jennyjon - vår vrå av världen - livet med fem barn

Direktlänk till inlägg 28 december 2014

Julstök och julfest

Av Jenny och Jon Sjöberg - 28 december 2014 20:00

Jag höll mig över julen, men igår började jag att stöka undan tomtar, snögubbar, granen och annat juligt och idag fortsatte vi. Nu ser det nästan ut som vanligt igen. Belysningen utomhus får sitta kvar. När vi ändå sprang upp och ned på vinden så hittade vi en del saker som vi lika gärna kan försöka sälja, som bord och stolar med mera.

Vi har tvättat och städat och organiserat om. Vi flyttade bland annat in Isas säng till hennes rum, hon sover ju ändå i vår säng när hon sover i vårt sovrum.



Det var ju lite pyssel med det och i samma veva sänkte vi botten också. Vedhämtning, snöskottning och annat bestod dagen också av innan vi gick på Julfest i kyrkan. Ja, det var väldigt vad vi springer i kyrkan nuförtiden.

Först Familjegudstjänst där barn hade ett julspel. Ian blev dock lite högljudd så jag tog ut honom en vända. Han tar ju förändringar lite retroaktivt och igår for hans farmor och farfar hem efter att ha bott hos oss några dagar.

Idag har han inte frågat efter dem, men istället har han frågat mer efter mig när jag inte varit inom synhåll. Att människor kan försvinna kändes det som han nu märkte av, men det blev lite skajpande med farmor och farfar på kvällen så han fick se att de kommit hem.



Efter gudstjänsten bjöds det på gröt, skinksmörgås och lite annat. Isa roade sig medan vi åt och drack med att utforska mitt teething bling-smycke som jag hade med. Det är ett smycke som också är en bitring, och halsbanden finns i flera olika utföranden. Det finns även armband. Snygga och praktiska!


  


Sen blev det dans runt granen. Många utav låtarna hade fått helt ny text eller nya refränger så det var inte det lättaste att hänga med, och någon ny låt blev det också. Det är verkligen mycket man ska hålla koll på som småbarnsförälder...



När långdansen och resten av dansandet var slut klampade Tomten in med en säck med innehåll till alla barn. Barnen fick en påse godis och en frukt. Ian blev väl långt ifrån överlycklig över innehållet, då han inte gillar godis, men vi äter det gärna istället. Tomten var med och avfyrade ett par raketer, sådana där som man klappar och stampar iväg alltså, innan han begav sig vidare.


 


Vi hann med det mesta av vad vi hade tänkt idag, och det till bekostnad av att vi inte lyckats ta oss till pulkabacken än. Men imorgon kanske det hinns med, måste ju passa på medan vi har snön till att åka! /Jenny

Ian · Isa
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 28 mars 08:00


Vi var inte snabbast på´t men hade tur ändå för det fanns ägg kvar... Barnen letade kring Högåskyrkan och ganska snabbt hade barnen hittat varsitt fint Bamse-påskägg.    ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 27 mars 17:30

  Med posten kom en hälsning från Påskharen som meddelade att han tänkte ha vägarna förbi senare. Och så blev det! På eftermiddagen fick barnen syn på honom, men då hade han redan hunnit gömma påskäggen i trädgården. Så efter lite meet & greet f...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 17:15

Igår var det Pippi Långstrump-tema på bibblan och särskilt på sagostunden som hölls på ett annat ställe än i det vanliga runda rummet då uppslutningen var så stor. Lin och Sia, som var pippiklädda, gick bland annat tipspromenad innan de satte sig ner...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 26 mars 12:45


... blev mycket lyckad och det var länge sedan som alla satt kvar så länge och åt middag. Det fanns allt möjligt att välja på i ost- och kexväg, men också lite godis, salta pinnar, sushi, stekt chilihalloumi med mera.   ...

Presentation


Välkommen till Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem härliga barn. Ian är född -12, Isa -14, Loe -16, Lin -18 och Sia -21.

Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 13 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

      

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skapa flashcards