jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 1 januari 2015

Årskrönika 2014

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 januari 2015 07:30

Ännu ett år har passerat och för oss verkar det hända flest saker under jämna år. Men det kan vara både positiva och negativa saker. I år blev det i alla fall mest positivt, för vårt andra barn, Isa, föddes! Det hände ju en hel del annat också förstås. Tidigare årskrönikor går att läsa här. 


Januari: Vi hade fått snö, gravidmagen växte och i början av det nya året passade vi på att åka till Karlstad och se Färjestad spela hockey. Att det snöade en del under månaden gladde Nalle massor. Ian var väl inte lika förtjust men lite pulka- och bobåkning blev det ändå.


 


Februari: Det blev några klädesplagg sydda, några egna t-shirtsstryck tryckta, Ian fick sin nattlampematta från farmor, det började växa snödroppar i trädgården och gravidmagen såg redan jättestor ut. Renoveringen av källaren fortsatte och vi började lägga golv. Ian målade sin fågelholk i färger som matchade lekstugan.


 


Mars: Vi möblerade om på Ians rum och målade en fondvägg. Källarrenoveringen fortsatte men som ett skönt avbrott for vi på minihotellsemester till Falkenberg. Givetvis passade vi på att besöka Ullared. Det började grönska ute och vi förberedde för att gro egen potatis för sådd i trädgården. Klädbytardag, korta dagsturer till bland annat Hjo och vi träffade vänner, allt medan värmen började komma tillbaka. 


April: Mycket tid gick åt till att få någorlunda ordning i källaren. I samma veva kraschade datorn men allt gick att rädda. Vi grävde om i sandlådan, bakade, klippte Ian med rakapparat och firade påsk med barnens farmor och farfar. Och även batteriet på bilen hann krascha så vi behövde skaffa nytt. Nytt rum till den väntade bebisen påbörjades och en vägg sattes upp för det, och det lades även golv. En del av Ians möbler hamnade i bebisrummet så det fick bli en beställning från IKEA för att få ordning på Ians rum. Månadens mest lyckade köp var dock en hammock som vi hittade på second hand.


 


Maj: Nu var det verkligen vår, varmt och skönt. Vi hade fått god ordning i bebisrummet och väntan på bebisen kändes lång. Men vi fyllde tiden med en ny kompaktkamera, kosläpp på Almnäs Bruk, lek och bus i trädgården och på andra ställen, vi testkörde syskonvagnen, var på Ankjogg, badade balja och pool i trädgården, plockade ogräs, var på vårmarknader i både Hjo och Mariestad och tittade på cruising i Tibro.


 


Juni: Det här blev årets i särklass mest händelserika månad, för det mesta hände! Uppochned pågick på Ånaplan och det var Bilar, bågar och blommor och barnarrangemang och en hel del däremellan som vi såg och hörde. Vi skördade vår första hemmaodlade potatis. Mycket jobb för lite "frukt"... Vi sålde vår Opel-kombi och köpte en minibuss (eller "biabuss", som Ian sa) istället, för att få bättre plats. Allt med bara en vecka innan förlossningen. Nalle fyllde 11 år på midsommarafton och vi firade honom. Vi hade turen att vinna en smart-TV i en tävling. Och Ian hade oturen att skada handen/handleden på något vis och blev gipsad med en skena under en vecka. Under den tiden slutade han suga sitt hårdrocksgrepp på fingrarna. Inte långt efter det fick han höstblåsor - mitt i sommaren! Jon hann med ett par vändor till jourcentral för migrän och biallergi. Så uppvärmningen för bebisens ankomst var långt ifrån lugn. Men på den beräknade dagen (!) satte värkarna igång och latensfasen härdades ut hemma. Efter fem, sex timmar på förlossningen var vi föräldrar till en underbar liten tjej - vår Isa! Efter ett par dagar på BB kunde hela familjen vara tillsammans hemma och komma tillrätta med nya rutiner.


