jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under mars 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 mars 2014 18:12

Tutan på Ians Bobby Car gick sönder för några dagar sedan. Plasten hade torkat, men det finns ju reservdelar att köpa. När jag först letade hittade jag dock inga webbshoppar som hade gratis frakt. Betala lika mycket eller mer i frakt än vad varan skulle kosta lockade inte... Men Stor&Liten säljer tutor för 39 kr och har fri frakt (och fria returer) så därifrån gjorde jag min beställning. Leveransen var snabb, varan finns nu att hämta ut på Pressbyrån. Bara att hoppas att den passar. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 mars 2014 13:45


Vi roade oss inte bara med att måla väggar, skruva fast lister och dekorera väggar i helgen - jag bakade också en cheesecake som vi hann äta lite av innan helgen tog slut. I senaste numret av Buffé hittade jag recept på cheesecake med blåbär och citron och tyckte att det lät spännande. Kakan ska inte bakas i ugn, även om spisen behövs för att koka ihop blåbärsröran, men cheesecaken ska stå och svalna i runt tre timmar. Vänta, vänta... Jag bakade, vi smakade och vi gillar! (Jag tog philadelphia istället för mascarpone.) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 mars 2014 13:43

I Ians rum har det funnits en infälld garderob, men den har varit så liten. Nu har vi gjort om garderoben till en bokhylla för att nyttja utrymmet bättre. Arbetet är inte helt klart men i stora drag så.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 mars 2014 19:45

Jag tar ofta med Ian till den öppna förskolan på Familjecentralen för att vi båda ska komma ut lite grann. Jag behöver träffa vuxna och han behöver helt klart få chansen att umgås med barn. Det finns många fördelar med denna aktivitet, men också några baksidor. I och med att det just är en "öppen" förskola så är barn i alla åldrar välkomna.

När Ian var mindre var vi på babyleken och då var det en övre åldersgräns på runt ett år. Under de dagar som vi nu är på förskolan är det en del äldre barn med och deras lekar blir mer avancerade och ibland blir tagen även tuffare, dessutom är det ofta högre volym... Många gånger förstår inte barnen varandra och föräldrarna är inte i närheten - för i slutändan är det ju föräldrarnas ansvar att alla barn ska få vara med på så rättvisa villkor som det går.

I och med att Ian nu kan röra sig mer, och är nyfiken på vad andra barn gör, försöker han ibland att ta del av deras lekar. Dock gick det fel flera gånger vid de senaste förskolebesöken. En gång gick han fram till några äldre barn som lekte med bollar och hade med sig en egen boll för att stoppa i giraffens mun. Detta uppskattades dock inte av ett flera år äldre barn, som knuffade undan Ian så att han föll i golvet och blev ledsen. Mamman satt och fikade och märkte ingenting, och jag har aldrig ens pratat med det här barnet. För övrigt så blev jag ganska paff för det här var något nytt. Ian grät, så jag fick trösta honom och fick inte chansen att säga ifrån till det andra barnet att man inte gör så, att alla får vara med. Det skulle ha poängterats för det andra barnet att det beteendet inte passar sig och även för Ian så att han kanske skulle förstå att det inte fungerar att göra så. 

Under en annan lek gick det också lite galet. Leken var alldeles för avancerad för att Ian skulle förstå vad den gick ut på, men han ville gärna vara delaktig ändå. Men när han försökte på sitt sätt fick han höra: "Ian bara förstör". Det kändes lite i mammahjärtat måste jag säga.

Här var dock föräldern till det andra barnet på plats och försökte skapa någon väg så att barnen kunde mötas halvvägs i leken ändå. Nu kanske dessa situationer skulle uppstå trots allt, men det är stor skillnad på barn i olika åldrars sätt att leka.

Och skillnaden på hur föräldrar agerar på den öppna förskolan är ännu större. En del föräldrar kommer bara dit och släpper barnen fria medan det finns de föräldrar som är väldigt engagerade. Sedan ska väl även mindre barn lära sig att hantera konflikter delvis på egen hand, men ibland är inte de fysiska eller mentala villkoren rättvisa.

Nu har säkert kommunen svårt att skapa olika öppna förskolor, men med så många barn som det nu är på gång här i Tibro kanske det inte vore så dumt ändå. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 mars 2014 13:00


Det börjar mindre och mindre att se ut som en "arbetsplats" i källaren. Vi jobbar på att få det så mysigt som det går att få en källare.Idag har det kommit upp gardiner, några dekorationer på väggarna och mer ska upp och foton ska skrivas ut och sättas in i ramarna.Mycket utav det som vi idag har inrett med hittade vi på Hemcompaniet, som till exempel några passande kuddar.En ovanlig tavla med LED-belysning sitter också på plats: en upplyst glödlampa i lila som lyser riktigt fint.Väggarna i gästrummet har också fått en och annan tavla på plats. Som den här som går i samma träton som det nylagda drivvedsgolvet.Några småtavlor med filosofiska texter sitter också på plats. Inköpta på marknaden i Mariestad för snart ett år sedan.


  


Det var svårt att hitta tavlor till gästrummet som skulle passa. Men tursamt nog har vi en egen konstnär i familjen, så Ian har fått skapa och resultatet blev dessa tre alster. Signerade, daterade och numrerade (av mamma...).Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 mars 2014 18:02

Mossgrönt och våräpple.


Någon slags mossgrön färg blev det och det blev helt okej. Passade bra ihop med våräpple-färgen på de övriga väggarna. Det är ju i och för sig svårt att visa de rätta nyanserna så här men... Första varvet målade jag efter frukosten och medan färgen torkade for vi iväg till second hand-affären, men där hittade vi inget. Hade hoppats på några möbler. Bättre gick det på Hemcompaniet där vi köpte en del inredning till källaren: tavlor, gardinstänger och annat. Vi hittade en typ av lampa som skulle passa bra i källarens fönster, men tyvärr fanns det bara en. Dock fanns det en till lampa i en annan butik, så vi kan få två stycken så småningom ändå. Blir mindre att söka efter i Ullared... Efter lunchen skulle Ian sova, men eftersom det luktade färg på hans rum och jag ville fortsätta måla fick han sova i sin borg i hallen istället och det gick lika bra det.


 

Ian tog sovstunden i borgen.


Det var snabb torktid på färgen så vi har kunnat ställa i ordning en del. Men lite rörigt är det för vi väntar ju på den beställda garderoben, en del möbler ska inte vara på Ians rum i framtiden så de står lite tokigt nu och nya möbler fattas... Men det får duga tills vidare. Skönt att kunna ha varit lite produktiv, och Jon har dessutom fått en och annan list på plats i källaren också. Det rör ju på sig. Sakta men säkert. /Jenny


 

Före mossan och efter mossan...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 mars 2014 17:56

Gravidbältet från BeSafe skyddar vid en eventuell krock och används vid bilturerna. Det känns säkert! /Jenny"Pregnant iZi FIX skyddar både modern och det ofödda barnet i händelse av en olycka och rekommenderas från den andra månaden av graviditeten. BeSafe Pregnant bältet stör inte den grundläggande säkerheten med 3-punkts bilbältet, men det hjälper till att säkra höftbältet så att den alltid skyddar det ofödda barnet.

BeSafe Gravid iZi FIX är krocktestad för din säkerhet."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 mars 2014 17:52

Holken passade fint i närheten av lekstugan. Dock har vi inga större förhoppningar om att någon kommer att flytta in i den. Sedan tidigare har vi tre stycken uppe och alla verkar ha förblivit obebodda. Men den här är ju superduper snygg i alla fall!


 

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se