jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under juli 2015

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2015 18:30

Jag har sytt ett par enkla och fula, men funktionella dynor till barnens matstolar. Skumgummistoppning, kardborreband för att spänna runt och tyg som är lätt att torka av. Att stolarna för det mesta är kladdiga, i alla fall Isas, är inte mycket att göra något åt. /Jenny


 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 22 juli 2015 18:16

 


Ian är fortfarande inte särskilt förtjust i djur, men Isa var mer nyfiken på dem. För Ian fanns det bollek att roa sig med istället. Något för alla alltså. 


Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2015 17:30


Denna dag har inte bjudit på så där värst mycket sol och inomhusaktiviteter har vi mest hållit oss till. Vi var dock en vända till skogen och en sväng till en bilskrot för att leta efter lite grejer till lekbussen. En ratt blev det och nu kan vi lättare mäta ut var busschaufförens säte ska sitta.


  


Innan dess var vi i skogen. Vi hade hoppats på att hitta en massa smultron, en massa blåbär och en massa kantareller. Vi hittade ingenting. Men en härlig skogspromenad blev det, mest uppskattad av Nalle förstås. Tyvärr kom regnet.På eftermiddagen hjälptes vi åt att göra fruktsallad och resten av kvällen tillbringar vi nog i soffan. Det är nästan så vi funderat på att göra upp en brasa, men det ska väl ändå inte vara nödvändigt i mitten av juli...?

Ian · Isa · Nalle
Av Jenny och Jon Sjöberg - 21 juli 2015 16:36

Till hösten upphör butiken Hjärtat Mitt och utförsäljningen pågår.


Koden "REGN" ger 50% på allt.


Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2015 18:22


Rabarbern hade inte alls blivit så dålig som vi befarade så vi passade på att ta tillvara på den idag. Det blev både saft och kräm. Vi testade Leila Lindholms rabarbersaft.


 


I år har vi satt upp som mål att försöka dra nytta av så mycket som går utav vad vår trädgård ger. Det är ju egentligen inte så svårt. Det blir dock en del pyssel runt omkring, men vi hade ändå inget annat för oss.Krämen blev faktiskt helt fantastiskt god! Vi använde Arlas Rabarberkräm, ett enkelt recept med väldigt smaskigt resultat. Vi skivade rabarbern ganska smått så det inte skulle bli några stora bitar och med mjölk/grädde till blev krämen jättegod.I och med detta hopkokande så gjorde vi slut på alla våra rabarber, de var ju inte så många i och för sig, och nu inväntar vi att fler bär och frukter ska mogna i trädgården så vi kan fortsätta hamstra inför vintern.

Av Jenny och Jon Sjöberg - 20 juli 2015 17:56

Och från köket hörs Jon sjunga: ♪ ♫ "Och här står jag, en förändrad själ..." ♪ ♫

Av Jenny och Jon Sjöberg - 19 juli 2015 20:36


Barnens farmor och farfar har lämnat oss nu och vi försökte ta tillvara på besöket till fullo. Det har inte rört sig om många dagar, men de bli intensiva och många fina minnen har skapats.

Nu får vår familj Sjöberg fortsätta semestern på egen hand.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 4 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i 10 år!

   

     I år firar  jennyjon 10 år.   
                   
Under snart ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen och minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se