jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 12 februari 2015

LOPPIblogbag Nystart

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 februari 2015 20:00

Oj så mycket mumsigt det var med i blogbagen med namnet Nystart utskickad av LOPPI-gänget. Dessutom var det ju nyttiga saker! Allt för att försöka få till en bra start på det nya året, och kanske hjälpa till att hålla ut lite längre med det där eviga nyårslöftet. Nu lovade vi inget sådant, men vi tycker om att testa nya saker. Det är spännande att se och ibland även smaka på sådant som vi kanske inte annars skulle komma i närheten av.


Blogbagens innehåll med dess förpackningar.


Blogbagen innehöll Blutsaft, Ekomüsli, KidsZoo-vitaminer, Castus fruktstänger, Friggs hälsote med blåbär och açaí, Friggs tunnare och krispigare riskakor med smaken Chiafrö & Havssalt och Friggs nyhet vitaminbrus. Jag och Jon smakade på innehållet, med viss hjälp från Ian.


Men några Kids Zoo-vitaminer fick vi inte i honom, även om de ser supergulliga ut med form av nallebjörnar i glada färger. Jag provsmakade inte någon heller i och med att det stod att gelatinet var från nöt, är ju vegetarian. Men Jon har ätit och tycker att de smakar gott, och kanske att vi framöver kan få i Ian någon också. För tillfället äter han ganska bra, så om det blir en kräsen period framöver kan de komma att bli mer aktuella. Vitaminerna innehåller bara naturliga färger och aromer och inga konstgjorda sötningsmedel.


Blutsaft är kanske däremot något som jag borde dricka mer. Det är ett vegetabiliskt järntillskott som innehåller ett järn som kroppen lätt kan tillgodogöra sig. Andra bra saker med produkten är att den är rik på B-vitaminer och fri från konserveringsmedel. Men tyvärr tycker jag inte om smaken. Tänk om den kunde smaksättas på något gott sätt - det skulle ju bli perfekt!


Eko-müslin är provsmakad av oss båda och jag har väldigt lite erfarenhet när det kommer till müsli eftersom det är något som jag sällan äter. Men om jag ska äta någon så kan jag mycket väl tänka mig att fortsätta med den här, även om det där med superbär inte är något som jag ger mycket för. Däremot att müslin är baserad på ekologiskt odlade ursprungsgrödor som har högre halter av protein och högre halt av näringsämnen än vissa andra grödor. Allting odlas i Sörmland.


Fruktstänger vet jag inte om jag hört talas om tidigare men kan mycket väl förstå varför de skulle passa bra som ett energirikt mellanmål. Väldigt smidiga att ta med! I blogbagen låg Castus fruktstänger, produkter utan tillsatt socker, utan konserveringsmedel och färgämnen men rik på fibrer. Konsistensen kändes först lite ovan, men är säkert bara en vanesak. Den ena förpackningen av stänger hade smak av blåbär och den andra av jordgubbe. Smakade oväntat gott.


Blogbagens innehåll utan dess förpackningar.


Företaget Friggs hade bidragit med tre olika produkter från sitt utbud: te, riskakor och vitaminbrus. Jon fick provsmaka teet eftersom jag aldrig har druckit en kopp te i hela mitt liv och just därför är väldigt oerfaren på detta område. Han gav teet klart godkänt. Det här är ett hälsote med blåbär och açaí, ett rooiboste som är naturligt fritt från koffein. Gott luktade det i alla fall, men så brukar ju te göra det. 


Riskakor går det åt en hel del här. Ian är väldigt förtjust i de som smakar pizza, men kanske att de här kakorna kan blir en favorit också. Friggs Riskakor är extra tunna och självklart med enbart naturliga ingredienser. Just Chiafrö & Havssalt som vi fick provsmaka är en av de mest populära smakerna. Att de är tunnare gjorde stor skillnad och det var även en del majssmak på dem. Mycket krispiga och smakrika!


Avslutningsvis kom det också ett rör med Friggs vitaminbrus, detta med exotisk smak av bland annat ananas och papaya. Ett friskt alternativ till att minska sötsuget. Tabletterna innehåller krom som hjälper till att upprätthålla en normal blodsockernivå och även vitamin C som bidrar till en normal energiomsättning. Nu har vi ju inte testat under någon längre period för att verkligen kunna fastställa ifall det fungerar eller ej, men drycken smakade i alla fall gott.

Kanske lite oväntat så föll mig faktiskt müslin bäst i smaken, och i och med denna provsmakning åt jag faktiskt en hel tallrik yoghurt - händer ju nästan aldrig heller. /JennyVi tackar så jättemycket för att vi fick chansen att testa årets första upplaga av LOPPIblogbag!
Gilla Loppi Event på Facebook och håll utkik efter nästa möjlighet att ta del av en alldeles egen blogbag:

https://www.facebook.com/loppievent/timeline


 
 
Ingen bild

Mia

13 februari 2015 07:28

Du kan väl inte äta godis heller eftersom det innehåller slaktavfall (ben och hudar) som kokas ner och används som gelatin. Sedan ger ju löss fin färg och glans till godisbitarna. Kanske inget folk tänker på när dom står framför godishyllorna och ska välja sina favoriter. Är du vegetarian eller vegan och undviker allt som kommer från djur?

Jenny och Jon Sjöberg

13 februari 2015 07:39

Jag äter vad jag vill. /Jenny

 
Ingen bild

Mia

13 februari 2015 13:59

Jag provsmakade inte någon heller i och med att det stod att gelatinet var från nöt, är ju vegetarian. Så läste jag på din blogg. Jag blev fundersam för du hade ju en gissa tävling om vems godis som var vems på bilden och en hög var din. Eftersom jag vet att godis innehåller gelatin från slaktavfall, så blev jag fundersam om du äter godis. Självklart äter du vad du vill, men det gick liksom inte ihop där.

Jenny och Jon Sjöberg

13 februari 2015 14:25

Men du behöver inte försöka få ihop det heller. Jag äter som sagt vad jag vill och jag behöver inte rättfärdiga min vegetarianism på något vis. Du får själv välja dina grunder till att vara vegetarian så väljer jag mina.
Den dagen som djur kommer att börja dödas för gelatinets skull kommer jag att tänka om. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 22 okt 14:00


  Det finns verkligen inga gränser för påhitten inom snacksindustrin! Vi har testat snöbollar med smak av vit cheddar och Sourcream från OLW och de smakade helt okej. Ingen smaksensation men klart godkända. ...

F

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 21 okt 19:30


Försvarsmakten, föräldra"ledighet", förskolan, Familjecentralen, fotografering*2, försening, friidrott, Familjegympa, föräldramöte...         Men vi fick ihop den här dagen också. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 20 okt 12:00

    Igår kväll anordnade Tibrobygdens ridklubb en spökvandring i Kateryd, och fastän vi var ute i god tid - för vi hade insett att det kunde bli mycket folk - var vi ändå inte först i kön. Dessutom ville vi gå medan det fortfarande var lite ljust...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 19 okt 16:30


Isa var inbjuden till prinsesskalas och valde att komma dit som Belle. Vår Isa-Belle var väldigt nöjd med outfiten och riktigt strålade!       "Ska vi våga troPå vår fantasiSagan ger oss svarvarje väsen harskönhet inuti" ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 18 okt 06:30

Igår kväll anordnades den årliga Ljusvandringen i Tibro. Årets mysigaste arrangemang på orten! Vi var ute i god tid och ljuset hade så smått börjat försvinna när vi startade för att vara helt mörkt när vi var runt den lagom långa och väldigt fina pro...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se