jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 mars 2014 07:30


Vi har sett en film - och det var inte något som vi gjorde igår precis. Den senaste filmen som vi såg var Liftarens guide till Galaxen. Det var för ett par månader sedan och då fick vi av olika anledningar dela upp tittandet i minst tre olika omgångar. Gravity lyckades vi klämma in på en och samma kväll.

Under den senaste Oscarsgalan vann filmen sju Oscars, bland annat för bästa regi. Och vi hade ju helt missat den här filmen, ett rymddrama med George Clooney och Sandra Bullock i huvudrollerna, men det var efter galan vi fick upp ögonen för filmen och ville se den.

Under ett uppdrag i rymden för att laga ett teleskop drabbas astronauterna Kowalski (Clooney) och Stone (Bullock) av rymdskrot från en av ryssarna sprängd satellit. Astronauterna är vid det tillfället utanför sin rymdfärja när skrotet kommer flygande. Stone virvlar okontrollerat iväg från färjan, men Kowalski lyckas få tag i henne och med hjälp av hans jetpack tar de sig tillbaka till rymdfärjan. Tillbaka för att upptäcka att alla andra är döda och färjan är förstörd och inte kan ta dem tillbaka till jorden. De måste lösa det på något annat sätt...

Stundom är det riktigt spännande, men det varvas också av stunder där det känns aningen långsamt och lite för osannolikt. Men effekterna som trotsar tyngdlagen är häpnadsväckande. Dock är vi eniga om att det inte är en film som vi vill se igen, utan uppskattade den för stunden.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 mars 2014 14:11

... i form av en väggdekoration har vi. Det blev väldigt charmigt på en av väggarna. Och bättre blir det när rören blivit målade och listen kommit på plats. Men det här gjorde stor skillnad!


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 mars 2014 19:45

Idag finns det inte mycket som vi inte gjort... Hyrt släp, tankat, kört en massa återvinning, lämnat till second hand, haft besök av lillebror, köpt fondväggsfärg, köpt 15 säckar (!) jord, köpt glukosamin till Nalle och garderobsväxter till källaren, varit på en annan second hand-affär, varit på Biltema, hämtat ut en babybox på Babyproffsen, fyllt upp odlingsbäddarna med jorden, ätit mat, återlämnat släp, kammat Nalle, dammat, dammsugit (även källaren), våttorkat, storhandlat, kört ett par maskiner tvätt och tusentre saker till. Vi är så himla trötta nu. /JennyInnehållet i babyboxen som hämtades på Babyproffsen.

Fler tips med gratissaker till gravida finns här:

http://jennyjon.bloggplatsen.se/2012/03/17/7527946-gratis-till-gravida/

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2014 13:00


Men jag känner mig ju aningen bortkommen här. Det är ju inte riktigt så illa som i den där gamla OLW-reklamfilmen där nån reporter tror att det är blasten som friteras till chips... Lite mer koll har jag, men det här får bli ett odlingsförsök så får vi se om det blir nåt. Odlingsbädden är ju inte stor till att börja med så skörden kommer inte bli enorm.

På torget idag köpte jag sättpotatis, Puritan hette visst sorten, som jag nu ska förgro efter tips i äggfack nere i källaren. Det ska bli intressant att följa. Tidigare har jag odlat tomater men äter ju inte tomater så det har mest varit för att det är intressant att se hur det växer. Men i år blir det inga tomater, har tagit för mycket plats också - i år blir det förhoppningsvis potatis!

Och så lite smått och gott i de andra odlingsbäddarna. Allt i lagom mängd, för vi har ju lite annat att göra, och annat som vi hellre vill göra. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 mars 2014 12:36

Röda Korsets lokala krets stod och sålde ris i Gallerian idag. De fanns i flera olika färger men här föll det såklart på en lila "bukett". /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 mars 2014 19:45

På både radio och TV idag har jag hört och sett om hur homosexuella blivit och blir behandlade. På radio var det om ett homopar som trakasserades och på TV var det en NFL-spelare som kom ut som gay - och det var för många en katastrof för man kan ju inte vara bög i en så "manlig" liga. Men som ett sportankare sa i ett tal så går det bra att vara kvinnomisshandlare, ta droger, köra rattfull osv - men inte älska en annan man.

Jag tycker att världen vid det här laget borde ha kommit mycket längre, och att människor borde ha bättre förstånd. Men när det gäller sånt som folk egentligen inte har med att göra så verkar det finnas energi i massor att lägga. Tänk om dessa människor kunde fokusera på sånt som verkligen är fel istället så skulle världen snabbt bli en bättre plats.

Vi människor har en tendens att reta oss på småsaker istället för att göra något åt det som verkligen är fel. Då låtsas vi som att det regnar.

Det finns så många orättvisor här i världen och att två människor av samma kön älskar varandra är inte en av dem. För mig får alla vara homosexuella - alla utom Jon då förstås - för hellre en värld där människor är fria att älska än en värld där folks dåliga omdöme styr. (Sedan finns det ju rötägg här och var oavsett sexuell läggning, religion osv.)

Det här är ett ämne som det skulle kunna gå att skriva så mycket om. Men jag väljer att avsluta här och hoppas att min poäng gått fram, och att ni som väljer att följa vår blogg inte är trångsynta utan öppnar era hjärtan för all kärlek. /Jenny


"Om du misshandlar din hustru
Och förtrycker dina ungar
Och super upp din lön
Så väljer grannen din att blunda
Men om du inte sörjer för
Att gräsmattan är ansad
Då tar det hus i helvete;
Då blir grannen fly förbannad"


/Björn Afzelius, utdrag ur Farväl till släkt och vänner

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se