jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under januari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2014 21:00

Tack så mycket!


Idag har vi varit i Karlstad och tittat på hockey. Bilresan var lite jobbig, och jag hade nästan kräkts innan vi kommit till Hönsa... Var inte riktigt redo på den slingriga vägen. Men sen gick det bättre, även om ryggen inte varit med mig på sistone heller.

I början av säsongen var vi också i Löfbergs Arena och såg just Färjestad möta Leksand och sedan dess har de även mötts två gånger på bortaplan. Förlust för FBK alla tre gångerna. En fjärde ville vi verkligen inte ha. Och den här gången fick vi en seger i valuta för pengarna. 5-1 slutade matchen och det var ju roligt att se den trista sviten få ett slut. 8044 var publiksiffran - så vi var långt ifrån ensamma.


Dressed for ...


Ian var med förra gången och även nu. Den här gången gick det lite lättare att få honom att sitta still så vi fick se lite hockey också. Men mellan varven var det full fart hit och dit - han somnade ganska gott i bilen om man säger så.


  

Ta mig om ni kan!


Min lillebror var med och såg på matchen, men han höll på förlorarna. I publiken såg jag ett annat bekant ansikte. En utav deltagarna i Halv åtta hos mig satt inte långt ifrån oss. Jag kom inte ihåg vad han hette, vad han lagade eller om han vann, bara att han höll på Färjestad. Räcker långt nog!


Ibland satt Ian still.


Färjestad vann som sagt matchen, men vi lämnade arenan innan slutsignalen för vi hade ju en bit att åka och ville hem i någorlunda tid. Nu kommer det nog att dröja några år tills det blir hockey live nästa gång, så det var skoj att det här blev av.



Förra gången shoppade vi verkligen loss bland supporterprylar, men några små tillägg blev det idag också. En mössa och ett par simpuffar. Nu ska vi ta oss i säng, för vi är nog minst lika trötta som spelarna. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 11 januari 2014 09:00

  

Det gamla paret skulle ha sex, men gubben hade svårt att få in den.

Till slut gick han ut i hallen och hämtade ett litet skohorn.

Han lade den skrynkliga manslemmen på hornet och förde in den försiktigt.
Då säger den ena äggstocken till den andra:
- Nu är det nog sista gången, för nu kommer den fan in på bår...

  

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 januari 2014 12:30

Jon har tagit naturläkemedel för att förebygga förkylning sedan hans föräldrar lämnade oss. Deras förkylningar bröt ut när de hälsade på och de har fortsatt vara krassliga. Jag har kört på ändå, med undantag för nässpray för att kunna sova. Men nästäppan kan ju vara en gravidåkomma. Vet de som varit täppta hela graviditeter.

Kan jang och sånt får väl inte gravida ta ändå antar jag, men det skulle jag inte göra oavsett heller... Liiite tveksam till att det fungerar. Och nu har Jon blivit förkyld också. Till jobbet for han dock i alla fall, och verkar inte må så dåligt idag att han inte orkar bära in pelletsen från pallen som kom igår.

Men det var ju olägligare än vanligt. Dels för att han skulle ha lämnat blod idag. Får man inte då. Och för att jag hade tänkt följa med till sjukhuset och hälsa på en kompis som fått barn. Grattis! Nu är det inte säkert att det hade fungerat ändå, men det hade ju varit så kul att fått se den lille. Nåja, det kommer fler chanser.


Svårkört med barnvagnen.


I går kväll började ju det dessutom att snöa. Nu är det slaskigt värre. Inget vidare väder att ta barnvagns- och hundpromenader i, så Jon tog med Nalle till jobbet idag. Bara en för mig att tänka på alltså. Dock den svårare av de båda...


"Snö. Jag är skeptisk."


Att sitta inne hela dagen kändes inte så lockande. Fram och på med alla vinterkläderna - efter att jag fångat in Ian vill säga. Han har börjat springa iväg och gömma sig när det är dags för påklädning. Suck... Men det gick ändå oväntat bra att få ut honom.

Jon hälsade via ett sms att det inte varit några som helst problem att få ut snötoken Nalle.

Jag och Ian gick fram en sväng till torget, var in på ICA och en vända in på Family House innan vi gick hem igen. På ICA hittade jag ett nytt Airwick ljus som jag köpte. På Family House var det 30 % och där blev det en pyjamas och en morgonrock för framtiden till Ian.

Nu sover Ian middag och jag ska kasta mig i säng och vila lite också. Nu har det förresten börjat snöa lite igen... /Jenny


 

Airwick ljus med doft av Cacoa Truffle & Crème, morgonrock och pyjamas.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2014 19:21

Och inga små flingor heller precis. Det blir snabbt vitt. Fort flög skorna på och ut i trädgården för att samla ihop Nalles alla leksaker så vi hittar igen dem. Och självklart var inte Nalle sen att följa med ut. Han kommer ju att trivas imorgon om snön ligger kvar, värre blir det med Ian som inte trivs i vinterkläder. När vi nu tar oss ut vill säga, om det här fortsätter... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 januari 2014 10:47

... verkar det som om vi får minusgrader och snö, för den här lerträdgården som vi har att göra med nu är verkligen inte rolig. Men lagom med minus och lagom med snö vill jag ha. Lagom. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2014 18:46

2014 kommer vi verkligen inte vara ensamma att vänta/få barn. Redan har det börjat ploppa ut smått och många fler ska komma. Och säkert vet vi inte om alla än, några håller kanske på sina hemligheter ett tag till. Det känns verkligen som att det är en rejäl babyboom på gång här, och än finns ju chansen för fler -14-barn att bli till. Hoppas att kommunen har koll på läget...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2014 18:43

Ian älskar att riva i saker. Gärna i våra lådor.

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 januari 2014 18:39

Ja, magen är ju redan stor så varför inte? Dessutom tycker jag att de här banden är så söta. Lite härlig gravidshopping jämnar förresten ut "plågorna" en del. Idag har jag kräkts galla. Det är bland det värsta, även om det smakade fruktansvärt illa att spy purjolök som jag gjorde häromdagen... /Jenny


Mamaband från Babyland för 149 kr, finns i svart och vitt med olika tryck.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se