jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 mars 2014 08:15

... har varit i farten igen. Den här tavlan kommer att passa perfekt på en av väggarna i källaren. Vi hittade ingen tavla som vi tyckte om så vi lät Ian måla istället. Personligt och charmigt!

Canvashjärtat är i storlek 40 cm så det är lagom stort.


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2014 11:45

Ian verkar ha anammat favorisering och det känns ju verkligen inte bra.

Vi är ju faktiskt fler än pappa i den här familjen. 


Liknande klipp som det nedan är givet innehåll i bloopers-program.
(Självklart gick det bra, inga tårar alls, och det blev fler vändor i rutschkanan efteråt.)

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 mars 2014 11:31


Det är ju nästan pinsamt att hela den här högen med kläder skor, någon leksak och böcker inte kostade mer än 320 kronor. Det skulle man ju knappt få Nova Star-shortsen för... Jag är helnöjd! Det tog emot att gå därifrån för någonstans gömde det sig säkert ytterligare fynd, men jag cyklade och kunde inte få med mig hur mycket som helst. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2014 18:00

Vi hade jätteskoj och kommer snart tillbaka... :) 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 mars 2014 17:45

Coca-Cola på 1-litersflaska! ;)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 mars 2014 13:15

Jon är sjuk


Ja, när det börjar krångla ska det verkligen fortsätta. I helgen började Jon känna av en förkylning och hade feberfrossa nån natt, men så kände han sig bättre och i måndags var han på jobbet. I tisdags hade vi våra MVC- och BVC-besök och på dem var det bestämt sedan innan att han skulle vara med. Vi hade bokat tidiga tider så han skulle "få" lite jobbdag också. Det märktes ju på Jon att han inte såg helt okej ut, och jag antydde att jag inte tyckte att det var någon bra idé att han skulle åka och jobba. Men vem lyssnar på mig, typ! Och han skulle ju bara "titta på fallskärmsselar"... Det dröjde inte länge efter att han kommit till jobbet som han också insåg att han inte var så frisk som han ville ha det till och kom hem. Och sedan dess har han varit hemma sjuk.


Stulet personnummer


På sätt och vis har det varit lite tur i oturen att Jon varit hemma för jag hade aldrig kunnat ringa alla dessa samtal som jag blivit tvungen att ringa om någon inte passat Ian. Någon har nämligen "lånat" mitt personnummer och beställt varor för tusentals kronor. För att göra en lång historia kort, men ännu inte helt avslutad, så började det med att jag fick en sms-avisering om att jag hade ett paket att hämta ut på en ort tjugo mil härifrån. Min första tanke var att det bara blivit fel med mobilnumret och jag ringde utlämningsstället för att försöka rätta till det. Men på paketet stod det mitt namn, så då antog jag att det bara hamnat fel och efter samtal fick jag det omdirigerat hit. Hursomhelst så visade det sig att någon använt mitt personnummer för att göra den här beställningen och det fanns en faktura utställd på mig på en väldigt stor summa. Jag har fått ringa hit och dit och även göra en polisanmälan, samt spärra mitt personnummer. En onödig och krånglig röra som skapat en hel del oro. Posten missade till exempel när felsorteringen gjordes så "mitt" paket kom tillbaka till samma utlämningsställe igen och jag var ju livrädd för att någon skulle hinna hämta ut det. Men det ska väl lösa sig det här också, och enligt polisen händer det här jätteofta - men det händer ju inte mig var dag precis.

Och vid samma tid hade en fb-vän "lånat" mina profilbilder till ett bildspel - allt i välmening, men jag kände mig lite "bestulen" på min identitet den dagen... 


Första hjälpen-kurs för barn


Jag började nysta i bedrägerihärvan så fort företagen öppnade på morgonen och det här sög energi och tid och jag kände mig riktigt trött. På kvällen hade jag dessutom anmält mig till en Första hjälpen-kurs för barn som skulle hålla på mellan 18-21.15 Jag höll mig vaken under hela utbildningen men under det sista var det riktigt kämpigt och det är nog tur att nästa gång ska börja med en tillbakablick på vad som lärdes ut. Det här är ju så viktigt att kunna, men kunskap som jag innerligt hoppas aldrig ska behöva komma till användning. Men vid kvart över nio brukar jag ligga och halvsova i sängen annars... Ian gör ju förresten morgon vid fem, sex varje dag nuförtiden så vissa dagar känns extra långa.


