jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 1 januari 2014

Årskrönika 2013

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2014 09:00

Här kommer krönikan om det passerade året. Våra tidigare krönikor går att läsa i kategorin Årskrönikor. Ian och renoveringsjobb är vad som präglade 2013. 

Januari: Året började snöfattigt men det kom desto mer under denna månad. Vi var iväg till Hjo för att titta på lasershowen på torget. Vi myste framför brasor, gjorde cake pops, införskaffade en bilbarnstol till Ian och var iväg till Karlsborg och badade i badhus i väntan på att babysimmet skulle dra igång. I renoveringsväg målade vi väggarna i köket för att bli av med den brokiga bården och tapetmönstret som vi inte gillade.


 

Februari: Jon njöt av fina iskonstverk utmed Vättern som han förevigade. Vi köpte resebarnvagnen Chicco Liteway inför resan till Falkenberg. Nöjda med den! Ian gjorde entré i tävlingsvärlden med sin första vinst: filmen Sammys äventyr 2 och en stor Sammy gosedjur till. Babysimmet drog igång och Ian gillade att plaska runt med pappa. När det kom till renovering så stod det nya pysselrummet i källaren klart.


 

Mars: Vi fortsatte med att få ordning i källaren. Planen var att hinna så mycket som möjligt innan vi behövde fortsätta utomhus istället. Vi rev den lilla vrån under trappen, vi tog bort heltäckningsmattan i trappen, slipade, målade om och satte dit nya trappstegsskydd. Men nytta förenades med nöje också och vi for på en välbehövd minisemester till Falkenberg och bodde på favorithotellet Strandbaden och var förstås på Gekås i Ullared. Ian sov fortfarande inte så bra, aldrig gjort sedan han föddes och vi köpte ny säng. 160 cm mot 180 cm för att få plats.


 

April: Babysimmet gick mot sitt slut och nu hade Ian fått dyka, både när vi höll i honom och mellan oss. Våren gjorde sitt intåg och vi fick uppleva vitsippor i vår trädgård. Första våren i trädgården och det var spännande att se vad som skulle dyka upp. Vi satte dessutom ihop en egen liten odlingsbädd som vi planterade lite smått och gott i för att njuta av resten av säsongen. Jon var iväg med jobbet en sväng till västkusten för båtutbildning.


 

Maj: Det har blivit lite av en tradition att åka till Mariestad för att besöka vår- och höstmarknaden där. Extra glada blev vi när vi hittade en langosvagn på plats. Mums! Vi tog med Ian på hans första cykeltur i cykelstolen - han tittade med stora ögon på världen. Vi grillade, bakade, tittade på goldenvalpar hos vänner och vi var på Mini-Zoo. Lekstugan på tomten var inte i så bra skick som vi hade hoppats på, så den rev vi och köpte en ny bättre begagnad som forslades på plats över garaget.


 

Juni: Nalle fyllde tio år och under vintern hade vi tagit tillvara på snö som vi fryst in till honom. Han älskar ju snö och det blev en oväntad födelsedagspresent till honom. Via en bildtävling hade vi turen med vårt poolbidrag att vinna en ny och mycket större variant. Vi var på Forsviksdagarna, var tidigt ute och köpte en vinteroverall till Ian, midsommar firades på hemmaplan men också med ett besök i Balteryd. Vi var i Hjo och mumsade glass och Jon drog iväg på ännu en jobbresa, denna gång på Göta Kanal. Jons jobb hade en familjedag med grillning, information och olika aktiviteter i Karlsborg. Lekstugan blev också ommålad - från röd med vita knutar till rosa med ljusblå knutar. Vi var i Jönköping på Rix Fm-festival och blev alldels starstruck bland kändisarna. På tal om kändisar så träffade vi äntligen Linda, en gammal kompis.


 

Juli: Arbetet med att måla om huset drogs igång. En slitsamt, tröttsamt evighetsprojekt som verkligen sög musten ur oss! Och även om jobbet i stort blev färdigt så återstår lite småsaker till nästa sommar. Vi hade haft turen att vinna presentkort på färg och den vinsten ville vi ju självklart inte gå miste om för färg är dyrt. Huset var gult, men nu är det istället vitt - och mycket finare! Ian fick en sandlåda att leka i, vi köpte en ny enkel digitalkamera, badade i nya poolen, planterade ny sibirisk ärtbuskehäck, bakade en massa cupcakes, besökte slöjdmässan i Hjo, vi var på djurparken på Mösseberg i Falköping, vi såg en vit kamel på Mini-zoo i Tibro, köpte en högtryckstvätt, var på barndag i Mariestad och såg Nassim Al Fakir bland annat sjunga "Hej, jag heter Bengt, jag jobbar i en...", vi fixade ett nytt entrétak, såg fotbollsstjärnan Marta träna fotboll med Tyresö i Hjo, Jenny testade på glasblåsning och vi var på flera allsånger i Karlsborg. Vi gjorde vårt bästa för att utöver den tråkiga målningen göra roliga saker också.


