jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 7 februari 2016

Plötsligt händer det

Av Jenny och Jon Sjöberg - 7 februari 2016 19:30

Om man bortser från förskolan, något som var ett stort steg för mig att "lämna" Ian till, så har vi inte haft barnvakt så ofta. En gång till Isa och Ian när vi var på rutinultraljudet med bebisen i magen. Ian har haft barnvakt även under Isas ultraljud och under Isas förlossning. Så under samtliga gånger vi haft barnpassning har vi varit iväg på bebisrelaterade besök. Det har gått ihop för oss ändå på något vis.

Därför blev idag en stor dag för oss: barnpassning... och inget sjukhus att besöka. Under några timmar på förmiddagen lämnade vi bort barnen till omtänksamma vänner. Det var ju förstås ganska nervöst och under större delen av tiden kändes det som att man hade glömt att hålla reda på någon - vi är ju vana vid att alltsom oftast ha något barn i närheten. Då särskilt jag som har det i och med att Jon är den som jobbar.

Det var märkligt att "bara vara", att kunna gå på Ica utan att hålla reda på någon, hålla Jon i handen utan att ha någon i den andra som rycker åt andra hållet, kunna städa i lugn och ro och så vidare. För tyvärr blev det ändå så att barnlediga tiden gick till städning och i Jons fall jobb på sänggaveln. Det är ju trots allt mycket lättare utan barn.

Men samtidigt var det en del trötthet som kom ikapp oss när vi inte hade någon att ansvara för. När vi kom för att hämta barnen blev vi dessutom bjudna på jättegod mat och hembakat fika, så vi blev verkligen väldigt bortskämda. Så ovant att bli så där ompysslad av några andra. Så fina människor det finns!

Det hade ju förstås känts bättre om båda barnen varit helnöjda med upplägget, men Isa hade varit ledsen en del. Hon är ju annars den som brukar vara den "lättare". Ian hade tagit det riktigt bra att bli bortlämnad, men nu går det ju att förklara saker för honom. Han visste ju om att vi skulle bli borta en stund, självklart komma tillbaka och under den stunden skulle han få leka med barnvakternas barn - som hade bilar! 

Det var ju inte så lätt att berätta för Isa, men barnvakterna verkar ändå inte ha blivit helt avskräckta och det känns ju skönt. Hursomhelst är vi väldigt tacksamma för den barnlösa tiden som jag och Jon fick, och en annan gång vågar vi kanske utnyttja den på ett mer avslappnat sätt... ;) /Jenny

 

 
 
Skrivmoster

Skrivmoster

8 februari 2016 12:51

Så härligt för er att få en liten "paus" .. Alla behöver få vara
barnfria då och då. Synd att ni inte bor närmare för då hade vi ställt upp och våra flickor skulle nog ha varit jätteglada!

Nu håller jag tummarna för att Loe vill ut snart och att du får slippa de extra tillsatserna som kommer i slutet. Svullnad är jobbigt. Snart så ...!
Kramar!

http://skrivmoster.bloggplatsen.se

Jenny och Jon Sjöberg

8 februari 2016 13:05

Ja, det var oväntat. Men behövs nog några fler gånger för att man ska komma in i hur det är att inte ha något barn att passa på. :) Har ju ändå blivit ganska van vid det nu, även om det inte gått så många år som förälder.

Tror säkert att de skulle kunna ha jätteskoj tillsammans.

Hoppas också att det inte dröjer för länge, för nu "varnade" de på förskolan om femte sjukan. Aldrig hört talas om, och risken är väl liten men de uppmärksammade oss som var gravida i alla fall. E har säkert koll på vad det är. Jag har googlat men tyckte inte att symptomen var så lätta att hålla isär från de jag redan har... Men jag känner mig inte sjuk så och Ian har verkat okej också.

Kram, kram! /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 jan 18:15

  Den här veckan har haft ett brett innehåll och det blir skönt med helg. Barnens aktiviteter har tagit upp kvällarna under veckan och i helgen väntar simskola och innebandyträning. Det känns verkligen som att rutinerna börjar sätta sig, fast be...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 jan 17:00

På Karlsborgs bibliotek hade de utförsäljning av gamla böcker för det facila priset av fem kronor styck. Jag bläddrade igenom högarna av mer eller mindre välkänd litteratur, och döm om min förvåning när jag fann denna bok.     Boken från 198...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 jan 16:30


  Det är ju en del kiss och bajs på de små barnen så vad passade bättre än att Loe fick ett bajsspel i julklapp. Med ögonbindel ska man vandra på en "gräsmatta" fram utan att trampa i hundbajs (lera). Det blev ju lite samma men barnen tyckte för...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 21 jan 10:15


För att få Lin att sitta kvar en stund på pottan har hon bland annat fått sitta och plocka med våra plåster. Då kan det låta så här:     Och när Jon sa att hon hade en fin tofs var hon inte sen att säga "fläta". Och det var ju faktiskt en fläta...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Måndag 20 jan 13:00


I helgen skötte Lin telefonbeställningarna och Ian och Isa var pizzabagare!   ...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se