jennyjon - vår vrå av världen - gravida fyrbarnsföräldrar

Direktlänk till inlägg 23 februari 2016

Finkläder till förskolan? Allvarligt talat

Av Jenny och Jon Sjöberg - 23 februari 2016 08:45

Det finns nog en hel del som pedagoger på förskolor måste ta helt oförtjänt. Nyligen hörde jag en förälder beklaga sig över att barnet fått sina finskor förstörda på förskolan. Och jag vet inte var jag ska börja i den härvan...

Finskor till förskolan - nej, nej, nej. Finkläder överhuvudtaget - NEJ.

Pedagogerna har många barn att hålla reda på och om ett tar på sig de skorna som det kom i är det inte så lätt att hålla reda på. Och till att börja med så tycker jag inte att några finkläder hör hemma på förskolan.

Jag kan inte själv när jag har hand om barnen hålla reda på att de inte kladdar ner sig, geggar eller får målarfärg på sina kläder här hemma och tycker inte att jag kan begära att personalen ska kunna hålla reda på det fullt ut heller.

De kläder som Ian har till förskolan är sådana plagg som är just "dagiskläder", vissa förhoppningsvis med lite kvalité så de kan klara ett barns dag på förskolan sett till att hålla värme, tätt osv.

Men aldrig att jag skulle ta på honom några kläder som jag inte vill ha förstörda, känner att det är ganska självklart. Det är barn det rör sig om.

Och föräldern ställde frågan till barnet angående de förstörda skorna: "Vad har ni gjort egentligen, hoppat i vattenpölar?!" Svaret på den frågan är lika självklart som svaret på frågan om man tar på sina barn finkläder till förskolan eller ej. Och frågan är lika dumt ställd som svaret är självklart. /Jenny

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 13 juni 15:59

Tidigare hade vi det mesta av utegrejerna i en dynbox, men det var inte så smidigt. Den här redskapsboden blev en mycket bättre lösning. Nu blir uteleken lättare! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Söndag 13 juni 08:27


... var boet tomt. Tyvärr gick det så fort så vi missade utflygningarna. ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 12 juni 16:15


  Vid en beställning på nätet kunde man bland fraktalternativen välja att få paketet levererat till en instabox i den lokala affären. På sms kom en öppningskod när paketet var levererat, sedan var det bara att skriva in koden på touchdisplayen o...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i Tibro tillsammans med våra fem barn: Ian 8 år, Isa 6 år, Loe 5 år, Lin 3 år och Sia född 30 april 2021.
Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi har bloggat i över 10 år!

Den 25 juli 2010 startade vi jennyjon-bloggen. I över ett decennium har vi hållit liv i den här bloggen. Minst ett blogginlägg per dag har vi publicerat. Och fler ska det bli!

Vi finns på Youtube!

 

          Följ oss på Youtube:
               jennyjontube

 

       

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se