jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under december 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 26 december 2014 19:21

      


     

Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2014 19:42

Det har tagits långt många fler julbilder än de som vi lagt ut.

Och självklart har det hänt långt mycket mer också.

Men här kommer några fler bilder från vår julafton tillsammans.


Julmat i kyrkan.

  

Julig Isa.


Tomten kommer!


Isa fick paket.


Förväntansfull Ian.


Pappas flicka.


Ian och farmor busar!


Nyfiken Ian.


Ännu mer nyfiken Nalle.


Nalle anar vem Tomten är.


Ian och bilar och bilar och bilar.


Ian och bilar och bilar och bilar.


Gröt och skinka hemma.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2014 18:57

Ian fick tidigare i år en nattlampsmatta av sin farmor. En virkad lång slang som det stoppas in en LED-slinga i. Detta ger ett mycket mysigt sken och varje natt lyser den på hans rum.


Farmor pysslar med Isas mattlampa.

Lila virkad slang med röd LED-slinga.


Nu har Isa också fått en sådan här lampa, fast i andra färger. Isa sover ju inte på sitt rum än men den kommer att lysa i vårt sovrum så länge. Mysigt, mysigt!


 

Isa godkänner jobbet!


Idén till dessa fina och annorlunda mattor fick jag hos Jag ska bara som också har gjort orm av sin slangmatta. Jag bad farmor om hjälp och resultaten har blivit jättebra, men att göra ormar av mattorna har inte känts nödvändigt. Ians lyser bra ändå och Isas lampa ser ut som het lava. /Jenny


 

Mattan i mörker.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2014 18:51

Farfar hade knåpat ihop en av julkalendern inspirerad julklapp med pirattema. Idag öppnade Jon och Ian den tillsammans. Skojigt innehåll men roligast blev att trolla bort guldpengarna. Farfar trollade och Ian blev riktigt imponerad. Tvååringar är en väldigt bra publik för trollkonstnärer. ;) Ian gjorde ett försök och blev också duktig på att trolla... genom att kasta bort pengarna... ;) /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 25 december 2014 09:30

Farmor Marianne har virkat ett antal ugglor till barnen. Isa blev särskilt förtjust i den cerisa. Ian fick ett par converseliknande skor med tygmärken föreställande maskiner. En bläckfisk med roligt innehåll i armarna ska det också bli. Här ska pysslas!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2014 20:45


Redan ifjol hade jag velat ta del av kyrkans jularrangemang, och i år blev det som jag önskade. Det lät ju så skönt att slippa den där stressen runtomkring jul och bara ta del av gemenskap, och få mer tid till att njuta av varandra och inte få hela hemmet uppochnedvänt. Även om det blev en del stök vid julklappsöppningen hemmavid ändå...Jul i gemenskap började med en Krubbgudstjänst och hela firandet var väldigt barnanpassat. Ian ställde fram en av herdarna till krubban och han hade kompisar att leka med. Han verkade dock vara mest nöjd med att redan få återse alla bilarna från lekrummet där den öppna förskolan brukar hållas.Sedan samlades vi för mat - och försenade potatisar. Klockan 11 började gudstjänsten och i samma veva hade personalen i köket upptäckt att de glömt potatisen - i affären! Men det löste sig bra. Jättegod mat, gottigheter och tårta!

Och innan vi skulle bege oss hem till Kalle Anka kom Tomten förbi och alla barn fick en åldersanpassad julklapp. Ian fick en goseigelkott och Isa en snuttefilt. Alla vuxna fick med sig varsin chokladkartong hem.

Jag tyckte att det här blev ett jättefint sätt att uppmärksamma julafton på och det var så mysigt att dela dagen med så många andra. Det var många äldre där och man märkte att flera av dem blev glada av att se de små. Särskilt Isa och hennes röda rosetthårband gladde flera.Hemma lurades Ian ner en stund i källaren medan vi plockade fram julklapparna. Och för att inte glömma någon vill vi passa på att tacka er som skickat och lämnat julklappar till oss och barnen. Jättegulligt och en god hjälp på vägen för att göra att jag känner mig lite mer tillfreds med denna högtid. Men nu när allt är över, och Paradisasken snart är länsad, skulle jag ändå gärna vilja ta ner granen och plocka bort allt julpynt för att få återgå till det vanliga. Fast det får väl vara kvar ett litet tag till då...Tomten klampade in och delade ut julklapparna och Ian hade verkligen ingen brådska med att få upp sina. För när han väl hade öppnat en julklapp så ville han leka med den. Det tog runt 1,5 timme för oss att komma igenom högen... Men en himla massa roliga och bra saker blev det till barnen, och oss. Men roligast var ändå att få ta del av den här dagen tillsammans med min fina familj. Ian var så duktig, och fastän han var jättetrött framåt eftermiddagskvällen efter allt ståhej så tog han faktiskt allt riktigt bra. Och imorgon kommer han nog att bli väldigt glatt överraskad när han vaknar upp och se alla nya leksaker på sitt rum. Det här blev ju Isas första jul och det var förstås extra speciellt. Men nu får det vara nog med julandet.Hoppas att ni har haft en fin julafton, inte känt er för stressade, eller behövt flänga runt mer än nödvändigt, att ni fått och givit en massa bra julklappar, att ni inte känt er ensamma och att ni uppfört er ordenligt framför ögonen på era barn. Med tyngdpunkt på det där sista. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 24 december 2014 19:22

Boleron är jättefin och Isa bar den under den tidiga delen av julaftonen. ♥


Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 december 2014 10:31


... och redan satta i arbete! ;)


   

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se