 


Juli: Isa sov mycket den första tiden så det var inte svårt att ge Ian uppmärksamhet också. Hälsningar, besök och presenter från landets olika hörn strömmade in. Vi tog med Ian på hans och vår första traktor pulling-tävling, och även till Vättern för att svalka oss. Vi var på slöjdmässa i Hjo. Ian åkte buss för första gången då minibussen skulle lämnas in för service. Häftigt för liten kille! Och i trädgården grönskade det så det stod härliga till. Vi var på Hamnfest i Hjo. Barnens farmor kom ensam på besök och lekte massor med Ian, och vi gjorde saker tillsammans. Men den otroliga hettan slog till och vi blev lite lamslagna av den. Det blev svårt att åka runt med Isa som var så liten. En vända till jourcentralen fick det dock bli för Jon som trampat på ett bi igen... (Nästa sommar hoppas vi på en robotgräsklippare.) Och innan sommaren var slut hann vi med en vända till akuten med Isa också. BVC blev oroliga över hennes prickar på kroppen och större delen av en eftermiddag och kväll fick vi tillbringa på sjukhuset... och det bara för att komma fram till att det bara rörde sig om hormoner.


 


Augusti: Någon längre semestertripp blev det inte, det var för varmt och kändes för omständigt med två småbarn. Men en vända till Skara Sommarland blev det och så var vi på Diggiloo. Vi planterade Isas vårdträd, ett päronträd. Jon badade i den nyanlagda sjön i Boulognerskogen i Skövde. Vi besökte Rörsårsdagen och där fanns det en hel del fordon och annat att titta på. Vi sålde av lite saker på säljsidor och köpte nytt. Vi förberedde för dop och tvåårskalas och månaden avslutades som vanligt med Matfestivalen i Skövde.


 


September: Med långväga gäster från man bunta ihop'et, så vi körde tvåårskalas och dop i samma veva. Det kändes lättast att göra så ändå, och blev väldigt trevligt och lyckat i slutändan. Vi passade också på att förtidsrösta för att inte få det samma helg också. Jon var fortsatt ledig då semester och föräldradagar kunde tas ut efter varandra. Han hade ju bara hunnit vara hemma en vecka innan Isa föddes. Ian firades först och det är ju helt otroligt att han redan hunnit bli två år. Dagen därpå döpte vi Isa Astrid Nanny i Kyrkefalla kyrka. Vi var på konstvandring i Hjo Stadspark, lekte på Stellas Lekland, var på Bondens marknad i Karlsborg och klädbytardag i Hjo. I slutet av månden for vi till Göteborg och gick på Liseberg.


 


Oktober: Vi unnade oss båda några nya par skor, och till barnen blev det en hel del nytt på olika klädbytardagar och de fick även varsitt specialsytt bygelskydd. Vi var på piratkalas för en treåring, gick på Ljusvandring i Tibro och tittade på allt möjligt vackert upplyst. Vi var på vetenskapscentret Balthazar, började införskaffandet av julklappar, gick på Halloweenpromenad på Billingen, besökte Eldfesten i Karlsborg och tog årets julkort, något som krävde lite planering och sen är det ju inte så lätt att få till det när man ska ta med självutlösare - och 0 AD hade man ju inte glasögon heller...


 


November: Vi mindes de som inte längre är med oss lite extra under allhelgonahelgen, tittade till actionparken när vi ändå var och kikade på allmänhetens åkning i ishallen, vi belyste trädgården här och var och särskilt lekstugan fick sig ett strålande lyft, det blev mycket lek med Flexi-trax-banan som vi införskaffade, Isa började provsmaka lite puréer, vi bakade pepparkakor och lussekatter, båda barnen gungade och vi var på avslutning i kyrkan med julklädda barn. Månaden avslutades med en vända till Göteborg där vi besökte både Universeum och Jul på Liseberg. Hela familjen åkte bland annat Sagoslottet och Farfars bilar. Vi var på julmarknad i Hjo och skyltsöndag i Tibro där Tomten anlände med fallskärm.


