jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 9 juni 2014

Vi uppmärksammar Flyktingdagen 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 juni 2014 09:00

Varje dag tvingas människor att fly sina hem och UNHCR är en av flera organisationer som hjälper dessa människor som förlorat allt. Vi är sedan en tid tillbaka månadsgivare och stödjer UNHCR:s verksamhet för att lindra nöden. Du kan också göra skillnad genom att skänka 100 kronor varje månad - besök hemsidan och läs mer: http://sverigeforunhcr.se/


Vi hoppas att du vill uppmärksamma deras arbete genom att besöka kampanjsajten, http://sverigeforunhcr.se/flyktingdagen-2014, och gilla deras Facebooksida, https://www.facebook.com/sverigeforunhcr. Några enkla klick för en bättre värld - för alla kan göra något!Flickan på bilden heter Shahad och är en av många människor som tvingats fly ifrån sitt hem för att så småningom få hjälp av UNHCR. Nedan följer hennes berättelse."Fyraåriga Shahad föddes i en by nära staden Hama i västra Syrien. Hennes namn betyder “det sötaste av honungen”. Hennes pappa, Yehia, är bonde och odlade vete och korn. Han berättar att familjen hade det mycket bra innan kriget bröt ut.

I september förra året nådde striderna familjens trevåningshus. Shahads tioåriga storebror, Jasim, och lillasyster Aya som ännu inte fyllt två, dödades tillsammans med fem andra familjemedlemmar. När räddningsarbetare drog fram Shahad ur stenmassorna var hennes ansikte sönderslitet och tussar av hennes silkeslena hår bortslitet från huvudet.

Familjen rusade till en närmaste vårdcentral, där en utarbetad läkare sydde henne och sedan skickade iväg familjen. Det fanns inte tid att rengöra såret ordentligt. Hela familjen flydde till gränsen. På vägen stoppades de vid ett dussintalet olika kontroller, varje gång var de rädda att bli kvarhållna och fängslade. Sjutton timmar senare, efter midnatt, nådde de Libanon. De hade inget annat än en resväska med sig. 

Familjen registrerade sig hos UNHCR och fick det mest nödvändiga som madrasser, filtar, husgeråd och hygienartiklar. Hjälporganisationer hade ordnat elektricitet i huset, installerat utomhustoaletter och sett till att det fanns rent vatten. Flyktingarna som bor där får också matkuponger.

Yehia, precis som många andra pappor, gör allt han kan för att hålla de överlevande i familjen vid liv. Du kan se en film om Shahad här: http://youtu.be/gGEAgvUzhDk"Du kan göra skillnad!


Klicka på länkarna nedan och gilla UNHCR:s Facebooksida.


Kampanjsajten: http://sverigeforunhcr.se/flyktingdagen-2014.


Facebook: https://www.facebook.com/sverigeforunhcr.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 20 nov 11:09


Och inte bara i fotoögonblicket. De var stilla några sekunder före OCH några sekunder efter klicket. /Jenny ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 19 nov 09:58


Idag fick Lin gå till förskolan för att lämna Isa och Loe. Och sedan skulle jag fortsätta till Ica. Jag trodde väl att hon skulle tröttna någon gång och vilja åka vagn, men inte då. Hon gick hela vägen och även inne på Ica. På hemresan passade dock...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 18 nov 06:01


Igår fixade jag pepparkaksbak med barnen! Några kakor på plåtarna och lite deg i deras magar - som det ska vara! /Jon   ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se