jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Alla inlägg under november 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 17 november 2014 15:15

Mörkt, mörkt, mörkt. Till och med så mörkt att det faktiskt är statistiskt bevisat för månaden så långt. Men vi har i alla fall förberett för ljusare tider. Istapparna på framsidan sitter uppe på entrétaket och på altanen samt vid garaget sitter slingorna uppe året runt. Jon har klättrat i vårt ena träd och ljussatt det för att lysa upp på tomten och lekstugan är färgglatt belyst utvändigt, och invändigt för lekstunder även under vintern. Vi väntar dock lite med att tända vinterbeslysningen, vill ju inte uppröra grannarna... ;) /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 november 2014 19:30

Jon var ju iväg i början av veckan, även om det känns som om det var jättelänge sedan nu. I onsdags var vi i Hjo, i torsdags i Karlsborg, i fredags i Jönköping, igår i Skövde och idag i Skövde igen. Som vi flänger runt!

Igår hade vi lite ärenden att uträtta och ett av dem gav oss ett ofrivilligt återbesök. Den ena flexi trax-bilen som vi köpte till Ian i för tidig julklapp fungerade inte, gummit på däcket var inte runt, så bilen var verkligen inte ett "precisionsinstrument för fart och aerodynamik"... Blixten fick lämnas in för ett byte, och vi öppnade den andra bilen som han ska få på julafton för att kolla så det inte var något fabrikationsfel på den också. Men den fick ett OK i underredet!



Ian fick en bil redan nu mest för att jag och Jon ville leka med flexi trax-banan, eller för att Isa fick en fin tjejig gåstol i tidig julklapp. Det är gungfunktion med dyna under på den och går att använda lite tidigare. Vi hittade den på Blocket, och hon verkade mycket nöjd vid första provåkningen.



Igår handlade vi lite på COOP, besökte Erikshjälpen och hittade en mycket användbar vit byrå till Isas rum, jag var en vända på Lilla Barndraken som är en second hand-butik för barn och gravida. Jag var där för barnens skull då alltså. Jag har länge gillat deras sida på Facebook men aldrig kommit dit tidigare. Jag hittade en hel del plagg och en klassisk Brio-skallra för bara en hundralapp. Vi var också på Dollarstore och köpte bland annat solrosfrön.

Vi har under de här dagarna också tagit ifrån Ian hans sovstund på dagen för att kolla om han sover bättre/längre, men än är det för tidigt att göra en bedömning, då han somnat lite i bilen. Vi hade ju inte tänkt tvinga honom att vara vaken, somnar han så somnar han, men vi gör ingen nattningsrutin längre. Imorgon är jag själv med de båda så då får vi ser hur det går...

Idag blev det den trasiga Blixten-bilen som fick oss att åka tillbaka till Skövde, samt att vi behövde lite sladdar och annat för att få till årets utebelysning i trädgården. Det blev också barnvagnskrokar på Babyproffsen för i Jönköping var jag inne på Stadium och köpte den där cykelväskan som fler använder som skötväska vad det verkar. Jag har bara använt en liten tidigare men med bådas blöjor och annat har det börjat bli för trångt. Den här passade fint, men i och med att vi har syskonvagn så behövdes det krokar. Sedan kanske den svarta väskan behöver piffas upp med något färgstarkt eller så, men det får bli ett senare projekt.



Ja, vi har verkligen flängt runt, och fått ett och annat gjort hemma också, men inte alls så mycket som jag hoppats på. Det är faktiskt lite stressande att allt tar så himla lång tid och imorgon är det måndag igen. Är vi så himla långsamma?!?! Och det här inlägget blir så långt för vi har haft problem med bredbandet idag. Telia svarade att det pågått någon uppgradering och för en del av deras kunder har detta inneburit att de inte haft någon nätverksåtkomst. Jag har inte känt mig hel.

Säkert missar jag något som hänt, men vi har i alla fall betalat räkningarna, köpt/beställt barnens julklappar, sett till så att Johan fick sin riktiga 30-årspresent i form av en LIF-flagga med autografer från spelarna. Jag har inte sett den själv, men hoppas att det fungerat. Nya barngrinden är uppe, en lätt ommöblering på Isas rum är gjord, tvättat en massa kilo tvätt, städat ett par gånger, satt upp hyllor bland mycket annat och på Coop var vi på tigerjakt. ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 november 2014 20:00

Länge låg vårt filmtittande nere, men sedan hände något. Jag tror att det var Jennys Kevin Costner-abstinens som gjorde susen, för ett tu tre streamade vi hans nya rulle 3 days to kill, där Kevin (sedan Bodyguard är han Kevin med stort K för Jenny...) spelar en professionell CIA-mördare som får en dödlig sjukdom, samtidigt som han försöker återuppta relationen med sin tonåriga dotter i Frankrike. Mycket action, lite humor och mycket Kevin för dem som nu gillar sånt...


Med denna film var begäret väckt, så inte långt senare strömmade X-men: Days of future past genom vår dator och vidare till TV:n. Detta är den senaste (men inte sista?) filmen om allas våra favoritmutanter, där Wolverine - han med klorna och den häftiga frillan - skickas från en nära framtid tillbaka till 1970-talet för att förhindra ett mord som oundvikligen leder till mutanternas undergång. Lite spejsigt och rörigt, men även här mycket action i sann Marvel-stil.


