jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under augusti 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2014 13:06

På förmiddagen for vi till Karlsborg för att hälsa på på Jons jobb. Vi tyckte att han behövde visa upp sig lite nu när han varit borta så länge, och kommer vara borta lite till. Hurra!

Det var dock inte många utav hans kollegor på plats som han kunde bli uppvisad för, men några stycken hittade vi som var där. Vi lämnade av lite fika och visade upp de båda barnen, särskilt nytillskottet då.

Men det var inte det enda ärendet vi hade till Karlsborg. Vi köpte ett par begagnade fodrade gummistövlar till Ian för endast 25 kr. Stövlar är ju lätta att ta på och idag har faktiskt humöret varit något bättre.

Han har dock tyvärr blivit lite snorig så det kanske var det som påverkade igår? Pigg har han i alla fall varit, testade gärna stövlarna och tog ett varv med sin skottkärra för att plocka upp lite fallfrukt.

Uppe i bild ses trädgårdsgrejer som vi samlat ihop för att högtryckstvätta inför höst- och vinterförvaring. Det kommer att bli en del röjande i trädgården så det är bäst att vara ute i god tid så vi tar det lite pö om pö. Det ska ju klippas ner och av en hel del grönt också... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 augusti 2014 13:02

Igår kväll hade pappa och Isa mysstund.

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2014 19:29

... har varit så där lagom påfrestande som småbarnsförälder. Med Isa har det gått fint, hennes behov förstår vi oss på och kan tillgodose. Hon hade läkarbesök på BVC idag och allt såg fint ut.

Det där blåsljudet som läkaren skulle ha hört på akuten för några veckor sedan hörde inte den här doktorn. Isa är nu 59 cm och väger 5660 gram.

Jag såg viktkurvan och undrade över den men så länge som det bara är av amning som hon går upp i vikt, och jag helammar ju så det var inget att oroa sig för heller.

Vi ska dock tillbaka redan i nästa vecka igen för nu hanns det inte med att kolla upp hur jag mår. Det är rutin, och det är bra att det finns för säkert fångar det upp någon som mår dåligt efter förlossningen. Det är ju inte ett helt ovanligt problem. Några större psykiska besvär kan jag inte påstå att jag har, men trötthet frestar ju på ibland, särskilt när dagarna blir lite extra jobbiga.Som idag när Ian har varit lite av en utmaning. Det kanske är någon fas, trots, vi vet inte vad, men att bara byta blöja och få på honom kläder på morgonen är en prövning för han ska inte ha på sig några kläder. Istället springer han runt och skrattar.

Åka vagn har blivit ännu mindre populärt och idag fick han för sig att han skulle hålla i kopplet och rasta Nalle. Tjena! Äta mat skulle han inte, han ville inte vara delaktig på den öppna förskolan, hemma skulle han gräva ur sanden ur sandlådan och kasta den på gräsmattan och göra andra hyss.

Och när han blir trött blir han ännu mer "pillig" och ska vara på det som han inte får. Han kan vara lika svår att ha att göra med som han är söt, vår lille prins bus.Positivt är i alla fall att han somnade ganska fort... så vi kan andas ut lite. Men man känner sig verkligen inte som en bra förälder när man hela tiden måste förmana, och vissa gånger skulle man säkert kunna vara mer pedagogisk men orken finns inte alltid.

Vissa saker måste vara självklara utan att man ska behöva "leka" fram dem för det finns sådant som är farligt eller som helt enkelt bara är måsten. Nya tag imorgon. /Jenny

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2014 13:32

På förmiddagen var väl vädret så där, regnigt och mulet, men vi bestämde oss ändå för att åka till Rankås för att delta i den öppna förskolan som hålls utomhus. Att vara ute gillar ju Ian. Värre har det varit med att vara med på att sjunga i grupp, och djur har ju inte alls varit något roligt.

Men vi tänkte ge det ett försök, och det blev lite av en utmaning att försöka hålla honom på någorlunda humör. Många nej blev det. Det kunde ha gått bättre, fast det kunde ha gått mycket sämre också...


En imse vimse spindel som gömt sig...


Friluftsfrämjandet anordnar en mysig liten skogspromenad där barn i åldrarna 0-2 år (syskon får också vara med) får leta efter gömda gosedjur som det sedan sjungs sånger om. Riktigt trevligt, men det tyckte ju då inte alla. ;) Fast efter lite mellanmål började humöret att arta sig något och steg i takt med höjning av blodsockret. 

Läs mer om utomhusaktiviteten här.


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 augusti 2014 13:27


Klämmisar är så himla smidiga. På ICA hittade vi nu även klämmisar med gröt. Det låter som ett lite matigare alternativ än de andra klämmisarna, även om det finns de med morötter, yoghurt och annat också. Vi hittade två smaker och Ian har testat den ena. Verkade god...


Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 augusti 2014 16:15

Igår eftermiddag blev det hastigt och lustigt en vända till Hjo för inköp av en kasse med begagnade bebiskläder. Hela kassen kostade 150 kronor och alla plagg var i rätt storlek och i helt okej skick, tyvärr är väl en del lite säsongsbetonade. Jag fick det till mellan 70-80 plagg som vi kommer att få användning för till Isa. Hon har ju dragit iväg så på längden att mycket blivit för smått.

Jag gjorde en garderobsrensning hos båda barnen för att ha lite koll på läget inför höst och vinter häromdagen. Då sorterades många av Isas kläder bort för att de blivit för små, och det blev inte mycket kvar. Så det här köpet kom lägligt.Annonsen hittade jag i en av köp- och säljgrupperna som jag är med i på Facebook. Väldigt smidigt med sådana grupper och jag har lagt ut ett par saker till försäljning också, men de går det inte lika bra för. Bigboy eller Bia-bädd nån?

Idag blev det ett litet leksaksgarage till Ian som vi var och köpte bara en liten bit bort. Ett second hand-fynd som nog blir en favorit.


   


När det kommer till läget i garderoberna ser det bra ut för Isa. Ian skulle däremot behöva gummistövlar och vinterskor så det får jag hålla utkik efter, och även vantar och det kommer han ju inte att gilla att ta på sig. Sedan skulle det vara smidigt med en footmuff till sittdelen och en mindre åkpåse till liggdelen då de vi har verkar för klumpiga. Tur att det inte är så kallt än... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 augusti 2014 20:00

... är att vi kan äntligen få skylta med våra upplysta nummerskylt. ;) Och skulle man mot förmodan tröttna på lila kan man välja en annan färg, eller varför inte inte låta lampan skifta i regnbågens alla färger. Helnöjda med den här extra utrustningen.


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 augusti 2014 14:23

Idag startade verksamheten om på Familjecentralen och vi tog oss till den öppna förskolan. Det var ganska många barn där och Ian fick leka av sig, men att delta i sångstunden vägrar han. Nåja, han får ju höra sångerna i alla fall och vill han inte så vill han inte. Och det är en hel del som han inte vill just nu. Att ta på kläder är pest och pina...

Anna var på Familjecentralen och utav henne fick vi och Isa en jättefin filt. Tusen tack!Vi lyckades hålla Ian vaken hela vägen hem och hann till och med få i honom mat innan han slocknade i sin säng. Nu håller vi tummarna för att vi klarar oss från förkylningar och annat sjukdomselände som kan medfölja sådana här omstarter. I veckan startar också den öppna förskolan utomhus, så vardagen närmar sig, men inte riktigt ändå för vi är fortfarande lediga tillsammans ett tag till. :)

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se