiska gänget har varit mina humorgudar så länge som jag kan minnas. De lade grunden för min egen lite skruvade humor, som dock inte kommer ens i närheten av deras vrickade och fullkomligt geniala verk. Jag har sett alla deras filmer och nästan allt av Monty Python's Flying Circus, serien som gick mellan 1969 och 1974. När de slog igenom var deras absurda humor helt olik allt annat som fanns på den tiden. De var banbrytande och skapade en egen genre. Monty Python har till och med gett upphov till ett synonym för något som är absurt och oförutsägbart - pythonesque.

Efter många minnesvärda alster gick gänget skilda vägar och har varit roliga på var sitt håll under en väldigt lång tid. Men nu, äntligen, ska de återförenas. I och för sig bara för en enda scenshow i London, men vem vet? Kanske får jag någon gång se dessa åldrade hjältar live. Vilken dröm! /JonThe Fish Slapping Dance - fantastisk sketch!
Det här är dock min absoluta favorit!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2013 19:45

För oss är det tradition att besöka Skövde när arrangemanget Stad i ljus anordnas. Det är så fint att traska omkring bland alla ljusinstallationer. Installationer i olika färger och en del även med ljud. Dock fick vi känslan av att evenemanget tappat betydligt i storlek för den här gången. Men hela familjen fick en härlig kväll ändå!


       

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 november 2013 14:01

Snön kom i natt.


Men slask blev det när det äntligen kom lite snö. Vi var uppe någon gång i natt och då fick jag se att det börjat snöa så smått och det fortsatte. Men det är alldeles för varmt ute. Och nu är det slaskigt. Usch!

Nalle hör till skaran som älskar snö och blötte mer än gärna ner sig i sörjan.


 

Vitt i trädgården och glad jycke.


Jag tog det hela lite lugnare men fick chansen att använda min nya FBK-mössa och det gjorde ju mig glad. Dessutom såg jag vinterns första domherre. Även om den alltså var ute lite sent.


 

Snyggaste FBK-mössan! Och en domherre.


Men eftersom det slaskade ner från himlen drog jag fram åkpåsen och Ian visade både med ljud och med tecken vad han tyckte om att bli nedtryckt i den påsen...


 

Långeman...? ;)


Ian vänjer sig nog vid den så småningom. Han ligger och sover gott i den nu i alla fall, och ikväll ska vi åka till Skövde för att besöka Stad i ljus, så då får han ännu en chans att bekanta sig med den gosiga och varma påsen. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 november 2013 13:03

 


Onsdagar är vår aktivitetslediga dag i veckan, då får vi roa oss på egen hand. Och tiden går genast lite mer långsamt. Sällan har man längtat så mycket efter att någon ska sova middag... Tidigt på förmiddagen tog vi oss utanför dörren. Men först skulle overallen på för andra gången den här vintern och det tog ju sin lilla tid. Suck. Men vi är nöjda med overallvalet, köpte den ju på rea i somras och var väl inte helt säkra på ifall den skulle passa eller ej. För liten är den då inte, och då ska det ändå gå att sprätta sömmar på den här modellen för att förlänga den. Efter en trädgårdsvandring tog vi en tur på byn istället och fortsatte sedan att härja inomhus. /Jenny

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 november 2013 20:30


Vår favoritpanel Triaba anordnar även i år en toppenfin julkalender där presentkort ska tävlas ut till medlemmarna. Ta chansen att delta i utlottningen du också genom att bli medlem.

Presentkort värda från 100 kr till 300 kr ska delas ut dagligen. Och på självaste julafton kommer Triaba också att tävla ut en större summa: 1000 kr!

Självklart hoppas vi på tur i denna tävling, men fler får ju givetvis ta chansen. Läs mer om julkalendern på Triabas blogg och klicka HÄR för att komma till Triabas hemsida där du kan läsa mer om hur du blir medlem.

Triaba tar hand om betalda marknadsundersökningar och har fungerat mycket bra för oss. Genom att besvara undersökningar som skickas ut belönas man och det går att byta poängen bland annat mot utbetalning via Paypal eller Superpresentkort. Julkalendern och även årstidsknutna tävlingar är bonusar!


Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se