jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under juli 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2014 19:15

Ja, det var en rubrik jag aldrig trodde att jag skulle använda, och ett evenemang jag inte heller trodde att jag skulle besöka. Men det var en nyttig erfarenhet för en och annan fördom krossades - det här var ju en familjefest!



Det var mest för Ians skull som vi i hettan tog oss till motorstadion en bit bort för att låta honom titta på traktorer i massor. Vi har ingen aning om vart Ians intresse för fordon har kommit ifrån. Grannen har en traktor som oftast står i trädgården och den är hur spännande som helst. Vi tittar efter den minst en gång varje dag... Bussar är jättehäftiga och lastbilar likaså, även mopeder och favoritfilmen är Bilar 1. Ungen kan ju till och med några repliker - har vi kanske låtit honom se filmen för många gånger kanske...?



Exakt vad traktorpulling är för något fick vi aldrig något riktigt grepp om, och vi gjorde ingen större ansträngning heller måste vi väl erkänna... Fast även om vi inte riktigt förstod vad det gick ut på så hade vi skoj ändå. Det fanns ju mycket att titta på runt omkring också.



Alla traktorerna stod till Ians stora glädje uppradade och Ian fick nog sitt traktorintresse mer än mättat. Och det var ju för hans skull som vi var där. Han får ju inte glömmas bort i bebisyran - vi tror att han tyckte mycket om denna lilla utflykt. /Jenny


 

 

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 juli 2014 08:02

... mormor och morfar och...


 


... familjen Wadström!


 

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2014 14:15

I förra veckan blev vi föräldrar igen och det känns både fantastiskt och overkligt på en och samma gång. Det är många känslor och hormoner i omlopp och tacksamheten som vi känner för att allt gick så bra hoppas vi inte går att ta miste på. Vi är så glada över att vi fått ett till barn och att Ian blivit storebror. För honom verkar det ändå självklart att "bebis" är här medan det inte riktigt sjunkit in för oss. Och det kommer nog ta sin lilla tid.


Vi har dock kommit på ett sätt, utöver att gå till spjälsängen och titta på den underbara lilla varelsen som ligger där, och det är shopping! Vi visste ju inte könet på bebisen och även om Jon vid första blicken på förlossningen utbrast "det är en pojke" så lyckades han inte lura varken mig eller de tre barnmorskorna i rummet.


Vi fick en flicka och bland det första jag gjorde när vi kommit hem var att rensa ut de mer pojkaktiga bebiskläderna, skjortor och annat ur Isas garderob för nu ska det shoppas klänningar, kjolar och annat i rosa och gärna i favoritfärgen lila. För nu har jag ju chansen att klä henne som jag vill, men det kommer nog inte hålla i sig så länge... Bebistiden går ju så fort och snart kommer den lilla damen säkert att vilja välja outfit själv!


Kläder, inredning och leksaker finns det en uppsjö av, men man vill ju gärna spara pengar på inköpen. För kan man hitta något man tänkt köpa billigare i en butik och "tjäna" några kronor så känner man sig faktiskt rätt nöjd. Hos CupoNation hittar du flera fina erbjudanden för att komma billgare undan hos webbshoppen Babyshop.se. Man kan också besöka Aftonbladet rabattkoder för att se erbjudanden hos Babyshop.se. Nu går det att hitta barntröjor för närmare halva priset. Dessa gillar jag, en pullover från United Colors of Benetton för 70 kronor och en klänning i velour från Me Too för 113 kronor.



Att inreda barnrum är jätteskoj. Med Ian målade vi väggarna i hans rum innan han föddes. Då tog vi ljusgröna väggar för det tyckte vi var en färg som skulle passa oavsett kön. Isas väggar valde vi att vänta med men nu lutar det helt klart åt att de kommer bli rosa, lila eller något så får hon måla om själv sen. Nu bestämmer jag. ;)


Passande nog så har Lekmer.se just nu upp till 70% rea på inredning till barnrummet och även på barnprodukter. Lekmer har även en stor sommarrea där man på de redan låga priserna får 10% extra med kod. Besök CupoNations sida här för att hitta erbjudanden och rabattkoder som du vill utgå ifrån. Isa är ju över en vecka nu så det kanske är hög tid att införskaffa hennes första - av säkert många - Hello Kitty-saker, en charmig liten snuttefilt som ser ut som ett hjärta. Och kanske något mer... blir ju inte så dyrt nu. /Jenny



Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juli 2014 13:30

... som helt klart går under kategorin goodiebag - för den här kartongen var verkligen proppfylld med den ena goodien efter den andra. Titta bara - och de inslagna presenterna var ju så söta!


 


Jättefina saker och ätbart gott med något till oss alla i familjen - verkligen toppenfint innehåll som gjorde oss allesammans så glada. Nalle förstod väl kanske inte riktigt vad som hände när det plötsligt låg ett paket med Jumbone - en favorit - framför honom, men han tvekade inte. Mums!