 

Augusti: Vi var på både Sommarland och Liseberg och roade oss. I Göteborg var vi på vår förlovningsdag, det var ju också på Liseberg som vi förlovade oss 2006. Det var ett stopp som vi gjorde på hemresan från en tur till Ullared och Falkenberg, och även med ett besök i Varberg. Allt i ett! Jon hade väl som roligast när han för första gången provåkte en Segway. Sommaren var väl inte så jättevarm fast vi hade tur med mycket uppehåll så vi kunde måla. Vättern var kylig men en vända till stranden blev det. Vi köpte material och dekorerade den lilla plätten vid sidan om trappen med sjösten och dekorationer. Vi målade husgrunden och här gällde det dock att hinna måla mellan regnskurarna. För första gången fick Tibro besök av Diggiloo-showen och vi var där och myste lite längre bak på en filt. Vi köpte en sockervaddsmaskin, var till skolskogen några gånger och Ians intresse för dammsugare gjorde sig tillkänna. Vi köpte en leksaksdammsugare till honom i Ullared och den var ju rolig, men den "riktiga" är bäst. 


 

September: Ian fyllde ett år! Tiden har verkligen flygit fram. Sommaren började övergå i höst och vi såg till att få en spiskassett installerad i den befintliga eldstaden. Klokt beslut så här i efterhand. Det går åt betydligt mindre ved, värmen håller i sig längre och dessutom är det mycket säkrare. Jons föräldrar var här och vi gav Marianne hennes 70-årspresent lite i förskott, det blev surströmmingskalas med tveksamma grannar, vi var iväg till Karlstad och Ian fick se sin första elitseriematch: FBK-LIF, vi gjorde gott äppelmos på egna äpplen och vi ordnade med det kommande julkortet. Ytterdörren som vi beställt kom, en fin lila som passade in mycket bättre än den gamla. Tyvärr hade vi otur med hantverksjobbet som vi blev ordentligt missnöjda med... Desto roligare var det att vi vann en motorsåg som vi roade oss med i trädgården där vi snyggade till ordentligt.


 

Oktober: Mot slutet av oktober åkte vi iväg på Ians längsta bilresa: till Sundsvall. Det var stundom en prövning att hålla honom underhållen i bilen. En del stopp blev det innan vi kom fram och kunde invänta en drös släktingar för en träff. Väl hemma plussade vi på graviditetstest och trodde inte att det var sant! Men vi hann med mer under månaden, som att börja barnsäkra i större grad här och var eftersom Ian började gå, vi var i Skövde och såg Morgan och Ola-Conny, njöt av fint höstväder i Hjo Stadspark och gick på Tibros egen stad i ljus-kväll.


 

November: Nu var det slut på arbetena utomhus och det var bara att fortsätta inomhus. Pysselrummet fick flytta ut och istället hamna i tvättstugan. Vi tömde gästrummet för här skulle heltäckningsmattan, element, utreglade väggar och annat bort. Hela rummet skulle göras om, väggen skulle rivas, garderoben bort, ny dörr och ny vägg skulle på plats. Tids nog. Men månaden började med ett besök i Ölmstad för att hälsa på nedflyttade pitebor. Vi bakade lussekatter och pepparkakor, den första snön föll, vi var på Stad i ljus i Skövde, åt våfflor och gjorde en dagstur till Göteborg. Vi var på Universeum och Jul på Liseberg.


 

December: Årets sista månad men ute påminde vädret mer om vår. Vi fick lite snö men den försvann fort och snart låg gräsmattorna gröna och termometern envisades med plusgrader. Vi besökte skyltsöndagen här i Tibro, beställde hem en massa ved för att elda är så mysigt. Julavslutningarna för Ian avlöste varandra och tomtedräkten kom till användning. Vi slog in julklappar, de flesta till Ian och Tomten kom och överlämnade dem till honom. Men på julafton hade vi också premiärbadat på upplevelsevadet Arena i Skövde. Men ledig tid under månaden gick åt till arbetet i källaren och att få gästrummet beboeligt för kommande gäster. Och uppdraget klarades. Nyåret firades lugnt in och vi ser med förtjusning fram emot vad det nya året har att erbjuda - som en sommarbebis till exempel!


