jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2015

Det lackar mot jul

Av Jenny och Jon Sjöberg - 29 oktober 2015 17:45

Om mindre än två månader är julen redan förbi - det känns som att passagen från sommarsemestern går fortare i år. Det var väldigt oväntat då mina graviditeter brukar vara så sega. Det är ju nästan så vi ligger lite efter i planeringen... Julklapparna har vi i alla fall ganska bra koll på. Men nu när det ser ut som det gör i världen känns det inte alls som att samvetet (eller plånboken...) klarar av ett berg med julklappar till barn som redan har tak över huvudet, mat för dagen och är älskade bortom sans och förnuft. Gemenskapen får bli det viktiga... och gärna sovmorgnar under hela jullovet.

Liksom ifjol hade vi tänkt fira julafton i kyrkan och sedan ta del av det gemensamma julfirandet i församlingslokalen. Vi gillade verkligen det upplägget, för det gick lugnt till utan julstress och en massa förberedelser som jag är tveksam till att jag skulle orka med den här gången ändå. Dessutom fanns det möjlighet för barnen att leka av sig i lekrummet med andra julfirande kompisar.

Allt behöver ju inte handla om att frossa i julmat, även om det självklart är uppskattat att någon gör sig till även med den biten. Att erbjuda ett traditionellt och vällagat julbord är det många som erbjuder. I tidningen var det länge sedan som de första annonserna om julbord dök upp. Just därför är det roligt att se att det finns de som tänker utanför boxen och väljer att inte bara satsa på att "bara" anordna ett klassiskt julbord.

Ballbreaker har insett att det behöver inte vara att sitta ner tillsammans och äta som skapar gemenskap, utan även möjligheten att aktiveras före och efter middagen. Om kollegor som inte annars träffas så ofta möts i en 5-kamp innan så blir det säkert lättare att hitta något om att prata om med sin lite obekanta bordsgranne. Eller varför inte få upp hungern med bowling innan sittningen?

Vi har aldrig varit till Stockholm med barnen och det var alldeles för länge sedan som vi var där överhuvudtaget. Stockholm är säkert en mysig julstad och vi vet ju att det finns många ställen där som vi skulle vilja besöka. Om vi bokar bord hos Ballbreaker skulle det i så fall självklart bli med någon utav aktiveringarna, för om barnen får leka av sig innan maten så är det mycket som talar för en middag i lugn och ro. Och de skulle säkert få en bättre upplevelse av besöket också. /Jenny och Ballbreaker

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 23 april 13:25


Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 17:16


Efter att ha övat ett tag, han fick bland annat skriva sitt namn själv på påskkorten som vi delade ut, så sitter nu namnet ganska bra. Och vänsterhänt verkar han bli. Tur vi har Jon som kan hjälpa till då. Äpplet faller inte långt från trädet.   ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 22 april 11:57


  Vårt lilla Villekulla med sockerdricksträd, Lilla Gubben på verandan, Tommy och Annika på besök, Prussiluskan är förskräckt, Kling på väg upp längs stegen för att fånga in Pippi (och herr Nilsson) som klättrat upp på taket! Ett tävlingsbidrag ...

Presentation


Vi är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian född i september 2012, Isa född i juni 2014, Loe född i mars 2016 och Lin född i januari 2018.

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2015 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se