jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 18 maj 2015

Potträning pågår

Av Jenny och Jon Sjöberg - 18 maj 2015 18:00

Vi kan ju inte påstå att vi är tidigt ute när det kommer till potträning, för nuförtiden "pottränas" ju bebisar. Vi har hört talas om t.ex EC. Det är dock inget vi testat, men vi har gjort försök tidigare att få Ian blöjfri. Men att vi har varit lata i kombination med att han inte känts redo har gjort att vi hejdat oss. På BVC fick vi rådet att låta det bero lite och inte alls prata om det med honom i några månader.

Sagt och gjort.

Förra helgen var det varmt ute så då gjorde vi en nytt försök och tog ifrån honom blöjtryggheten. Första momentet var att få honom att förstå vad kissa är överhuvudtaget. Blöjorna är så bra så han är ju sällan kissblöt på det sättet.

Vi har flera pottor men favoritpottan står i badrummet. Det är en från Fisher-Price som vi tycker är väldigt smidig och bäst av allt så spelar den en truddelutt vid kiss och/eller bajs. På så vis är det lättare att veta om det kommit något.När vi varit hemma och det känts som bra tillfällen har Ian fått vara blöljfri. I början fick han sitta på pottan med jämna mellanrum för att det skulle bli en rutin. Men ibland släppte vi på det och till vår stora förvåning dröjde det inte så länge innan vi började se ett och annat tecken på att han verkade kissnödig. Men det har även skett så stora överraskningar att han själv gått till pottan för att kissa. Gissa om vi blivit glatt överraskade när vi plötsligt hört pottan spela för fullt! För att göra det lättare för honom har han därför inte haft kalsonger på sig utan bara mjukisbyxor när vi tränat så att det ska bli mindre att dra upp och ner.

Han känner sig kanske som en "stor kille" som kan gå in i badrummet och gå på pottan själv. Men helt självklart har det inte varit, det första två dagarna bajsade han inte och det fanns nog en koppling. Till och från krävs det en del övertalning också. Fast nu är han drygt 2,5 år och det går att prata med honom, och förklara och få honom att förstå, det hade nog inte fungerat för ett år sedan.

I början kändes det som att det här skulle kräva träning under en lång tid - aldrig att vi trodde att det skulle komma resultat så fort. Vi siktar in oss på att klara blöjfria dagar och tar nätterna senare. Detta kommer att gå lättare nu när det är varmare ute. Det där med att få någon rumsren är helt nytt för oss, Nalle var 3,5 när han kom till oss och den biten var ju redan fixad.

Vi räknar ju inte med att det är här något som är avklarat bara så där, det kommer nog ta tid och tid ska det få ta.

 
 
En Mölnbobos Liv

En Mölnbobos Liv

18 maj 2015 22:38

Hej,
Grattis! Amvina valde dig som vinnare av påslakanset från Bliss Sthlm. Är det fortfarande det rosa setet med ugglor i spjälsängsstorlek du vill ha?
Svara på det och maila din adress och ditt mobilnr till mig blogg@annakarlsson.se så ser jag till att skicka det till min kontaktperson.

/Anna

http://www.annakarlsson.se/blogg

Jenny och Jon Sjöberg

19 maj 2015 05:56

Oj, så roligt!!! :D
Det var verkligen ett härligt besked att vakna upp till. Jag mejlar genast. Kram! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 13 dec 06:00


Våra kids hade ju säsongens finaste luciatåg, men det här från Jula var ju oemotståndligt gulligt det också! Och stämde perfekt med uppsättningen i vårt eget tåg. Trevlig lucia!     Lin, Loe, Isa och Ian. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 12 dec 19:30

  Ikväll var vi och tittade på Isa och Loes luciatåg där Isa var lucia och Loe tomte. Men Loe gillade inte alls detta utan ville lämna scenen och komma och sitta hos oss. Vilket han självklart fick och vi hade väl anat att det skulle kunna bli s...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 11 dec 12:00


  Det gick lite snabbt när jag skulle topsa öronen efter dusch i söndagskväll. Och nej, man ska inte köra in bomullspinnar i örat. Men nu gjorde jag det och om det var bomull på toppen eller ej får förbli ett mysterium för det var inget jag koll...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 10 dec 17:02


I eftermiddag drog 17 stycken JAS 39 Gripen från F7 Såtenäs över oss under den traditionella julgransflygningen.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 9 dec 17:30


  Återupplivat en gammal klassiker!

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se