  


Ett av de söta paketen med en vacker ängel på var till Ian och innan han skulle sova fick han öppna sitt paket och utbrast "BIL!" tätt följt av "Igen" då han ville öppna en gång till. Bara att slå in lite hastigt och lustigt igen och låta honom hållas...


 

 


Och vår nyfödda lilla prinsessa fick också paket. En skojig bitringsleksak och garderoben med sparsmakat utbud av tjejkläder utökades med denna fina topp, plus ett par strumpor.



Men varifrån kommer då denna härliga goodiebag? Jo, från vår omtänksamma bloggvän Linda som vi tackar så jättemycket för allt detta fina som vi säkert inte förtjänar... Kramar från oss!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2014 20:39

Men det var på håret... Vi for in till sjukhuset på förmiddagen, och på vägen dit ringde de från BVC och ville komma på hembesök i nästa vecka. Jag oroade ju mig för att behöva stanna på sjukhuset för att de skulle hitta något som var på tok.

Först träffade vi en barnmorska och Isa klarade vägningen galant. Hon hade under de här sex dagarna sedan födseln gått upp 15 gram till 3845. Ian var dock värre för på lika många dagar hade han gått upp 142 gram. Men en uppgång är en uppgång och det är positivt.

Men så var det det där med gulsot, för barnmorskan tyckte att Isa såg lite gul ut och värdet som hon fick med sin apparat var högre än det som vi fick vid hemgången i söndags. Ett "blodigt" värde togs och återigen var de där och rörde runt med en nål i hennes lilla hand och jag lät henne slicka i sig lite sockerlösning.

Dock blev det nog stopp i nålen eller nåt för inget blod kom ut och när hon tog bort den rann det bättre och barnmorskan försökte "skopa" upp blodet i röret och det blev blodigt överallt. Hon fick i alla fall tillräckligt mycket och satte någon akutmärkning på röret till labbet så det skulle gå fortare att få svar.

Vi fick under tiden träffa läkare och lilla Isa fick godkänt på höfter och vad allt möjligt de nu kollade. Efter det återstod bara en lååång väntan på att få provresultatet. Jag visste ju att om det var för högt värde så skulle vi behöva läggas in för solning - och det kände jag inte alls för. Ville ju inte ha något mer med sjukhus att göra nu...

Svaret kom och apparaten hade visat 285 och blodet likaså. Först vid 350 blir det solning, så vi klarade oss men ska hålla lite koll på henne ifall det blir värre. Inte för att vi kunnat se att hon sett så gul ut från början...

Otroligt skönt att allt såg bra ut i alla fall och det verkar ju fungera fint med amningen då. Vi är utskrivna från BB. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juli 2014 17:15

Som nybliven tvåbarnsfar inser jag att det framöver kan komma att bli en hel del leksaker - och barnen kanske också vill ha några, he he he... Bland det stora utbudet av leksaksaffärer hittar vi Toys "R" Us, grundat i USA redan 1948 och enligt dem själva världens största leksakskedja, med affärer runt om i världen.


På ToysRus.se hittar man en mängd roliga prylar till lekar inomhus och utomhus. De har leksaker, pooler, spelkonsoller, skolsaker, ja det mesta för både stora och små barn - och vuxna! För det är lätt att bli barn på nytt när man ser allt roligt som finns till försäljning. Men en typ av leksak har ändå något speciellt: LEGO, för dessa små plastbitar främjar verkligen kreativiteten och fantasin på samma gång.



Barn har i alla tider, eller åtminstone från 1930-talet och framåt, älskat LEGO, den bästa danska uppfinningen sedan illröd korv. Jag är inget undantag, jag älskade att bygga, riva, bygga nytt och hitta på lite egna konstruktioner. För när jag var liten (och nej, det var inte på 30-talet...) var inte utbudet av byggsatser jättestort. Nu däremot finns det ju hur mycket som helst att välja på, inte minst hos Toys "R" Us. Ninjago, City, Chima, Hero Factory, Simpsons, Sagan om ringen, The Hobbit, superhjältar, Teenage mutant ninja turtles och allt vad det heter... Och så förstås klassikern Technic, som man bara kunde drömma om som liten pojk (LEGO var och är trots allt ganska dyrt, tyvärr). Helt klart är i alla fall att det finns LEGO för (nästan) allt och alla! Ja, tänk om man hade varit liten idag. I så fall vet jag vad jag hade valt...


AT-AT: All Terrain Armored Transport!



Eftersom jag är en mindre Star Wars-fan, vore denna "walker" från Stjärnornas Krig-filmerna jättekul att bygga. Den är så udda (som jag) att det vore ett självklart val ifall jag bara fick välja en enda LEGO-pryl... eller ifall jag hade en sisådär 1200 kr till övers... eller ifall jag inte snart vore 40 år gammal... Nåja, nu har vi ju två småttingar som snart kanske också vill börja leka med AT-AT... jag menar LEGO, de med. ;) /Jon


Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards