jennyjon - vår vrå av världen

Direktlänk till inlägg 2 mars 2016

"KOM UT!!!"

Av Jenny och Jon Sjöberg - 2 mars 2016 06:56

40+4, 5 dagar över.

 

Ja, det är ju tyvärr inte mycket man kan göra på egen hand för att få igång en förlossning. Det finns ju däremot flera olika skrönor som putsa fönster, springa i trappor och äta lite av varje bland annat. Men inget verkar ha vetenskapliga bevis för att det skulle ge resultat.

Färdknäppen är ju också en klassiker... och den var vi inte sena att testa. Det lät ändå mycket trevligare än ricinolja... inte för att det på något sätt ska hållas i jämförelse med vårt sexliv. Men Jons prostaglandinnivå var under all kritik.

Dessutom läste jag efteråt att även om man höll på som kaniner i 24 timmar så var det ganska låga chanser för att starta något. Jon tyckte ändå att vi skulle ge det ett försök.

Haha!

Osmidigast i stan, eventuellt i hela världen, höll dock inte med.

"Den kommer när den vill" och ingen verkar veta vad det är som drar igång det hela. Det kan vara kvinnan, bebisen, moderkakan, en kombination... Min förhoppning är i alla fall att det ska dra igång av sig självt, utan igångsättning, värkstimulerande och annat.

Jag har två helt olika förlossningar att jämföra med och den där det rullade på utan så mycket inblandning och slutade vaginalt är verkligen att föredra framför den med värkar till öppna tio cm för att ändå sluta med akut snitt och en massa annat däremellan.

Fast det viktigaste är ju förstås att allt går bra, och då får det gå som det blir bäst. Men när?!?! /Jenny

 
 
Ingen bild

Gun-Hilde Karlsson

2 mars 2016 09:15

Jag vet hur det är att bara gå där och vänta. Men jag tror det blir i morgon 3/3 2016 häftigt datum. Jag håller kollen. Kram hälsa Jon och barnen.

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2016 09:27

3:e barnet 3/3 - det blir lätt att komma ihåg så det kan vi köra på. :)
Men känns som länge även till imorgon. Idag har vi än så länge roat oss med att äta frukost hela familjen på Villann's. Gott och mysigt, men mycket dag kvar... Jag och resten hälsar och kramar tillbaka! /Jenny

 
Ingen bild

Lina

2 mars 2016 15:16

Bilden fick mig att skratta högt så att folk på busshållplatsen nu tror det är mer fel på mig än vad brukligt är. Vet mer än väl hur det är att gå över tiden så jag avhåller mig från superlativ och glada tillrop och fortsätter vara här inne och kolla uppdateringar.

Jenny och Jon Sjöberg

2 mars 2016 15:28

Ja, jag tyckte att det var en passande bild. Den ger ett väldigt bra uttryck för frustrationen... och samtidigt kan den roa. :)
Att gå över tiden är verkligen något som man måste uppleva för att kunna sätta sig in i. Allt står klart här. Vi har varit redo gång på gång. Tomt i tvättkorgen, ingen disk i diskmaskinen, städat, ved inhämtad, hunden mer rastad än vanligt, någorlunda utvilade/uttråkade, kläder framplockade till barnen osv. Startgropen är snart så djup att vi inte kommer att komma ur den. ;)
Och även om vi borde, så är det svårt att njuta av att vi faktiskt är lediga tillsammans. Det är ju lite "lyxigt" det med, även om ledigheten mer var inplanerad för bebisens skull.
Nu blir det i alla fall ananaspaj. Dock utan några större förväntningar - man skulle väl behöva äta sex stycken hela för att det skulle påskynda något. ;) Färsk var den i alla fall - från burken. ;) Kram. /Jenny

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny och Jon Sjöberg - Lördag 25 jan 11:47


Efter Ian och Isas simskola badade vi allesammans och Loe passade på att ta Baddaren grön. Han är så stolt! ...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Fredag 24 jan 18:15

  Den här veckan har haft ett brett innehåll och det blir skönt med helg. Barnens aktiviteter har tagit upp kvällarna under veckan och i helgen väntar simskola och innebandyträning. Det känns verkligen som att rutinerna börjar sätta sig, fast be...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Torsdag 23 jan 17:00

På Karlsborgs bibliotek hade de utförsäljning av gamla böcker för det facila priset av fem kronor styck. Jag bläddrade igenom högarna av mer eller mindre välkänd litteratur, och döm om min förvåning när jag fann denna bok.     Boken från 198...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Onsdag 22 jan 16:30


  Det är ju en del kiss och bajs på de små barnen så vad passade bättre än att Loe fick ett bajsspel i julklapp. Med ögonbindel ska man vandra på en "gräsmatta" fram utan att trampa i hundbajs (lera). Det blev ju lite samma men barnen tyckte för...

Av Jenny och Jon Sjöberg - Tisdag 21 jan 10:15


För att få Lin att sitta kvar en stund på pottan har hon bland annat fått sitta och plocka med våra plåster. Då kan det låta så här:     Och när Jon sa att hon hade en fin tofs var hon inte sen att säga "fläta". Och det var ju faktiskt en fläta...

Presentation


Det är vi som är Jenny och Jon, ett gift par som bor i en villa i Tibro tillsammans med våra fyra barn: Ian 7 år, Isa 5 år, Loe 3 år och Lin 2 år. Följ oss i vår vardag!

Kontakt: jenjonsjoberg@hotmail.com

Vi finns på Youtube

jennyjontube

 

 

Besökare just nu...


Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Kategorier

Sök i bloggen

Arkiv

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se