jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2014 18:21

Igår eftermiddag trampade Jon på ett bi, och så sent som i fredags var han på Vårdcentralen och fick medicin för att han en vecka innan också trampat på ett bi. Då dröjde det en vecka innan foten svullnade, den här gången kom det ganska direkt men blev värre allt eftersom. Det blev återigen ett samtal till 1177, och återigen ett besök på jourcentralen. Vårt medicinskåp är nu proppfullt med mediciner... Ska vår otur när det kommer till krämpor aldrig ta slut? Vår bil har sedan vi köpte den åkt fler resor till sjukvårdsställen än vad vi har tagit den till nöjen.Idag hade vi planer på att åka till Vättern och bada men istället blev det att vi for in till Skövde och Coop och handlade. Det var inte alls så varmt på förmiddagen. Coop har en del rea nu så det blev lite barnkläder, handdukar med mera utöver mathandling. Isa fick åka kundvagn och Ian tog en bilvagn.Det tog sig dock med vädret och bortsett från Jons sjukbesök och värkande fot så blev det en fin eftermiddag. Men det är kanske aningen för varmt men det går väl att svalka sig någorlunda. Isa låg en stund och myste på en lekmatta under trädet med Nalle som närmsta sällskap.Vi passade på att göra ett nytt försök på en familjebild för vi har en del ramar att fylla. Vi måste ju få upp fotografier på vår senaste lilla familjemedlem också. Det kommer att bli lurigare att ta julkortet i år då vi är så många att hålla reda på...Och sen är det ju kanske synd att jag och Jon ska förstöra bilderna med att vara med då vi har så söta småttingar omkring oss, och så Nalle förstås, men han är ganska stor. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2014 19:17

Det är lika bra att hålla ångan uppe, så på förmiddagen drog vi med farmor till Hjo. Först en liten promenad med Nalle, innan vi hann se S/S Trafik lämna hamnen. Idag skulle det vara sommarmarknad i Hjo och bakluckeloppis men det var verkligen sparsmakat av de båda, men vi var in i bokaffären, på Hem & Hobby och andra affärer istället. Det blev glass hos Österhagen, de gör sin egen glass. Mums!Tanken var att Ian skulle få åka med turisttåget Lok-Hjo-Motivet och Ian, Jon och Marianne tog plats och jag gick för att amma istället. Men tyvärr så var intresset för just den här turen dåligt så resan blev aldrig av. Lite snopet men Ian fick ju sitta en stund i tåget i alla fall.Ian är inte alltid så förtjust i att åka i barnvagnen och när vi är flera som kan passa på honom kan han släppas "lös". Men det gäller att hänga med i svängarna för han är snabb och ger sig gärna iväg på egna äventyr...Det något för varma vädret fortsätter att hålla i sig och framöver kommer det nog att bli svettigt om dagarna och svårt att sova om nätterna... Jag får ju inte bada på grund av avslaget så bad blir det inte för mig. Men jag, Isa och Nalle hade det skönt i skuggan...... medan resten svalkade sig i poolen. Ja, till och med farmor var i och kände på vattnet. Poolen kommer säkert att komma till användning mer under den närmsta tiden även om vi pratar om bad i Vättern imorgon.Vi får se var vi hamnar... och vad vi orkar med. Ian har varit så uppe i varv de senaste dagarna och har därför inte sovit middag som han brukar. Istället har han varit helt slutkörd och somnat vid sjutiden. Och då sover han inte så länge på morgonen utan vaknar tidigt. Imorse vid halv fem - aningen för tidigt för oss andra. Isa fortsätter i alla fall att sova. Alltid något. /Jenny

Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juli 2014 18:44

Isa har fått ett bidrag till ett eget träd - ett vårdträd. En jättefin present som kommer att följa henne resten av livet får vi hoppas. Ian fick en likadan present i samband med hans födelse, så här ute i trädgården växer hans plommonträd. Vad det blir för något träd till Isa är inte bestämt men det lutar åt ett fruktträd. Tusen tack för den fina presenten!


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 juli 2014 15:14

På förmiddagen for vi till Skövde för att hämta Ian och Isas farmor som skulle komma med tåget. Och vi trodde att vi var ute i god tid. Ian hade somnat på vägen in och jag tänkte hinna amma, men femton, tjugo minuter innan tåget egentligen skulle ankomma så rullade det in på stationen. Vi andra hann ju inte alls ur bilen så Jon fick möta henne själv.Det var ju lite snopet eftersom vi tänkt stå där på perrongen allesammans, men det viktiga var ju att hon kom fram. Och det dröjde inte lång stund hemma tills Ian satte henne i "arbete".


  


Ian och Isa fick presenter från farmor, farfar och faster Eva med familj och Ian hjälpte till med att öppna dem.En liten stund med Isa i famnen har det också blivit, men Ian har nog ändå övertaget när det gäller uppmärksamheten. Vi får väl se hur länge farmor orkar med i det här tempot... ;)Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2014 21:05

Tills för inte så länge sedan så hade jag och Linda inte träffats sedan gymnasietiden men nu blir det i jämförelse ganska ofta. Fast det gäller ju att passa på när hon är hemma från sin "utlandstjänst". Till vardags håller hon till i Dublin på Irland, men ikväll var det Hjo och vi som fick njuta av hennes sällskap.
Ian och Jon, och även Nalle, har hon ju fått träffa några gånger nu, men Isa var däremot en ny bekantskap även om det var Ian som "stal" all uppmärksamhet och tvingade in henne i diverse buslekar. Fast en liten stund med Isa i famnen blev det också.Men Linda var inte den enda kändisen som höll till i Hjo ikväll. En hel drös med människor hade samlats på Hamnfesten för att se och höra olika celebriteter. Vi var där för Måns Zelmerlöw, även kallad herr mums-mums, skull. Dock höll vi ju till långt bak i och med att barnen var med, men Jon och Linda skickades fram för att få någon bra bloggbild.Och på tal om barn så hittade vi en annan person som såg väldigt bekant. Det ansiktet såg vi en hel del av för ganska prick tre veckor sedan - och hon såg desto mer av mig för det var barnmorskan som förlöste Isa som stod i publikskaran. Overkligt att se henne där, men lite av en hjälte blev hon ju ändå den där natten när lilltjejen kom till världen. En trevlig kväll som avslutades med att i alla fall ett barn somnade på vägen hem... /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2014 20:56

Under dagens gräsklippning frågade Ian efter sina hörselskydd. Som vi tjatat innan... Men gräset var inte alls så medgörligt när han skulle hjälpa till att klippa så det blev en och annan suck och grimas.

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 juli 2014 12:22

Här finns det mat vad det verkar för Isa fortsätter att gå upp bra i vikt. Under de senaste nio dagarna, sedan hembesöket från BVC, har hon gått upp 350 gram och väger nu 4390. Nu är hon 55,5 cm lång och har alltså vuxit 4,5 cm under de här tre veckorna. Siffrorna rör sig lika fort uppåt som tiden rör sig framåt. Det som är skönt är att hon ändå inte äter lika ofta som Ian gjorde, men om kvällen och tidiga natten blir hon hungrigare/snuttigare. Så när vi fått Ian att somna tar hon över... och tyvärr händer det att hon väcker Ian ibland när hon är ledsen. Men någon gång framöver kommer de kanske att somna någorlunda samtidigt. Nästa BVC-besök är om två veckor.

Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se