jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juni 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2015 20:45

Det dyker upp olika förslag på hur föräldrapenningen ska tvingas fördelas. Och allt i jämlikhetens anda. Men jämlikhet behöver inte vara det bästa för barnen. Missförstå mig rätt nu, snälla, innan det kommer några onödiga kommentarer. Jämlikhet är förstås jättebra, men i det här fallet anser jag inte att det behöver vara det bästa.

Det finns föräldrar som vill vara hemma med sina barn jämt och det finns de som vill ha ett jobb att gå till för den sociala biten, för att sedan ta del av barnen under fritiden. Det behöver inte vara fel med något utav alternativen.

Det som däremot blir fel är om den partner som vill vara hemma tvingas ut i arbetsliv för att någon har bestämt att jämlikhet ska råda i fördelningen av föräldrapenning. Observera att jag använder det könsneutrala ordet partner då det inte finns något som säger att det ena alternativet är mer könsbundet än det andra. 

Det behöver inte alls betyda att det är det bästa för vare sig den föräldern eller framförallt för barnet. Förskola är bra, men även alternativet att vara hemma med sitt barn är bra, om den möjligheten finns för det är det inte alla som har och det är jag också medveten om.

Det blir också fel om den partner som vill vara ute i arbetslivet tvingas att vara hemma. Ingen mår bättre av tvång.

Det är för det mesta till någorlunda ansvarsfulla människor som har en fri vilja och kan tänka för sig själva som föräldradagarna går till. Då tycker jag att det även ska vara deras beslut att själva bestämma hur de som föräldrar vill fördela sina dagar för att barnet och hela familjen ska få det så bra som möjligt. Och det är ändå det som är det viktigaste, inte hur bra det ser ut i statistiken över hur svenska föräldrar duktigt och jämställt fördelar sina föräldradagar. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2015 20:30


Vi tillbringar en hel del tid i lekrummet, särskilt nu när det varit så nyckfullt väder. Idag fick barnen dessutom sällskap utav ett par andra härliga ungar! /Jenny


Av Jenny och Jon Sjöberg - 4 juni 2015 20:15

Under förmiddagen påbörjade jag jobbet med att bära undan stenplattorna från uppgången som skulle ändras. Vi hinner ju ingenting när Jon kommer hem för den tiden är så kort, så jag försökte få undan lite redan under dagen. Tungt jobb... och inte så lätt med barnen heller för den delen.

Men jag fick upp plattorna, som vägde runt 25 kg styck, bar undan de som blev över, staplade dem fint vid garaget och la de vi skulle återanvända åt sidan.

När Jon kom hem hjälptes vi åt med att försöka färdigställa, men behöver mer jord så det blev inte klart. Heller. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 3 juni 2015 20:00


Till och från hamnar vi i 3-minutersmakaroner-träsket. Det är ju så smidigt med sådant som man i alla fall vet att barnen äter, även om det är tråkig barnmat. Men jösses vad det känns mer vuxet att äta snabbisar med pesto! Hemmafrulyx...Nu har vi fått tag i pasta som har form av bokstäver och fordon. Ekologisk är den dessutom, Bokstavspasta och Vroompasta. Härligt med lite variation! /Jenny 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juni 2015 18:12

Ja, kaoset vi skapade ledde till och med till att ringklockan behövde flyttas. I samma veva passade vi på att ge den ett lyft. Fågelholken sjöng på sista kvittrande versen och fick istället bli skydd för ringklockan. Inte heller helt klart, men fungerande. När det blir bättre väder för att måla ska den och annat målas.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 juni 2015 18:00


Min Bambapåse är uthämtad och öppnades ganska omgående. Jag var ju nyfiken. Så här såg det fina innehållet ut i min goodiebag som kom med en liten personlig hälsning på packsedeln. Det är visst något de gör till alla sina kunder och det känns förstås lite speciellt att få.


 

 


En del utav innehållet har jag lagt undan för ett tag då barnen inte hade åldern inne, en del ska bli födelsedagspresenter, en del ska lekas med direkt och en del hamnade i pysselrummet.

Det ska bli spännande att färga badvattnet för det är något jag funderat på att testa tidigare.

Bambapåsen var mycket uppskattad och möjligheten att beställa en egen Bambapåse finns HÄR hos Bamba.se som alltid har fraktfritt. Tack så mycket! /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2015 23:00

Drottning, kung, prins och prinsessa i Sagoslottet...


Idag klämde vi in Liseberg. Vi ville varva senaste tidens tråkiga kaos med något roligt och Liseberg är alltid roligt! Bra väder och precis lagom med folk gjorde det hela väldigt lyckat. Det var dock en och annan butter min när åkturen var slut men sånt får man ta. Ian är över 90 cm nu och det är en magisk gräns, för nu fick han åka mycket tillsammans med en vuxen och till vår stora förvåning så vågade han det också. Han åkte Farfars bilar (tre gånger...), Sagoslottet, Karusellen (två gånger...), båtarna, flygplanen (två gånger...), Kaninlandsbanan, kaffekopparna och faktiskt även Rabalder.


      


Nu när det var glest i gångarna kunde vi smidigt ta oss fram och det underlättade massor. Vi ville ju få ut så mycket som möjligt av tiden och vi fick mer än vi trodde innan. Självklart fick barnen leka av sig i Kaninlandet och klättra och krypa omkring i kaninernas hus och trädgård.


 


Fast Isas första möte med en av de charmiga gröna kaninerna blev väl så där... Det fanns helt klart annat som uppskattades mer.


Stackars kanin...


I och med att kötiderna var nästan lika med noll på de flesta attraktionerna fanns det även tid för Jon att åka sådant som han sett fram emot. Han åkte Helix, favoriten Uppswinget och började med en vända i årets nyhet på Liseberg - den omtalade Mechanica. Jag stod där nere och muttrade att jag hellre födde barn igen än åkte den där...

Men Jon åkte och överlevde.


  Vilken toppenstart på veckan och hela juni månad för den delen! Liseberg lämnar ingen besviken och vi hoppas att vi kan få till ett besök även mot slutet av säsongen och sen självklart under julmarknaden också. Nu snurrar även föräldrar sent om sider i säng efter en omtumlande men otroligt rolig dag! /Jenny

Ian · Isa · Utflykter
Av Jenny och Jon Sjöberg - 1 juni 2015 22:55

Bara så ni vet...Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se