jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 29 juni 2014

Hemma!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 juni 2014 19:15

I natt blev Isa två dygn gammal och just 48 timmar är tiden som de vill att man stannar om det hittats GBS (Grupp B-streptokocker) i urinen under graviditeten. (Jag hade ju velat hem tidigare annars...) Detta behandlas med antibiotika vid förlossningen för att skydda bebisen. Under tiden på BB kollades det feber och andningsfrekvens extra men Isa blev godkänd varje gång, även läkarbesöket gick fint och Isa fick godkänt vid hörseltestet.

Allt har sett bra ut och det var jobbigt att vänta för jag ville ju hem men det kändes för riskabelt för om barnet blir sjukt skulle det ske väldigt fort med oviss utgång... Så jag stannade och hade ju velat att de skrev ut folk mitt i natten men fick vänta till morgonen.

Då passade vi också på att få PKU-provet undanstökat. Det togs en nakenvikt och jag minns inte siffran men det som hon hade gått ner i vikt var inom ramarna. Isa vägde 3830 gram när hon föddes och var 51 cm lång. Vägde mer än Ian och var kortare. Syns ju bland annat på de knubbiga kinderna! Det kollades också hur hon låg till för att riskera gulsot och det såg också bra ut. Vill ju helst inte behöva bli inlagda för solning...

Jag tyckte inte att det var någon idé att stanna kvar för att äta frukost ens så Jon var snabbt på plats och redan vid halv nio på förmiddagen var hela familjen samlad hemma. Så jag har varit hemma hela dagen - och det är så skönt att vara det.

Men svårt att hålla sig ifrån allt man sett fram emot när bebisen väl kommit. Jag har snyggat till bloggen lite som synes, gått igenom bebisgrejer, beställt lite grejer, hört av mig om att beställa grejer osv... Och framöver kommer en förlossningsberättelse också. Men det här verkar ha varit en väldigt "vanlig" förlossning och det stod inte så mycket i journalen heller men för mig var det ju en ny upplevelse att föda vaginalt. Så ont har jag aldrig förr haft i hela mitt liv, det är ju en sak som är saker.

Hoppas att Ian sover lika bra i natt som han har gjort under tiden jag varit borta och att Isa är lugn mellan amningarna - vore skönt med sömn i egen säng. Blev inte så många sovtimmar på BB.

Imorgon kommer vi antagligen att höra från BB som kollar läget och då får vi i så fall en tid för ett sista barnläkarbesök - och förhoppningsvis utskrivning. /Jenny


 

Isa
 
 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

29 juni 2014 19:23

Låter som en väldigt vanlig förlossning men bara för att den är vanlig för mig som personal så kan den ju vara ovanlig eller konstig för patienten. Skönt att ni äntligen är hemma bland era egna saker och i er egna miljö.

även om det inte är roligt att du hade så ont så är det ändå roligt att du fick som du önskade och nu har du fått prova två olika förlossningar och vem vet, kanske storken landar en tredje gång i framtiden i Tibro :)

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

29 juni 2014 19:45

Det känns ju i och för sig bra med en "rutinmässig" förlossning för personalen var ju väldigt trygg då. Vi blev till och med lämnade ibland och så här i efterhand var väl det ett gott tecken även om det kändes lite olustigt just då...
En tredje gång är väl inte helt uteslutet, ska bara roa mig med lite förträngning först. ;) Kram! /Jenny

 
ihemmetslugn

ihemmetslugn

29 juni 2014 19:54

CTG övervakning kan ses ifrån reception och personalrum så även om personalen inte var inne på rummet så är man övervakad. Däremot inte alls om man inte har någon CTG just då men då finns ju larmklocka.

ja inte behöver ni planera en tredje gång nu, vänta tills imorron i alla fall ;)
kramar

http://ihemmetslugn.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

29 juni 2014 20:27

De hade säkert koll på läget och det var ju en skalpelektrod kopplad också. Men det var många barn som föddes den natten vad det verkade. Tyckte bm sa att de redan kört upp fyra till bb och fler var på gång. Vi är i alla fall jättenöjda med den hjälp vi fick och överbelastningen märkte vi inte av.

Får väl höra lite med Jon också. Namnen är ju redan klara den här gången i alla fall... ;) /Jenny

 
Malin

Malin

30 juni 2014 14:59

Välkomna hem :)
Skönt att allt såg bra ut,och att ni till slut fick komma hem!
Hoppas ni får en underbar första tid nu hela familjen tillsammans där ni lär känna er nya lilla Isa :)
Ser fram emot förlossningsberättelsen!
Kram

http://starchild88.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2014 17:12

BB bra men hemma bäst! Det var så många andra mammor där också så det var extra svårt att få någon ro. Lite lyxigt att få maten serverad i och för sig.
Hoppas få tid till att skriva ner berättelsen snart, så jag inte hinner glömma för mycket. Kram, kram! /Jenny

 
skrivmoster

skrivmoster

30 juni 2014 16:24

Välkomna hem tjejer! Skönt att det är över och gick bra! Hon är så lik storebror tycker jag. Nu önskar vi att ni får en fin och skön tid tillsammans och får vila ut lite. Ian kanske förvånar er och sover som en stock ...!

Kram till er från oss och sommaren i norr, som är solig och varm!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

30 juni 2014 17:13

Roligt att höra att våra barn i alla fall liknar varandra! Har ju varit lite si och så för oss att hitta likheter med oss, men nu tycker jag mig kunna se att Ian i alla fall har fått min ögonfärg. :)
Än så länge har det mest varit regn här nere, men vi har ju inte liksom hunnit vara ute så mycket ändå. Kramar tillbaka! /Jenny

 
Ingen bild

Camilla

30 juni 2014 22:52

Grattis igen!

Vilket datum är hon född.. Kl??

Kramis
Camilla

Jenny och Jon Sjöberg

1 juli 2014 07:08

Tack, snälla! :)
Vi missade bf med bara lite över 1,5 timme... Hon föddes 01.31, den 27 juni. Så det var nära. Jag tittade på klockan många gånger men det var inte mycket jag kunde göra åt saken. ;) Jag har lagt ut en bild och uppgifterna här i menyn till vänster så vi kan jämföra med Ian. Han fick mycket "snyggare" siffror. Kramar! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 18 feb 15:15

  Intresse för lego är något som vi gärna uppmuntrar och vad kan vara mer uppmuntrande än ett besök i Klossbutiken - som är störst på LEGO! Och när vi var där var det extra happenings i butiken med tävling och så kom både Emmet och Kai! Klossbut...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 17 feb 17:00


  Ja, inte förstörde de här någon gottestund direkt!

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 16 feb 19:00

Det är klart att hjärnan också ska få lite gympa när det är sportlov! Och under några dagar av lovet har Ian, Isa och Loe fått olika klurigheter att utföra.     Jag gjorde varsitt häfte till dem med olika utmaningar efter deras kunskapsnivå ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 16 feb 07:45

  Det var oväntat tidigt som vi igår hittade några glassnyheter i frysboxen hos Pressbyrån. Men vi gillar tidigt och dessa glassar fick följa med hem för provsmakning.     Barnen hade sett fram emot Bamseglassen sedan de hörde talas om ...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se