jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 28 januari 2014

Förblindade... och nu ska hela rasket rivas

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 januari 2014 18:30

Vi målade om huset och satte upp nytt entrétak i somras, men den gamla fula dörren fanns kvar och irriterade. Det fanns inte mycket med den dörren som vi gillade och när den ekonomiska möjligheten dök upp att köpa en ny tog vi den. Vi hade hittat en billig hantverkare och la istället mer pengar på själva dörren. Det blev en lila dörr, färgen var en specialbeställning och leveranstiden var runt två månader.

Vi trodde naivt att hantverkaren som skulle göra jobbet kunde sin sak. Han hade ju gjort så många jobb och dörrar var inget problem alls. Sa han. 

Vi misstog oss grovt. Fastän vi såg några fel här och var när jobbet var "klart", och upptäckte mer slarv allt eftersom, var vi ändå glada över att nya dörren var på plats och var väl för snälla som lät honom "komma undan".

När det blev kallare började dörren att bågna och under de senaste dagarna har den varit nästintill omöjlig att stänga. Ohållbart!

Idag var en annan hantverkare här för att titta på jobbet och det tog ju inte lång tid innan han såg att det såg fruktansvärt ut och han var osäker på ifall hantverkaren innan denna någonsin monterat en dörr över huvud taget. Det var fel på det mesta, och jag kände mig nästan lite dum som inte förstått detta. Men vad vet jag om snickararbeten?

Han gjorde sitt bästa för att försöka se till så att dörren skulle gå lättare att stänga, men helt bra blev det inte. Så istället frågade jag honom när de hade tid att göra om jobbet helt. Det vill säga riva ut hela skitjobbet och göra allting på rätt sätt. Eventuellt hade de tid att komma i nästa vecka, men en hel dag skulle det ta. Så vi får väl utrymma till och från och däremellan hålla spiskassetten igång för ganska nedkylt lär det bli.

Och så har billigt plötsligt blivit dyrt, och aningen omständigare. /Jenny

 
 
Fru P

Fru P

28 januari 2014 23:07

Det är ju så tråkigt när man ska anlita nya hantverkare att man har ju inte aning om det blir bra.....

Hoppas dörren går att stänga bra nu iallafall

Kram

http://frupblog.wordpress.com

Jenny och Jon Sjöberg

29 januari 2014 07:31

Lite bättre blev det men inte helt bra och det fortsätter att skava bort färg... :( Jobbet är inte ens ett halvår så det känns tråkigt att det ska behövas göras om. Men det var ju aldrig ordentligt gjort vad det verkar. /Jenny

 
Ingen bild

skrivmoster

29 januari 2014 12:53

Nää så trist!! Man ska ju kunna lita på en hantverkare. Ni borde ta kontakt med honom och verkligen klaga på arbetet. Det är inte så lätt att sätta in en dörr har jag hört så nog ska det vara en med rutin. Hoppas att det ska bli bra när ni får kosta på arbetet ännu en gång ... Bu för de som utger sig för att kunna men inte kan!!

Jenny och Jon Sjöberg

29 januari 2014 14:08

Den första gjorde flera fel, alla såg vi inte då men han kletade fogskum på flera ställen. Och det är näst intill omöjligt att få bort. Försäkringsbolaget ville ha in dörren och lacka om den, men det skulle ju inte fungera för vi kunde inte vara utan dörr. Och leveranstiden för en ny var ca två månader. Det kändes lite som en omöjlig sits och vi lät det hela passera. Då gick det att stänga dörren, men nu är det fogskummet som krånglar igen och dörren går inte att justera. Hantverkaren som var här igår hade tidigare jobbat i Norge och där hade man inte använt sig av fogskum på 15 år. Suck! /Jenny

 
Ingen bild

skrivmoster

29 januari 2014 12:55

Kontakta konsumentvägledningen på orten och fråga vad man kan kräva efter så dåligt jobb. Kommunerna brukar ju ha en konsumentvägledare.

Jenny och Jon Sjöberg

29 januari 2014 14:01

Det blev aldrig att vi betalade någon räkning, och lät liksom det hela passera. Men då visste vi inte om det här krånglet. Så tyvärr får vi nog skylla oss själva som gjorde som vi gjorde då. Var för snälla...
Men det var mycket som spelade in. /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

29 januari 2014 15:14

Lägger min tid här istället ;)
Fy så tråkigt för er men gå aldrig, aldrig, aldrig efter en hantverkare som är billig, tyvärr kostar det mer i slutet än i början. Förstår dock varför man vill spara pengar (våra inkomster är ju inte så stora direkt)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

29 januari 2014 16:02

Vi pratade med honom först och eftersom han var så billig (och lät faktiskt trovärdig) så tänkte vi att vi kunde lägga pengar på en dyrare dörr istället. Lila är ju ganska special. Annars hade det blivit en "vanlig" vit. /Jenny

 
Ingen bild

Linda

31 januari 2014 14:48

Jag har ju sett med egna ögon hur det står till... Så trist. Men nu hoppas vi att det kan fixas till en gång för alla. Synd att vissa misstag kan kosta en hel del. Men ni kunde ju inte veta att den förste var en total dörrpajas.

Jenny och Jon Sjöberg

31 januari 2014 17:18

Just när du här var det riktigt illa. Det har kommit och gått, men nu kändes det ohållbart. Lagningen från i veckan fungerar dock helt ok. Som tur är. Men det ska ändå göras om helt. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 16 juni 12:08


I fredags blev Sia sex veckor, så snart blir det till att börja räkna i månader istället. Idag var jag och Lin till BVC med henne för vägning, mätning och vaccination mot rotaviruset. Sedan förra besöket för två veckor sedan hade hon ökat lite över...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 16:05


Träning och träning?

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 15 juni 09:45

    På förmiddagen igår var Ian och Isa med på aktiviteten Sommarskoj i Östankyrke som arrangerades av Svenska kyrkan och Tibro kommun. Där fick de bland annat gå skattjakt, måla kepsar, grilla korv med mera. Jag och de andra barnen lämnade av d...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se