jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under september 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 september 2014 12:48

Igår eftermiddag gick vi runt på byn och letade efter bilder för att koppla ihop med en bokstav i en lokal tävling. Enkelt och roligt och där vi kunde ha Ian lös utan att oroa oss för bilar så hade vi honom det. Och som han sprang!Och idag var det dags för nästa springtur, för vi begav oss till Rankås och gick tipspromenad där i skogen. Nuförtiden har ju alla tillgång till svar via sina smarta telefoner så istället var det utlottning på slutsiffran. Jag vann men skänkte den tjugan till arrangören SPF Veteraner.

Det var bara vid något tillfälle som Ian satt i vagnen och så mot slutet, men annars sprang han nästan hela sträckan. Vet inte exakt hur långt det var men minst ett par kilometer i alla fall. Vår lille kille som nyss lärde sig gå känns det som...

Nalle var också med och det är så sorgligt att se att Ian har mer ork än vad Nalle har. Nalle la sig ner ett par gång för att vila lite. Det var länge sedan han var en ungdom men vår tvååring har mer energi än vad han har. Vi föräldrar ligger väl på en nivå någonstans däremellan. /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2014 21:00

"Jag kan ju inte gilla deras gilla." :)


(Jons profilbild på Facebook.)

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2014 19:00

Idag har det varit festligheter i centrum här i Tibro. Några lokala knallar var på plats, en hoppborg fanns uppblåst, ett serveringstält med mera, och så förstås en radda politiker som ska övertyga oss om saker till höger och vänster. Idag fick vi en ballong och en fröpåse med blåklint - gissa från vilka? Vänsterpartiet, Centern och Moderaterna har inte alls varit så "generösa".


På festplatsen hade aktivitererna inte dragit igång riktigt när vi var där så det gick smidigt att ta sig fram med syskonvagnen. Österhagens glass var också på plats och de hör egentligen hemma i Hjo, men var ett gott inslag. De gör sin egen glass och den är jättegod. Vi åt en kula var, och faktiskt att Ian skopade i sig en och annan sked också.Det är, som sagt många gånger förr, roligt när det händer något och höstfest var det som hände oss och Tibro idag.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 6 september 2014 07:37

Jon tar på sig sina jeans.

Ian: "Pappa byxor. Pappa stora byxor."


Ian leker med sin röda traktor.

Ian: "Röd traktor."

Jon: "Så bra att du börjar lära dig färger."

Ian: "Grön traktor."


Jenny: "Jag skulle vilja ha en liten kjol."

Jon: "Det tycker jag också. Alla plagg som är små..."

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 september 2014 17:26


Här njuter vi av sensommaren, för vi har jättehärligt väder.

Det blev en enkel spontan picknick i trädgården.

Och gissa om det åts gott och slappades...Och varför inte? Man kan både ta det lugnt och ha det mysigt också...Och sedan kan man ju se väldigt söt ut också...Hoppas att vi får sådant här härligt väder under en lång tid framöver!

Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 september 2014 13:02


Det blev en vända fram till torget även denna fredag, är ju lite av en tradition. Men nu är valrörelsen i full gång så det var mer folk i rörelse än vad det brukar. Politikerna delade ut grejer som ballonger, någon plastslev och popcorn. Vi har inte röstat än - så oss går det fortfarande att muta. ;) Vi har vår röstning inplanerad till på måndag, för då går det att förtidsrösta i kommunhuset. Man kan rösta på biblioteket nu, men det ligger lite avsides. Efter en runda på torget gick vi in på ICA och köpte fika och gick vidare till den stora lekplatsen för just fika och lek. Det är så härligt väder så det är skönt att vara ute!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 september 2014 13:41

Idag var vi på plats när förskolan i kyrkan startade om efter det långa sommaruppehållet. Sist jag var där var ju inte Isa ens född och nu är hon över två månader... Jon var också med och han har ju knappt varit med dit någonsin.

Det dröjde inte länge innan Ian satt i hörnan med alla bilar och hade det skoj där. Men även på denna förskola är det sångstund och Ian är inte alls förtjust i detta moment. Här sjunger vi i alla fall i ett annat rum än där leksakerna är och distraherar. Känns ju hemskt att behöva tvinga ungen att lyssna och sjunga. Men det hör ju liksom till, och helt emot det är han ju inte, men om han fick välja skulle han nog helst sitta kvar bland sina fordon... och vara så lycklig.


Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 september 2014 20:45


Vi, och Isa, har fått en så fin present ifrån Camilla. Ett överkast till spjälsängen som verkligen är helt ljuvligt. Det är en massa söta hjärtan på, och inte nog med det så står det även hennes namn. Alltsammans mot en mjuk, lila bakgrund. Den här presenten är ju så otroligt fin och vi är väldigt tacksamma över att även Isa har fått ett sådant här överkast (Ian fick ju också ett!).Med den här gåvan följde också ett jättesött kort som vi också blev väldigt glada över. Stort tack till dig, Camilla - din omtanke värmer oss massor! Tusen tack!


Isa

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se