 


December: De efterlängade julkalendertävlingarna drog igång och mycket tid gick åt till dem, men viss utdelning blev det också. Snön lät sig dröja ända fram till julafton och även solen höll sig mycket undan. Vi gjorde vårt eget luciatåg då vi inte har våra barn i förskola. Blev ju inte riktigt samma söta grej, men ändå. Det var julavslutning på den öppna förskolan på Familjecentralen och Ians första Tomte för i år dök upp - med en fyrhjuling. Efter att ha möblerat om flera gånger i sovrummet så kom en stödbräda upp vid ena sidan av dubbelsängen och Isas spjälsäng ställdes in på hennes rum. Vi firade att det gått åtta år sedan vi hämtade Nalle från omplaceringshemmet. Barnens farmor och farfar hälsade på över jul och julafton tillbringades i kyrkan för Jul i gemenskap. Så fort julen var över plockades det mesta av julpyntet undan. Det nya året firades in sovande med familjen på hemmaplan.Vi önskar alla våra bloggläsare

ett gott nytt 2015!

 
 
Ingen bild

Linda

1 januari 2015 14:02

Det hinns med en himla massa på 12 månader, inte minst för er. Full rulle som vanligt, och är mest positivt får man säga! :)
Jag tror att jag glömde tacka för julkortet, eller så har det blivit kortslutning i hjärnkontoret!! Tack så mycket i vilket fall som helst! Ni lyckas alltid på den punkten, och i år var det ju extra sött med alla (tre) småttingar. :) Jag tycker att Nalle kvalificerar sig som småtting trots att han är "storebror". :D God fortsättning! Linda

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2015 14:29

Undrar om du inte tackade för julkortet på Facebook, men jag minns inte... Känns som om det var så länge sedan som det var jul och idag har större delen av snön töat bort. Regnigt, mörkt och ruggigt - perfekt start på det nya året! ;) Man känner sig så pigg och redo för allt, typ...
God fortsättning till dig också och kramar från oss som låtsas att vi är på Irland idag, vädermässigt alltså. /Jenny

 
Emma-Väntar tvillingar!

Emma-Väntar tvillingar!

1 januari 2015 19:42

Härligt år ni haft :) Gott nytt år!

http://princessemma.blogg.se

Jenny och Jon Sjöberg

1 januari 2015 20:23

Ja, det har hänt en del, och allt har vi inte fått med i det här inlägget ändå. :)
God fortsättning till dig också och än en gång grattis till bebisarna! ♥ ♥ /Jenny

 
Fru Eriksson

Fru Eriksson

4 januari 2015 10:13

God fortsättning ........

http://frunsblogg.blogspot.se

Jenny och Jon Sjöberg

4 januari 2015 10:26

Tack! Men tyvärr brukar det aldrig hända oss så mycket under udda år. Vilket i sig kanske även betyder att det inte händer något tråkigt... /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 18 feb 19:06


Ja, vi var väl inte först med att testa dessa, men inte heller sist... Helt okej smak på dessa chokladiga ostbågar, men uppfattningen hos de flesta av oss här är ändå att kombinationen kunde ha kvittat. Ostbågar är godast som de är och choklad likas...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 18 feb 09:45  Nu är det ju helt omöjligt för oss att veta om det är samma fågel som vid upprepade tillfällen har visat intresse för vår holk med TV-bevakning, men av samma art kan vi alla fall konstatera... Men lite väl tidigt att leta bostad va'? Bilderna ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 17 feb 05:45


  Igår avslutades sportlovet med att jag tog med Ian, Isa och hennes kompis på biobesök här i Tibro. Barnen har sett några av de tidigare filmerna om LasseMaja och tycker att de är så där lagom läskiga och spännande. Barnen gillade även denna fi...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 16 feb 11:05

Tyvärr så föll ljudet bort på en del av filmklippen när det första inlägget skulle sättas ihop, så allt fick inte vara med i den första videon. Men här kommer ett litet tillägg, för det var så många som 16 utmaningar som barnen fick ta sig igenom und...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se