Vi önskar alla våra bloggläsare

ett gott nytt 2014!

 
 
Ingen bild

Jenny Sanden

1 januari 2014 09:35

Önskar er ett riktigt bra 2014 :D Kraaaam

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2014 09:43

Detsamma till dig och er! Kramar. /Jenny

 
Fru Eriksson

Fru Eriksson

1 januari 2014 12:51

Så härli Årskrönika med ljuvliga foto...
Gott Nytt 2014 önskar jag/Kram

http://frunsblogg.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2014 13:04

Det var många utav sakerna som vi gjort och sett under året som jag glömt av. Det har verkligen varit ett händelserikt år, men jag hoppas på mindre husjobb under nästa år. Behöver ju njuta lite av det vi fått gjort också! Kram, kram. /Jenny

 
Malin

Malin

1 januari 2014 14:31

Vilken härlig läsning :) ni har varit med om mycket,så härligt att följa er och jag ska med glädje fortsätta !:)
Kramar

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2014 17:41

Och framöver lär det väl bli ännu mer intressant. Kram! /Jenny

 
Caroline, 20år och blivande tvåbarnsmamma

Caroline, 20år och blivande tvåbarnsmamma

1 januari 2014 19:12

Den ville jag ha, fast gt. Men Jimmy gillade den inte alls! Hade det inte varit för att jag ville ha en smal vagn och även kunna ha den som enkelvagn hade jag valt Emmaljunga, älskar deras vagnar men i det här fallet kändes det som att deras vagnar inte skulle passa oss! :)

http://fames.se/caroline

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2014 19:28

Hoppas att ni blir nöjda mer ert val. Den ser ju smidig ut, särskilt när ni inte behöver använda dubbelläge jämt. /Jenny

 
Nathalié - Mamma till Charlie

Nathalié - Mamma till Charlie

1 januari 2014 20:18

tack för ni delade med er , roligt att lära en sammanfattning tycker jag =)

http://livetomyarp.com

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2014 20:36

Det var roligt att skriva om året också. Amning och sömnbrist satte ju sina minnesspår... /Jenny

 
JUNITJEJ

JUNITJEJ

2 januari 2014 20:03

Kul att läsa om ditt år!!!

http://www.junitjejen.se

Jenny och Jon Sjöberg

2 januari 2014 20:21

Ska toppa det med 2014! :) /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

4 januari 2014 21:53

har massor att läsa ifatt efter en vecka utan internet men fastnade för er trappbild.
Minns ni vart ni köpt mattorna till trappstegen? Vi ska måla om vår trappa någon gång i år och ska då köpa svarta eller grå sådana mattor.

God fortsättning på det nya året :)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

5 januari 2014 09:15

Ja, här händer det saker! :)

Trappstegsskydden tror jag att vi beställde via Ellos (när de hade någon kampanj så de blev billigare), men Jotex har också. Hoppas att du hittar! /Jenny

http://www.ellos.se/hem/mattor/dorr-trappstegsmattor

http://www.jotex.se/jotex/steget-trappstegsmattor-15-pack/201219

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 18 feb 19:06


Ja, vi var väl inte först med att testa dessa, men inte heller sist... Helt okej smak på dessa chokladiga ostbågar, men uppfattningen hos de flesta av oss här är ändå att kombinationen kunde ha kvittat. Ostbågar är godast som de är och choklad likas...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 18 feb 09:45  Nu är det ju helt omöjligt för oss att veta om det är samma fågel som vid upprepade tillfällen har visat intresse för vår holk med TV-bevakning, men av samma art kan vi alla fall konstatera... Men lite väl tidigt att leta bostad va'? Bilderna ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 17 feb 05:45


  Igår avslutades sportlovet med att jag tog med Ian, Isa och hennes kompis på biobesök här i Tibro. Barnen har sett några av de tidigare filmerna om LasseMaja och tycker att de är så där lagom läskiga och spännande. Barnen gillade även denna fi...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 16 feb 11:05

Tyvärr så föll ljudet bort på en del av filmklippen när det första inlägget skulle sättas ihop, så allt fick inte vara med i den första videon. Men här kommer ett litet tillägg, för det var så många som 16 utmaningar som barnen fick ta sig igenom und...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se