jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under januari 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 januari 2014 14:45

Vi får svälta och äta tråkig mat när gästerna farit... Idag premiärbesökte vi Kathy Thai, som öppnade för cirka två månader sedan här i Tibro. Vi åt lunchbuffé och maten var jättegod och miljön riktigt fin. Ian hittade ett och annat att äta också, och höll sig lugn i en stund i alla fall så vi fick äta.


 


Vi kommer säkert att återvända hit, men då på egen hand för nu närmar det sig avfärd för Ians farmor och farfar. Efter det väntar några lediga dagar tillsammans innan Jon börjar om igen på tisdag.

Våra gäster har blivit förkylda här, de verkar ha tagit med sig något uppifrån som blossat upp, så vi hoppas att resten av oss klarar sig. Vill inte bli sjuka! Att må illa och kräkas räcker, men det är ju inget som smittar.

Jon har dessutom blodgivning i nästa vecka och då får han inte vara sjuk, och nästa helg ska vi till Karlstad och se hockey. Det vill vi inte missa! Även om matcherna mot Leksand inte har slutat på något bra sätt hittills.

Nu lite nedtrappning innan avfärd mot norrlandståget. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 januari 2014 12:30

Det är inte ofta jag ser bio nuförtiden, av självklara skäl. Ännu mer sällan ser jag biofilmer som baserats på böcker, också av självklara skäl. (Jag läser sällan böcker, och de jag läser, läser jag så väldigt långsamt...)

På nyårsdagen var jag dock på bio med mina föräldrar (händer ju inte heller så ofta), och vi såg Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann.När jag hörde att Robert Gustafsson skulle spela rollen som Allan Karlsson, blev jag lite orolig. Jag såg framför mig hans överdrivna "gubb-karaktärer" från till exempel Gustafsson 3 tr., fast jag blev glatt överraskad. Han gör en väldigt nedtonad hundraåring (flera pluspoäng för sminket!), som likt Forrest Gump reser genom världshistorien - och påverkar den.

Boken innehåller många fler äventyr än vad som ryms på knappt två timmar film, och en del av storyn har ändrats för att bättre passa formatet. Ändå räcker det och blir över för att bli en riktigt underhållande rulle, väl värd att se. Flera bra skådisar, men bäst i mina ögon är David Wiberg som Benny, den velige korvkioskinnehavaren med 920 högskolepoäng som är "nästan" väldigt många saker. 

Det var roligt att gå på bio igen, och vi var alla tre nöjda med filmen. Mina föräldrar tyckte dock att ljudet var lite för högt, och att det small lite väl ofta. Men så handlar ju också filmen om en väldigt speciell man, som älskar att spränga saker i luften... /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 januari 2014 15:18

... har rusat fram. Och nytt år blev det fastän vi gick och la oss. Men när klockan slog midnatt väcktes vi. Vilket liv! Så minns jag inte att det var i fjol. På nyårsdagen tog vi en promenad tillsammans och Ian gick så långt som han orkade.Sedan blev det hastigt och lustigt bestämt att Folke, Marianne och Jon skulle åka iväg på bio för att se Hundraåringen, och recension ska komma är det sagt. Jag stannade hemma med sovande Ian och passade under tiden på att vila lite men också baka en kladdkaka med nötkola som vi mumsade på under kvällen.Vi såg på Nyårskaramellerna, men jag och Jon har ju typ bara följt lite av Bonde söker fru under året som gått. Vi kände igen Gunde Svan - alla andra var nya ansikten. ;)

På förmiddagen idag har vi varit iväg en sväng till Hjo och varit på Hem & Hobby. Det var halva priset på julsaker. Vi brukar köpa någon eller några saker under rean för att ha till kommande jul. Den här gången blev det några julgranskulor, servetter och en hög röd kon med små lampor i.

Och köket tog ledigt här idag. Istället blev det mat från Bar & Grill. Stora pizzadagen var ju igår, men för oss passade det bättre med hämtmat idag. Ian hade somnat när vi åt så vi fick lugn och ro men nu är yrvädret vaken så det är full rulle. Konserter, städning, tepartyn och allt möjligt... Förhoppningsvis sover han väl till andra perioden ikväll i alla fall, för det lutar åt hockey lite senare. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2014 09:00

Här kommer krönikan om det passerade året. Våra tidigare krönikor går att läsa i kategorin Årskrönikor. Ian och renoveringsjobb är vad som präglade 2013. 

