jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under september 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 10 september 2014 07:30

Ian och Nalle delar ett äpple.

Ian · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2014 19:33

 

... hittade vi inte trots att två regnbågar slutade rakt ner i vårt hus. 

Däremot gick dammsugaren sönder...

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2014 14:00

Jag minns godiset Nickel från när jag var liten. Goda, hårda karameller med den där gropen i mitten som var perfekt för tungan, och det var ju lite trist när de försvann. Men... hos vår lokala delikatessbutik Blommans har Nickel gjort en comeback och vi tog en nostalgitripp.Förpackningen såg dock inte ut som jag mindes den, men det var visst för att så här såg Nickel ut för ännu lite längre tillbaka sedan. Jättekul att Blommans fått hem dessa godingar. Blommans har förresten sålt ACO-kola jättelänge, så de har gått att få tag på här långt tidigare än nu när de börjat säljas på typ Maxi. För många verkade det vara en nyhet att de är "tillbaka", de har nog snarare bara blivit lite lättare att få tag i.Nickel är ju lite av "evighetsgodisar" så våra är långt ifrån slut än, och vi har inte hunnit smaka på alla smakerna än. Den karamellen suger vi lite på. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 9 september 2014 05:00


Jag fyller visst 32 idag - hur gick det till? Det är ju bra siffror i och för sig, särskilt i hockeysammanhang för -32 grundades Färjestad! På torsdag är det elitseriepremiär och då ska vi visa Leksand hur knäckebröd ska brytas. ;) /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 september 2014 15:00


De här treggingsen köpte jag på H&M och de är så sköna att jag nästan vill hålla på och smeka benen på mig själv hela tiden när jag har dem på.

Underbart mjuka och det är verkligen superstretch, något som är bra för mig som knappt kommer i några byxor längre. Att jag gått ner elva kilo sedan Isa föddes är ju knappast något som märks för jag har ju flera kvar... Men elva ändå! 

Nu behöver man ju inte väga ett ton för att uppskatta de här byxorna, de passar säkert fint på de allra flesta. Ett byxtips för 149 kronor som finns i olika färger och säljs på H&M. Jag överväger fler par. /Jenny


       


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 september 2014 14:45

En granne gick förbi utanför vårt köksfönster och efter en kort stunds betänketid kom Jon på hennes namn. Men jag valde att inte avsluta tankenöten där...


Jenny: "Men vad heter hennes dotter?"

Jon: "Öhh... Kan jag få första bokstaven?"

Jenny: "Nej. Då blir det för lätt."

Jon: "Kan jag få sista då?"

Jenny: "A."

Jon: "Äsch då. Kan jag få andra bokstaven?"

Jenny: "I."

Jon: "Stina!"


Och typ allt med det svaret var fel. :) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 8 september 2014 14:43

Efter lite lek på Familjecentralen tog vi vägen hem förbi kommunhuset och passade på att förtidsrösta. Med kalas och dop i helgen känns det bra att få en sak mindre att tänka på. Och att rösta, utnyttja den rätten som vi har, tycker vi är viktigt. Kanske kommer det att göra skillnad, kanske inte, men nu är det gjort.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 september 2014 13:00

Ni som följt med oss ett tag minns kanske hur lite Ian sov när han var liten. Vi beklagade ju oss en hel del över detta för det var så ytterst sällan som han sov bra. Nu är det väl någorlunda. Han somnar oftast någon gång vid sju, åtta på kvällen och vaknar vanligtvis för att gå upp någon gång mellan fem och sju. Under natten kan vi ha fått vara in till honom någon gång också. Men det är så mycket bättre än det var när han var bebis.

Isa verkar vara helt tvärtemot. Vi har redan fått flera nätter då hon sovit runt sex timmar i sträck och i natt sov hon 7,5 timme. Det är ju nästan lite för bra känns det som, men på BVC sa de ju att det inte var någon fara om hon sov länge på natten om hon bara fortsätte att gå upp vikt.

Och det gör hon, så att tänka på att väcka henne för amning har jag bara funderat på för min egen skull då brösten blir ganska spända när det går lite längre tid emellan matningarna.

Vi har skjutit in sängen mot väggen och Isa sover i sitt babynest mellan väggen och mig. Vi har gjort så, för när vi om morgnarna hämtar in Ian så kan han sova mittemellan oss. Men babynestet kommer ju att bli för litet, så då kanske det blir att vi ställer in hennes spjälsäng vid vår säng och har långsidan öppen mot vår säng, som vi hade med Ian.

Förhoppningsvis kommer hon att sova lika bra då. /Jenny


 

Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se