jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under september 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2014 19:45

Vi vaknade upp till frostig mark och fuktiga fönster. Runt fyra minus hade termometern krypit ner till och idag har det varit kyligt. Igår kväll eldade vi och nu likaså. Det är nog inte för inte som någon har förlagt höstdagjämningen till den här tidpunkten.

Jag pälsade på barnen, och mig, och idag tog vi oss till öppna förskolan på Familjecentralen. Han blir tröttare än han förstår där och somnade hemma i vår säng utan att ha fått i sig lunch. Isa sov också under denna stund och då passade jag på att ordna med ett par födelsedagspresenter bland annat.

Rörmokaren var här till senare än vi trott igår, kanske mycket beroende på att han dök upp en timme senare än utsagt. Så kvällsrutinerna blev lite röriga. Idag hämtade Jon upp bilen och nu har vi uttag för kupé- och motorvärmare samt nya vinterdäck. Och så gör man sig skyldig nästan 13 000 kr. Idag fick vi dessutom offert om ett låsjobb, men hujedamej. Betydligt dyrare än vi hoppats på så vi får se hur vi gör med det. Och på tal om pengar så har det blivit fel med Jons lön och hans jobb skickar ut lön till honom fastän han varit föräldraledig. Utbetalningen gick inte att stoppa, så nu blir det till att hålla reda på det för de drar av den summan nästa månad istället.

Men förutom att veckan börjat dyrt så har det gått bra med allt. Isa är ju så go att ha att göra med för det mesta. Hon har inget emot att ta långa sovmorgnar, vår lilla sömntuta. Det är bara att hoppas att resten av veckan blir minst lika fin, eller finare. På torsdag tänkte vi försöka ta oss till höstmarknaden i Mariestad, det är ju lite av en tradition. På fredag är vi lediga igen och på lördag har vi pratat om Liseberg. Det är ju också en årlig tradtion att ta oss till vår förlovningsplats. Men vi får nog räkna på't. ;)

Hur nästa vecka börjar vet vi också, Isa ska tremåndersvaccineras... /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 september 2014 12:57

Det är så sött med hårband på bebisar och Isa har därför några stycken. :)


Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 september 2014 17:15

Och medan Jon var på jobbet gjorde vi lite av varje. Dagen började ju tack vare Ian alldeles för tidigt, men det var ju inte oväntat. Ingen öppen förskola men tiden gick ändå. Duplobyggande, amning till Knut på linjen som Ian skrattar så gott åt, vi var ute lite med Nalle, hämtade paket på Pressbyrån och pratade med polisen i samma veva. Det går ju alldeles för fort på gatan här utanför. Dagen har alltså bestått av lite av varje tills det att Jon kom hem. Han lämnade in bilen på hemvägen för installation av motor- och kupévärmaruttag, samt köp av nya vinterdäck. Och nu inväntar vi en montering av en elpatron... och snart är det ny dag igen. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 september 2014 07:45

Ibland vinner man det man hoppas mycket på för att man skulle behöva det. Jag hade turen i en tävling och vann en sittdyna till Isa. En dyna från Addbaby, och det är samma märke som Ian har sin ifrån, fast han har ett annat mönster. Isa får en med lila blommor på. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 september 2014 14:15

Så har vi nått änden på den här långa ledigheten tillsammans och allt det roliga tar slut. Dramatiskt värre va'? Men det är klart att det kommer att bli skillnad på många sätt när vi nu inte kommer att ses hela familjen lika mycket som tidigare. Tre månader blev det, och det är klart att det inte har varit en dans på rosor hela tiden men för det mesta så. Vi har försökt njuta så mycket som gått av den här friheten, men nu är som sagt den gemensamma föräldraledigheten slut och snart även pengarna på vårt konto, så nu skiljs vi åt om dagarna. Återstår att se vem av oss som får det värst... Men för att inte göra uppbrottet för tvärt så gör vi långhelger framöver och är lediga redan på fredagarna tillsammans. Ett litet ljus i tunneln. ;)


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 september 2014 15:32

Vi for till Hjo tidigt på förmiddagen för jag var på klädbytardag där medan Jon tog en promenad med barnen. De små växer ju så det knakar, även om det går mycket långsammare för Ian. Han börjar så sakta dra sig mer åt 92 nu, och Isa åt 68. Jag hittade lite av varje och nu tar jag istället sikte på klädbytardagen här i Tibro om ett par veckor. Efter klädbytandet for vi till Karlsborg för där var det Bondens marknad. Proppfullt med folk och vi gick mest omkring och tittade. Och det fanns ju en del att titta på som lockade... /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 september 2014 07:30


Vi har fått ytterligare ett plagg från Therese. Den här gången är det Ian som kommer att få gå klädd ā la Wadström. Jättefin tröja - härliga färger!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se