Januari: Året började snöfattigt men det kom desto mer under denna månad. Vi var iväg till Hjo för att titta på lasershowen på torget. Vi myste framför brasor, gjorde cake pops, införskaffade en bilbarnstol till Ian och var iväg till Karlsborg och badade i badhus i väntan på att babysimmet skulle dra igång. I renoveringsväg målade vi väggarna i köket för att bli av med den brokiga bården och tapetmönstret som vi inte gillade.


 

Februari: Jon njöt av fina iskonstverk utmed Vättern som han förevigade. Vi köpte resebarnvagnen Chicco Liteway inför resan till Falkenberg. Nöjda med den! Ian gjorde entré i tävlingsvärlden med sin första vinst: filmen Sammys äventyr 2 och en stor Sammy gosedjur till. Babysimmet drog igång och Ian gillade att plaska runt med pappa. När det kom till renovering så stod det nya pysselrummet i källaren klart.


 

Mars: Vi fortsatte med att få ordning i källaren. Planen var att hinna så mycket som möjligt innan vi behövde fortsätta utomhus istället. Vi rev den lilla vrån under trappen, vi tog bort heltäckningsmattan i trappen, slipade, målade om och satte dit nya trappstegsskydd. Men nytta förenades med nöje också och vi for på en välbehövd minisemester till Falkenberg och bodde på favorithotellet Strandbaden och var förstås på Gekås i Ullared. Ian sov fortfarande inte så bra, aldrig gjort sedan han föddes och vi köpte ny säng. 160 cm mot 180 cm för att få plats.


 

April: Babysimmet gick mot sitt slut och nu hade Ian fått dyka, både när vi höll i honom och mellan oss. Våren gjorde sitt intåg och vi fick uppleva vitsippor i vår trädgård. Första våren i trädgården och det var spännande att se vad som skulle dyka upp. Vi satte dessutom ihop en egen liten odlingsbädd som vi planterade lite smått och gott i för att njuta av resten av säsongen. Jon var iväg med jobbet en sväng till västkusten för båtutbildning.


 

Maj: Det har blivit lite av en tradition att åka till Mariestad för att besöka vår- och höstmarknaden där. Extra glada blev vi när vi hittade en langosvagn på plats. Mums! Vi tog med Ian på hans första cykeltur i cykelstolen - han tittade med stora ögon på världen. Vi grillade, bakade, tittade på goldenvalpar hos vänner och vi var på Mini-Zoo. Lekstugan på tomten var inte i så bra skick som vi hade hoppats på, så den rev vi och köpte en ny bättre begagnad som forslades på plats över garaget.


 

Juni: Nalle fyllde tio år och under vintern hade vi tagit tillvara på snö som vi fryst in till honom. Han älskar ju snö och det blev en oväntad födelsedagspresent till honom. Via en bildtävling hade vi turen med vårt poolbidrag att vinna en ny och mycket större variant. Vi var på Forsviksdagarna, var tidigt ute och köpte en vinteroverall till Ian, midsommar firades på hemmaplan men också med ett besök i Balteryd. Vi var i Hjo och mumsade glass och Jon drog iväg på ännu en jobbresa, denna gång på Göta Kanal. Jons jobb hade en familjedag med grillning, information och olika aktiviteter i Karlsborg. Lekstugan blev också ommålad - från röd med vita knutar till rosa med ljusblå knutar. Vi var i Jönköping på Rix Fm-festival och blev alldels starstruck bland kändisarna. På tal om kändisar så träffade vi äntligen Linda, en gammal kompis.


 

Juli: Arbetet med att måla om huset drogs igång. En slitsamt, tröttsamt evighetsprojekt som verkligen sög musten ur oss! Och även om jobbet i stort blev färdigt så återstår lite småsaker till nästa sommar. Vi hade haft turen att vinna presentkort på färg och den vinsten ville vi ju självklart inte gå miste om för färg är dyrt. Huset var gult, men nu är det istället vitt - och mycket finare! Ian fick en sandlåda att leka i, vi köpte en ny enkel digitalkamera, badade i nya poolen, planterade ny sibirisk ärtbuskehäck, bakade en massa cupcakes, besökte slöjdmässan i Hjo, vi var på djurparken på Mösseberg i Falköping, vi såg en vit kamel på Mini-zoo i Tibro, köpte en högtryckstvätt, var på barndag i Mariestad och såg Nassim Al Fakir bland annat sjunga "Hej, jag heter Bengt, jag jobbar i en...", vi fixade ett nytt entrétak, såg fotbollsstjärnan Marta träna fotboll med Tyresö i Hjo, Jenny testade på glasblåsning och vi var på flera allsånger i Karlsborg. Vi gjorde vårt bästa för att utöver den tråkiga målningen göra roliga saker också.


 

Augusti: Vi var på både Sommarland och Liseberg och roade oss. I Göteborg var vi på vår förlovningsdag, det var ju också på Liseberg som vi förlovade oss 2006. Det var ett stopp som vi gjorde på hemresan från en tur till Ullared och Falkenberg, och även med ett besök i Varberg. Allt i ett! Jon hade väl som roligast när han för första gången provåkte en Segway. Sommaren var väl inte så jättevarm fast vi hade tur med mycket uppehåll så vi kunde måla. Vättern var kylig men en vända till stranden blev det. Vi köpte material och dekorerade den lilla plätten vid sidan om trappen med sjösten och dekorationer. Vi målade husgrunden och här gällde det dock att hinna måla mellan regnskurarna. För första gången fick Tibro besök av Diggiloo-showen och vi var där och myste lite längre bak på en filt. Vi köpte en sockervaddsmaskin, var till skolskogen några gånger och Ians intresse för dammsugare gjorde sig tillkänna. Vi köpte en leksaksdammsugare till honom i Ullared och den var ju rolig, men den "riktiga" är bäst. 


 

September: Ian fyllde ett år! Tiden har verkligen flygit fram. Sommaren började övergå i höst och vi såg till att få en spiskassett installerad i den befintliga eldstaden. Klokt beslut så här i efterhand. Det går åt betydligt mindre ved, värmen håller i sig längre och dessutom är det mycket säkrare. Jons föräldrar var här och vi gav Marianne hennes 70-årspresent lite i förskott, det blev surströmmingskalas med tveksamma grannar, vi var iväg till Karlstad och Ian fick se sin första elitseriematch: FBK-LIF, vi gjorde gott äppelmos på egna äpplen och vi ordnade med det kommande julkortet. Ytterdörren som vi beställt kom, en fin lila som passade in mycket bättre än den gamla. Tyvärr hade vi otur med hantverksjobbet som vi blev ordentligt missnöjda med... Desto roligare var det att vi vann en motorsåg som vi roade oss med i trädgården där vi snyggade till ordentligt.


 

Oktober: Mot slutet av oktober åkte vi iväg på Ians längsta bilresa: till Sundsvall. Det var stundom en prövning att hålla honom underhållen i bilen. En del stopp blev det innan vi kom fram och kunde invänta en drös släktingar för en träff. Väl hemma plussade vi på graviditetstest och trodde inte att det var sant! Men vi hann med mer under månaden, som att börja barnsäkra i större grad här och var eftersom Ian började gå, vi var i Skövde och såg Morgan och Ola-Conny, njöt av fint höstväder i Hjo Stadspark och gick på Tibros egen stad i ljus-kväll.


 

November: Nu var det slut på arbetena utomhus och det var bara att fortsätta inomhus. Pysselrummet fick flytta ut och istället hamna i tvättstugan. Vi tömde gästrummet för här skulle heltäckningsmattan, element, utreglade väggar och annat bort. Hela rummet skulle göras om, väggen skulle rivas, garderoben bort, ny dörr och ny vägg skulle på plats. Tids nog. Men månaden började med ett besök i Ölmstad för att hälsa på nedflyttade pitebor. Vi bakade lussekatter och pepparkakor, den första snön föll, vi var på Stad i ljus i Skövde, åt våfflor och gjorde en dagstur till Göteborg. Vi var på Universeum och Jul på Liseberg.


 

December: Årets sista månad men ute påminde vädret mer om vår. Vi fick lite snö men den försvann fort och snart låg gräsmattorna gröna och termometern envisades med plusgrader. Vi besökte skyltsöndagen här i Tibro, beställde hem en massa ved för att elda är så mysigt. Julavslutningarna för Ian avlöste varandra och tomtedräkten kom till användning. Vi slog in julklappar, de flesta till Ian och Tomten kom och överlämnade dem till honom. Men på julafton hade vi också premiärbadat på upplevelsevadet Arena i Skövde. Men ledig tid under månaden gick åt till arbetet i källaren och att få gästrummet beboeligt för kommande gäster. Och uppdraget klarades. Nyåret firades lugnt in och vi ser med förtjusning fram emot vad det nya året har att erbjuda - som en sommarbebis till exempel!


Vi önskar alla våra bloggläsare

ett gott nytt 2014!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2014 08:45

Dubbelfattning...

Ian

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se