Kvarskatt


Idag släppte Skatteverket deklarationerna på internet och det här är något som brukar skapa en del oro tills jag vet hur det ligger till. Tidigare år har jag nolltaxerat men ifjol blev det föräldrapenning, den som är på lägsta nivån så det är inte många kronor det rör sig om. Men tydligen tillräckligt för att Försäkringskassan ska ha missat dra tillräckligt med skatt för Skatteverket vill ha tillbaka 1400 kronor från mig. Men nu vet jag hur det ligger till i alla fall och behöver inte gå och grubbla över vilket. Bara att betala. Veckans underbara start fortsätter. Att vädret dessutom är skit har jag knappt hunnit reflektera över.


Ljusglimt


Men självklart är inte allt becksvart, det finns glädjeämnen också. Både jag och Ian har hållit oss friska, och Jon är på bättringsvägen. Allt är bra med Nalle, även om veterinären trodde att han börjat drabbas av lätt demens. Ibland kan han få för sig att han måste ut, fastän han varit ute nyss och inte kan vara nödig - utan bara för att. Men det händer inte så ofta. Om några veckor är det dags för hans p-spruta och då ska en lite grundligare undersökning göras, för veterinären tyckte inte att det skulle behövas i nuläget. Jag har fina vänner som jag kunnat bolla de senaste dagarnas kaos med och som tänkt på mig och oss lite extra. Från Linda fick vi idag ett litet paket med mumsigt innehåll, som bland annat halstabletter som Jon slängde sig över. Han har under förkylningen haft lite si och så med smaksinnet, men de här kände han minsann. Det känns så bra att det finns människor som tänker på oss för att vara snälla och inte för att göra det svårt för oss.


Sovstund


Jag inser ju att det här blogginlägget för länge sedan blev alldeles för långt för att någon skulle orka läsa det. Men det fick bli en liten sammanfattning så får det bli nya bloggtag framöver när vi lagt mycket av det här bakom oss. Idag är det inga telefonsamtal som måste inväntas så kanske att hela familjen kan gå och lägga sig och vila middag tillsammans. Ian och Jon har sovit så gott ihop under de senaste dagarna och idag gör jag kanske dem sällskap. Och har du orkat läsa ända hit kanske du också blivit lite sömnig... ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 mars 2014 08:00

Ju mer solen visar sig desto större blir längtan efter att bland annat besöka/delta i årets arrangemang. Vi har några favoriter och här kommer ett försök till en sammanställning, med reservation för ändringar. Kanske kan det tipsa någon...? Vet ni om fler händelser som är på gång i närområdet - tipsa gärna!


22 mars Klädbytardag i Folkets park i Tibro, kl 9-13. Fyndläge!

https://www.facebook.com/events/209087945957872/?fref=ts


29 mars Earth Hour. Släck ned, mys och sprid kunskap om vår miljö.

http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2014


1 maj Vårmarknad, Karlsholme, Mariestad. Stor och fin marknad!

http://www.vastsverige.com/sv/mariestad/products/60639/Varmarknad/


6 maj Kosläpp på Almnäs bruk, Hjo, kl 10. Underbart att se korna släppas fria!

http://www.vastsverige.com/sv/hjo/products/85093/Slapp-korna-loss-det-ar-var/


10 maj Loppis utmed Göta Kanal i Forsvik.

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/165904/Loppis-i-Forsvik/


29 maj Grönköpings marknad, Hjo. Ännu en härlig marknad!

http://www.vastsverige.com/sv/hjo/products/60535/Gronkopings-marknad/

5-8 juni Tibro UPPåNER med programpunkter som Bilar, bågar och blommor

och artistframträdanden av bland annat Jill Johnson.:

Programmet finns här: http://www.tibro.se/Startsidans-nyheter/UPPaNER1/


20 juni Midsommarfirande i Balteryd. Traditionellt stort firande! (Obs. Brukar vara kontant entré).


28-29 juni Forsviksdagarna. Marknad och massa aktiviteter!

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/146057/Forsviksdagarna-28-juni-29-juni-2014/


4 juli Allsång i Karlsborg med Charlotte Perrelli mfl.

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/107948/Allsang-vid-kanalen-2014/


5 juli Bonnapulling i Tibro. En annorlunda men lockande tillställning!

http://www.vastsverige.com/sv/tibro/products/162476/Tibro-bonnapulling/


11 juli Allsång i Karlsborg med Danny Saucedo mfl.

