jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juli 2014 18:30

Nu när solen gassar och termometern nästan bubblar av hettan skulle det kanske vara skönt med lite svalka. Men visst är det underbart med sol och värme! Det är så skönt att slippa jaga Ian för att få på honom klumpiga vinterkläder...

Svalare väder är dock att vänta vare sig vi vill det eller ej. Om bara några månader är det höst. Naturen får eldiga färger, det blir mörkare och det blir regnigt och ruskigt.

Då gäller det att kunna klä sig och de små även för detta väder. Och att vara torr om fötterna är bland det viktigaste. Barnskor från Deichmann är både snygga och bra för små fötter.

Till höst kommer det förstås att bli akutellt med gummistövlar så att det går att hoppa i alla vattenpussar! Under början av hösten lämpar det sig bättre med en ofodrad gummistövel och när det börjar bli kallare passar det att övergå i en fodrad stövel.


 


De båda stövlarna finns att köpa hos Deichmann - som har skor för alla våra årstider, för hur gärna vi än vill att det ska fortsätta att vara sommar så kommer den inte att hålla i sig.

Men nya, snygga skor - till bra pris - kanske kan lysa upp lite i höst- och vintermörkret. Ian är då väldigt förtjust i skor i alla fall, och särskilt stövlar då de är så lätta att ta på sig själv.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juli 2014 14:30


Ian somnar ganska snabbt på kvällen runt sju, halv åtta nu när han sover lite på förmiddagen, eller som under gårdagen inte sov alls. Men istället sover han sämre under natten och redan vid midnatt hämtade vi in honom till oss. Isa hade sovit större delen av gårdagen så att hon vaknade pigg klockan två i natt var väl ingen större överraskning, men inte särskilt skoj för det. Sedan var hon i stort sett vaken till klockan sex imorse, lagom till det att Ian gjorde morgon. Som tur var så var hon inte så ledsen, mest sällskapsjuk och ville äta, snutta, vara nära - och vaken. Det råder verkligen skiftgång på dessa ungar. Men vem behöver skönhetssömn här... det är ju ändå rätt kört på den fronten. /Jenny

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 27 juli 2014 07:45

Sommar och sol - då är det grilltajm! Men till skillnad från Ullareds-Kjell och likasinnade är jag ingen stor fantast av att spruta på en liter tändvätska på kolen och "låta det dra rejält". Prövade dock med en sorts gul tändgel, som visst skulle vara något mer miljövänligt, men jag tyckte inte att det funkade särskilt bra. Så "stockholmsnäver" går bort när jag sköter grillen. Vi hade ett tag en elektrisk grilltändare, men den råkade jag smälta bort plasthandtaget och elkablarnas isolering på. Dessutom var det bökigt att dra fram en lång elkabel varje gång grillen skulle tändas, så det var nästan en bra grej att jag klantade mig. På sätt och vis...


 


På jobbet hörde jag talas om en rätt finurlig grej, en "skorsten" i plåt som man fyller med kol. Och här är det genialiska: man behöver bara ett ihopkycklat tidningspapper (och en tändsticka) för att få igång det hela! Pappret läggs under grillstartern och tänds på, och efter en dryg kvart har man svetslågehet glöd. Varning för brännskador!


Just denna grillstarter hittade jag på Biltema för en spottstyver, men som synes på bilderna ovan klarar den inte blöt väderlek särskilt väl. Så antingen skyddar man den (och grillen) från fukt (vilket jag inte gjort), eller också kan man lägga ut lite mer pengar och därigenom kanske få en som håller något längre i regn och rusk. I vilket fall så är jag nöjd med att ha hittat en mojäng som på ett enkelt och relativt miljövänligt sätt (vet faktiskt inte om vår dagstidning är tryckt på miljövänligt papper) hjälper mig få ordentlig fjutt på glöden. /Jon, som nog aldrig blir Sveriges grillmästare men glad ändå

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juli 2014 10:00

Jag ammar Isa och ibland sprutar det och läcker mjölk. Jag vet inte hur många pads som jag gjort av med redan. På morgonen när jag ammar Isa på ena bröstet läcker det ut en massa på det andra, eftersom det samlats under natten. (Hon sover ju faktiskt i några sammanhängande timmar då!)

Om jag ställer mig i duschen kan det spruta åt alla håll och i början var det extra krångligt - bröst som sprutade mjölk och avslag som rann mellan benen. Visste inte i vilken ände jag skulle börja torka, och så tjockt dyblött hår på det...

Man ska kanske inte klaga över att man har mat till sitt barn, men så himla roligt är det inte att vakna med en stor blöt fläck i sängen eftersom man trodde att det skulle gå att sova i amningslinne och inte BH. Men paden hamnade snett...

Och det är ju knappast så att jag behöver oroa mig för mjölkstockning på grund av kyla när jag hela tiden måste ha BH med inlägg. En liten rolig tröst i det stora hela är i alla fall Snutten - jättepraktiska snabbtorkande tygbitar som fungerar bra att ha till hands vid amning.

Snuttarna finns i olika färger och är tillverkade i 100 % bomull. De fungerar också bra som tunna solskydd att ha på suffletten till barnvagnen, att lägga under bebisen i säng och vagn med mera.

Jag vann en bunt fina snuttefiltar i en tävling hos Barnplaggsguiden, en vinst som jag blev jätteglad över! Tack, tack. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 juli 2014 09:15


För att Nalle (och vi) ska få det något svalare i minibussen, särskilt när inte AC:n kan jobba, har vi satt upp solfilm på rutorna bak och på sidan. Det var lite lurigt att få till det utan en massa bubblor och veck (ja ja, vi kanske inte följde instruktionerna helt och hållet till punkt och pricka...), men huvudsaken är ju ändå att det blir mindre varmt i bilen. Funktion före flärd!


  


Det finns en mängd olika solfilmer att välja på, alltifrån lätt rökfärgade till supermörka (så att man till exempel kan sitta i bilen och göra fula grimaser åt förbipasserande, utan att de anar ett dugg). Vi valde en solfilm som är sådär lagom mörk, och som dessutom reflekterar omkring 80 % av solvärmen. De andra solfilmerna, som var mycket mörkare, tog bara bort ca 10 %. Och det är ju i första hand värmen vi vill få väck, även om det givetvis är kul att göra fula grimaser ostraffat... ;) /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2014 19:08

Fortsatt varmt, varmt, varmt... Och här har vi slagit på stort och hämtat upp den lilla bordsfläkten ur källaren. ;) Men faktiskt så har vi klarat värmen ganska bra och sovit det vi fått för de små om nätterna. Och det kanske är just på grund av dem som vi somnat när vi väl lagt ner våra huvuden på kuddarna. Ingen som orkar ligga vaken och vrida och vända på sig i värmen här inte... Dock sov inte Ian så bra och inte Isa heller. Amning två gånger för ovanlighetens skull. Lite svalare väder är i alla fall på väg in. Kommer vi att frysa då eller inte märka någon skillnad?På förmiddagen gick vi fram en sväng till torget, vi var dessutom in en till vända på Family House och den här gången fyndade vi ett par skor till Ian. Men vi var ute tidigt och affären hade inte hunnit öppna så i väntan fördrev vi tiden med lite fika på café. Ian sov på förmiddagen idag igen och höll igång under resten av tiden. Som roligast hade nog Ian när vi drog igång vattenspridaren! /Jenny


 

4

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 juli 2014 07:00

Idag firar vi fyra år som bloggare och mottot att publicera minst ett inlägg per dag fortsätter vi att hålla. Även om vi lider av betydligt större tidsbrist nu än när vi började blogga så försöker vi se till så att det blir bloggat titt som tätt. Det är ju så roligt att ha texter och bilder att titta tillbaka på, särskilt när minnet sviker oss ibland.

När vi började blogga bodde vi i lägenhet och även om vi då hade Nalle så förstår vi inte vad vi skrev om då egentligen. Nu, med hus, ett par barn med mera, så finns det flera upplägg till inlägg - det gäller bara att få ihop tiden. Och på tal om tid - och siffran fyra - så är vår lilla prinsessa Isa redan fyra veckor gammal idag.


Bloggen fyra år. Isa fyra veckor.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 juli 2014 17:39


Ny vända till Hjo och den här gången blev Lok-Hjo-Motivet fullsatt och Ian fick äntligen åka lite tåg. Och Ian hade inget emot att turista i Hjo.Vi for, hettan till trots, iväg till Hjo och kikade omkring. Först tågtur och sedan en promenad vidare till lekplatsen där Ian lekte av sig.Men det är jobbigt för de små i värmen. Ian blev alldeles kokhet i bilen hem där han satt och sov i sin bilstol. Och ändå har vi en sådan där dyna som ska svalka lite. Men det är verkligen inte så illa att vi längtar efter vinter - absolut inte!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se