jennyjon - vår vrå av världen

Alla inlägg under januari 2016

Av Jenny och Jon Sjöberg - 16 januari 2016 19:32

... att vi under ett par timmar var barnvakt till några kompisars båda barn. Det var först lite nervöst för även om vi träffats tidigare så har ju alltid deras föräldrar varit med som trygghet. Men det gick över förväntan och istället var det våra barn som vi fick hålla reda mer på. Fast det här var ju hemmaplan för dem så...Förmiddagsleken gjorde våra barn trötta och för att slå två flugor i en smäll så for vi till stan, och som planerat somnade barnen i bilen och ärenden kunde uträttas under tiden. Självklart med någon av oss kvar i bilen med de sovande barnen under stoppen. Det behövdes bland annat inhandlas lite till BB-väskan. Med Ian, och kanske även Isa, var den säkert packad för länge sedan, men nu har det i alla fall börjat ta sig. Av erfarenhet från de tidigare gångerna så är det inte så mycket som faktiskt kommit till användning utav det som släpats med. Men självklart ska den packas - och det finns en lista att gå efter. ;) En något försenad middag blev det hemma och eftermiddagen fördrevs med utelek, skidskytte, hemmagjorda hamburgare i den nyanlända grillen (inlägg kommer)... Men sängen lockar, även om det blev en ganska lugn dag, så det blir nog en tidig nattning av de vuxna. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 januari 2016 18:06

Det här har vi varit sugna på att testa - och nu är det gjort! Vuxensköj! ;)

 
Av Jenny och Jon Sjöberg - 15 januari 2016 08:00

Och trevlig helg också för den delen! Vi har en tulpanbukett, i väldigt fin färg, som står i fönstret och framkallar små, små vårkänslor... Fast denna kyliga morgon är det faktiskt helt obefintliga känslor.

Skönt att det är helg i alla fall!


Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 januari 2016 22:00

Jag blev väldigt ledsen när Jenny berättade att skådespelaren Alan Rickman dött idag. Vi såg honom nyss i Love Actually, och vi gillade honom mycket, i alla hans roller. Han var givetvis fantastisk i rollen som professor Severus Snape i Harry Potter-filmerna, rolig som sheriffen i Robin Hood och ingen kunde ha gjort rösten till den deprimerade roboten Marvin i Liftarens guide till Galaxen lika... ja, deprimerande - och briljant!


Ändå är det nog som den tyske terroristen Hans Gruber i Die Hard som jag kommer att minnas honom bäst. Den filmen skulle inte blivit ens hälften så minnesvärd utan Alan Rickman. Jag vet inte hur många gånger som jag och min kompis Magnus såg Die Hard som unga, och vi citerade ofta Hans Grubers och John McClanes (Bruce Willis) repliker. Minns speciellt en scen där en eldstrid bryter ut i ett kontorslandskap i skyskrapan mellan McClane ("now I have a machine gun, ho-ho-ho") och terroristerna. Gruber ser att McClane är barfota och säger till en annan terrorist: "Shiess dem Fenster". Terroristen tittar oförstående på honom, varpå Gruber suckar och ser uppgiven ut. Sedan säger han lugnt: "Shoot... the glass."Det var det som var Alan Rickmans storhet. Skådespeleriet som i små, små förändringar i blicken, betoningar och perfekt tajmade konstpauser i hans lugna sätt att tala för alltid kommer att leva kvar i mitt minne. /Jon

Av Jenny och Jon Sjöberg - 14 januari 2016 19:00


Redan igår började temperaturen krypa neråt och i morse var det kyligt. Men jag och barnen gick iväg till förskolan. De sitter ju i overaller, vinteråkpåsar och annat varmt och gott i vagnen, medan jag fick dra på mig thermokjolen för att inte frysa. Upprepade ordet "apelsin" för att hålla igång blodet i kinderna. ;)

Tyvärr, men nödvändigt, blir det mycket tvätt, städ och annat inte så roligt när Ian är iväg till förskolan. Men idag blev det all in på lek och pyssel med Isa. Vi lekte i lekrummet med lite av varje, pysslade, målade och var ute i trädgården där Isa bland annat körde isbilen som Jon byggt till barnen.