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/107948/Allsang-vid-kanalen-2014/


11-13 juli Slöjdmässa i Hjo. Vackra hantverk från talangfulla hemslöjdare i fina Stadsparken!

http://www.vastsverige.com/sv/hjo/products/93781/Slojdmassa/


17-18 juli Hamnfest i Hjo.

(Programmet är på gång.)


18 juli Allsång i Karlsborg med Ebbe och Sten Nilsson från Sten & Stanley mfl.

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/107948/Allsang-vid-kanalen-2014/


25 juli Allsång i Karlsborg med Lasse Holm mfl.

http://www.vastsverige.com/sv/karlsborg/products/107948/Allsang-vid-kanalen-2014/


2 augusti Utomhusbio i Hjo. Filmvisning på stor duk i centrum!

http://www.vastsverige.com/sv/hjo/products/76819/Utomhusbio-2014/


8 augusti Diggiloo på Ånaplan, Tibro. Stjärnspäckad show!

http://diggiloo.com/


 

Självklart finns det fler saker att göra häromkring, men de här evenemangen har fasta datum. Allt kanske inte är helt spikat än och fler arrangemang kan tillkomma. Många utav aktiviteterna är dessutom gratis att besöka! Kanske ses vi någonstans...?

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 mars 2014 15:30

Vi började tidiga morgonen med att få ett par besök avklarade, hade bokat in dem i samma veva så att Jon skulle kunna vara med på båda och sedan hinna jobba lite efter också. Att han sedan bara var på jobbet och vände för han var sjukare än han vill erkänna är en annan femma... Nu ligger han och sover i sängen med Ian.

Det mesta såg bra ut vid mitt MVC-besök, men även under den här graviditeten finns det små spår av bakterier i urinen och det blir spruta vid förlossningen. Det gick ju bra sist, och bakterierna kan försvinna också. SF-måttet var 27 cm, och bebisens hjärtslag låg på 135. Okej blodtryck också, 165/25. Och som vid ultraljudet verkar den trivas med att ligga med huvudet neråt. Och det stämmer med min känsla av att det tryckt på "neråt".

Jag hade vid förra besöket ett järnvärde på 137, precis samma som vid inskrivningen med Ian. Bra för en gammal vegetarian. Jag har inte börjat äta några järntabletter men vi får väl se hur det ser ut till nästa gång. Igår var jag riktigt trött, men det är inte något som varit ihållande. Man kan väl inte vara pigg hela tiden heller, särskilt inte när Ian tycker att det är okej att vara pigg 5.20 och vilja börja dagen då...

Efter besöket blev jag skickad till provtagningen för att lämna blod. Tror att det blev hela sex rör som jag lämnade, och bland det som stack ut ska det kollas hur mitt blod koagulerar eftersom det förekommit blodproppar i släkten.

Nästa besök är inbokat på skärtorsdagen, men är nåt galet blir det tidigare...

Kvart i åtta hade vi MVC-tiden och BVC-tid klockan nio så det stämde bra. På BVC hade Ian sin 1,5-årskoll och han var mer medgörlig än jag hade vågat hoppats på. Han var nyfiken, kastade och hämtade en boll, staplade klossar, klottrade och var inte ens så vrång vid vägning och mätning, 11,6 kg och 82 cm. Han följer sin kurva bra. Men vaccinationssprutan i låret gjorde ont och då blev han ledsen. I det stora hela klarade han kontrollen galant och hade det funnits OK-stämplar hade han fått en stämplad på rumpan.

Innan besöket hade vi fått ett formulär att fylla i om sovvanor, hur vardagen ser ut osv. Och under besöket pratade vi om svaren och fick ytterligare information om barnsäkerhet, pratade matvanor, vikten av att inte dricka alkohol när barnet är med osv.

Nu återstår dock lite väntan för inte förrän om två veckor kan man ropa hej för att Ian ska ha klarat sig undan biverkningar från vaccineringen. Vid nästa BVC-besök kommer Ian vara runt 2,5 år, så nu blir det verkligen längre mellan gångerna. Men går allt som det ska blir det ju en hel del spring där med bebisen istället, och BVC ligger numer i samma lokaler som Familjecentralen och där är vi ju ändå titt som tätt om det skulle vara något. /Jenny 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se