jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Alla inlägg under december 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 5 december 2014 10:43

Vi började leka spöke med Ian och ramlade då ganska självklart in på Lilla Spöket Laban. Ian har blivit särskilt förtjust i Labolina och skrattar när han ser henne baka kaka med ketchup, eller släpper ut alla ljud efter att ha varit tyst länge... Dessa spöken är ju så charmiga!

Jag började leta efter böcker och filmer och snart gick det upp för mig att det fanns böcker med en figur från familjen Spöke som såldes med böckerna. Jag letade, letade och letade och fick till slut napp i en lokal bokhandel som ligger några mil bort. Där hittade jag bland annat den boken som handlar om att Laban är lite rädd för Tomten, en bok som kommer väl till pass nu för att förbereda Ian så smått.

Men jag hörde också av mig till Lilla Spöket Laban-shoppen för att få hjälp i min jakt.Och Tina som jobbar där är snällare än spöket Laban, eller lika snäll i alla fall, för hon ville skicka en bok till Ian. Idag hämtade jag ut julklappen till honom och med i paket låg även ett julkort och en julklapp till Isa - en bok med Tummen. Så himla gulligt och vi blir alldeles varma av den här snälla gesten! Tack så jättemycket!

Julklapparna får vänta lite, men julkortet har Ian redan fått och han kände genast igen sin favorittjej. /Jenny
Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 december 2014 20:00

Kexben med yoghurtöverdrag.


Vi har köpt några julklappar till Nalle och bland dem finns den här klassikern som han verkar tycka mycket om, och vi tycker att benen är fina. Just nu säljs de för bara 39 kronor styck hos Djurens värld... så vi köpte två!

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 december 2014 19:45


I eftermiddag var vi på BVC med Isa. Hon mättes och vägdes och allt det där vanliga, men utöver det så fick hon också andra omgången vaccinationssprutor. Hon blev precis lika ledsen den här gången, men efter förra gången så verkade hon ha ont i benen efteråt och vi tog till Alvedon. Det är inte något som vi märkt av än som skönt är.I väntrummet satt hon i myspölen och tittade på Ian som lekte och underhöll henne med lite av varje. Jon kom direkt från jobbet för han ville också vara med. Isa har ju börjat smaka på allt möjligt annat nu och har visat ett intresse för att äta mer... och tar skeden i egna händer.


  


Vår lilla tjej är inte så liten längre. Det går verkligen alldeles för fort. Nu stretade hon emot vid mätningen men minst 65,5 cm är hon i alla fall och vägde in på 7630 gram. Hon är en matfrisk liten tjej men amningen är ändå inte jobbig då hon äter väldigt effektivt.

Nästa gång är det sexmånaderskontroll som det gäller och då är det läkarbesök, men i och med att hon blir halvåret i mellandagarna så dröjer det till en bit in i januari tills vi ska återkomma.

Allt såg i alla fall jättebra ut och de där kurvorna som alla tjatar om följer hon fint. /Jenny

Isa
Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 december 2014 19:15

Till i höstas sökte vi förskoleplats till Ian på förskolan som ligger närmast och som också är på området där han sen kommer att börja i skolan. Då fick vi ingen plats.

Nu till januari sökte vi om på nytt, och idag fick vi besked om att det inte finns någon plats för honom där då heller. Det pratades om att leta efter plats på en annan förskola, men vi vill ha honom där och sitter ju inte i sjön. Så det blir ingen förskola för Ian, jag får fortsätta vara "dagis".

Det har jag ingenting emot och jag hoppas att den här lösningen blir bra för honom också. Jag har varit tveksam hela tiden, men man måste ju söka sex månader i förväg och Isa var ju knappt född när vi sökte för den här gången. Det var inte alls lätt att sätta sig in i hur det skulle komma att bli med två små då.

Och visst, vissa dagar är skittråkiga, jättejobbiga och otroligt långsamma, men jag tror ändå inte att jag skulle vilja byta det mot något annat. Jag älskar att få vara hemma med mina barn och ser det som en förmån så länge som det är möjligt att kunna ha det så. Vi är ju iväg till öppna förskolor så han får ju träffa andra barn också... och jag slipper tänka på att passa tider. Hade vi haft äldre barn som ändå skulle upp och iväg till skola om morgnarna hade det varit en annan sak kanske, men enda "måstet" just nu är att få ut Nalle på rastning. Sen är vi fria att komma och gå lite som vi vill och det tycker jag är skönt.

Vi fick förresten papper om ett annat val idag och det är att välja tandläkarklinik för Ian, men första besöket ska inte ske förrän barnet fyller tre år står det. Återstår att se om vi får plats där vi vill ha honom i det fallet. ;) /Jenny

Ian
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 december 2014 21:45

Vi har ju ett klaustrofobiskt litet kök och nu är det ännu mindre för vi råkade hitta ett större bord. Det gamla bordet var skrämmande litet och nu när Isa börjat sitta med vid bordet också så har det känts trångt.

På Blocket hittade vi ett aningen större bord och med klaffen blir det så stort att vi typ bara har ett bord i köket... Så alltså passade inte vaxduken med cupcakes längre.

Till det gamla bordet hade vi fyra stolar, nu finns det sex att tillgå om det skulle vara så. Så då räckte inte stolsdynorna till heller. Nya svarta stolsdynor och en ny vaxduk - denna gång med ugglor på. Färgglada ugglor som vi kan lära färger från, räkna osv.Duken har ett jättehärligt mönster tycker jag, sen om den passar till resten av köket det är en annan femma. Men eftersom bordet nu tar upp hela köket så kanske det ändå bara är det och duken som man kommer att se... /Jenny


Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se