Men så gick det som det gick och när vi skulle hämta Ian så gick hennes sömn inte att stoppa och jag satt i kapprummet på förskolan med henne sovande i knät. En av fröknarna var snäll och hjälpte Ian på med vinterkläderna. Och inte helt oväntat var han mycket mer medgörlig när det var någon annan som tog på honom. Längtar ju efter värmen alltså...I och med Isas oplanerade sovstund trodde jag chanserna för eftermiddagsvila var bortblåsta men hon sov faktiskt en stund till, och Ian också. När Ian är vaken hela dagarna, som igår till exempel, så lägger han sig tidigare på kvällen och vaknar tidigare. Men imorgon behöver ingen vakna tidigt här för då har vi inget att passa. Lär väl bli sent i säng, men kan de bara sova till sju i alla fall så är jag nöjd.

Jag och Jon möttes bara i dörren när han kom hem från jobbet för då skulle jag iväg till barnmorskan, besök i vecka 34, 33+5. Och magmåttet fortsätter att krångla. Mindre nu än förra gången, men förhoppningsvis så berodde det på att bebisen trängt ner. Huvudet var dessutom ruckbart, hårt mot hårt nämndes.

Det kan ändras förstås men som omföderska är det inte troligt att det blir fixerat ändå. Jag har ju känt att det tagit emot när jag gått, särskilt i trappor, och jag har blivit kissnödig så lätt. Det har varit ett tryck neråt som kommit nu på sistone och det fick ju sin förklaring.

Men det här var väl ändå lite tidigt att få det här trycket neråt... Fast kan ju ändå ändras. Finns ju inget säkert när det kommer till graviditeter. Men ett mått som inte ökar leder till extrakontroll så i nästa vecka ska jag tillbaka - igen.

Och sen ska det göras en blodstatus igen. Så både extrakoll och provtagning i nästa vecka. Men allt verkade vara bra med bebisen just nu, sämre med humöret på mamman efter detta. Tröstshoppingen efter MVC-besöket var väldigt befogad. ;) /Jenny

 

Av Jenny och Jon Sjöberg - 13 januari 2016 09:29


Ett positivt bebisbesked om en sommarbebis följdes av en bebisleverans. Medan vi beställde tid för bilbesiktning igår så födde någon annan barn - kontraster. Och hade vi varit längre gångna hade jag gärna bytt plats, men vår är ju inte riktigt färdigbakad än. Vänta, vänta...

Men inte långt kvar till fulla 38 veckor (eller JO, DET ÄR DET!) och jag väljer ju hellre alla hjärtans dag än skottdagen... 44 dagar +/- 14 för vår del och mysigt bebisgos för andra.

Presenten har varit klar länge, för självklart skulle det gå bra, men kommer ändå dröja ett tag tills det passar. Tjejen föddes på samma sjukhus som det blir för oss så det ska bli spännande att höra om hur det ser ut därinne nu. Har ju hört om ombyggnationer och annat.

Men innan dess ska ju några vanliga MVC-besök klaras av. Imorgon är det dags igen och då tror jag att barnmorskan skulle kolla närmare hur bebisen ligger. Jag tycker ju fortfarande att det känns som att huvudet är neråt, men så var det det där med rörlig, ruckbar och fixerad. Fast å andra sidan vet man ju aldrig hur fort eller långsamt det kan gå när det väl är dags - bara att hoppas på det bästa. /Jenny

Av Jenny och Jon Sjöberg - 12 januari 2016 09:15


Antalet bollar som Nalle förbrukat tappade vi kollen på för länge, länge sedan. Men så har vi nu lite sent omsider kommit över en bollsort som har hållit över förväntan. Nyligen fick Nalle en ny för att vi skulle ha lite att variera med och han verkar gilla modellen lika mycket som vi. Den är dessutom skonsam mot tänder och tandkött. Senaste färgglada taggbollen klickade vi med i beställningen av hundfoder från Vetzoo.

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 1 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se