Efter all denna action, kändes det helt rätt att se lite komedi. Bad Neigbours handlar om ett par småbarnsföräldrar i 30-årsåldern, som bor i en amerikansk förort. En dag flyttar en studentförening in i grannhuset, och det högljudda festandet driver det redan tärda paret till vansinne. Sedan startar en våldsam fajt mellan festprissarna och "gamlingarna", där galenskaperna avlöser varandra. Hög igenkänningsfaktor (vad gäller att vara utsliten, inte drogerna...) och en hel del skratt.


Har man väl slagit sig in på komedispåret, är det lätt att fortsätta. Nästa film blev således The way, way back, med en ovanligt nedtonad Steve Carell i en av huvudrollerna. Han spelar en osympatisk "mammas nya kille", som tar med 14-årige Duncan och hans mamma till sitt strandhus en sommar. Den blyge och tillbakedragne Duncan känner sig utanför, men finner en oväntad vän i Owen, föreståndaren för den lokala vattenparken Water Wizz. Sam Rockwell, som spelar Owen, är till och med roligare än som Zaphod Beeblebrox i Liftarens guide till galaxen - och där är han också sanslöst kul. Owen stjäl hela föreställningen och får mig att skratta så att tårarna trillar - och väcker därmed nästan två sovande små barn på kuppen. En "först må lite dåligt, sen må jättebra-film". Se!


Att westernkomedin inte är död, bevisades av vårt nästa filmval A Million Ways to Die in the West, som utspelas i en gudsförgäten nybyggarhåla i 1880-talets vilda västern. Dialogen är dock 2010-tals-kvick, med gamle Liam Neeson som otäck revolverman. Och folk dör verkligen, på alla möjliga sorters sätt. Fast det är samtidigt fantastiskt roligt! Trivia: Charlize Theron har faktiskt peruk, kortklippt som hon var efter Mad Max-filmningen...


Kan man ha sån tur att man hittar ännu en rolig film? Jodå, Jenny är världsbäst på sånt - hon är faktiskt "skyldig" till alla ovanstående och nedanstående fullträffar (även actionrullarna). Så också valet av Blended, ännu en film med Adam Sandler och Drew Barrymore (de har ju även spelat mot varandra i 50 first dates och The Wedding singer). Funkar det en tredje gång? Jajjamän, även om man känner igen grepp från Sandlers tidigare filmer, bland annat Min låtsasfru (Just go with it). Bäst? Den ständigt uppdykande Nickens (med bröstmuskler som lever sitt eget liv...) och hans bakgrundssångare.


En lite mer stillsamt underhållande historia fick vi i inläggets sista recension, Barefoot. Jay, en spelberoende och stökig playboy, får den barfota Daisy på halsen när de båda rymmer från mentalsjukhuset där hon är en bortkommen patient och han jobbar som städare. Jay bryter mot sin villkorliga frigivning och tar med henne till sin brors bröllop i New Orleans, där han hoppas kunna lura pengar av sin rike far för att kunna betala tillbaka skulderna till en maffiaboss. Den udda Daisy får Jays liv att ta en oväntad och annorlunda vändning. En småsorglig "roadmovie" med mycket värme.


De-de-de-det var allt för den här gången, gott folk! /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 november 2014 17:43


Jon är ju föräldraledig om fredagarna så då är det bäst att ta tillvara på dem och göra något skoj - som IKEA. Vi behövde egentligen inte särskilt mycket men en ny barngrind för att ersätta den från Biltema som vi aldrig gillat var vi ute efter. En sån hittade vi och så lite till. Vårt hushållsporslin ska till exempel äntligen bytas ut också, efter runt tusen år av att ha sett de där vita med blåa ränder på... Det blev lite av en snabbistur för Ian var verkligen inte på humör. Man har ju hört talas om treårstrots - men nog 17 måste det finnas tvåårstrots också för som han håller på ibland! Det är ju inte utan att man börjar fundera på hur vi kommer överleva en eventuell treårstrots, fast då kanske det går att muta/hota med något... Med lillan gick det mycket bättre, så det blev ett par (ängla)vingar till henne, var ju dessutom första IKEA-besöket. Och Ian fick väl något han också, dock inte lika symboliskt. ;) /Jenny


 

Allmänt · Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 november 2014 19:55

Efter kvällsmaten körde Ian sitt vanliga gympapass, men den här gången satt Isa med vid bordet och tittade på. Och hon tyckte att det var jättekul. Det var så härligt att se... och så en spontankram på det. /Jenny



 

Ian · Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 november 2014 18:01

"Alla" andra åker ju till Arenan i Skövde och besöker upplevelsebadet, men inte vi inte. ;) Istället for vi åt andra hållet till Karlsborg, för vi tyckte att det räckte gott för de båda små med en lagom stor uppvärmd bassäng. Isa badade ju dessutom inte så länge, och det tog en stund för Ian att bli varm i badbyxorna.

Och sen kostade barnen en femma var, jag 40 kr och Jon gratis via jobbet. :)

Med Ian gick vi på baby-sim, vi var på baby-massage och så vidare, men med Isa blir det inte så mycket sånt, så därför var det kul att komma iväg på det här. Det var bad för barn 0-3 år och där kvalade ju båda in.

Det gick jättefint med Isa, både före och efter badet, så det underlättade ju och ännu lättare kommer det att gå när hon kan sitta själv. Och här kommer några bilder från badet, för självklart fotade vi denna premiär. /Jenny


    

Ian · Isa

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards